23 mai 2017

Note Poli - Dinamo (CL, finala)

Poli - Dinamo 0:2 (0:2)
[15 voturi]

Vasile Curileac

Deși a ieșit de câteva ori neconvingător pe centrări, Curileac mi se pare în continuare o rezervă bună. Paradele spectaculoase la ratările lui Rivaldinho (accentul cade aici pe ratări), șutul de la distanță parat în prima repriză și degajările destul de precise compensează pentru neajunsuri. Iar la goluri nu cred că i se pot imputa.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,7

Denis Haruț

Un nou joc solid din partea tânărului fundaș dreapta, neafectat vizibil de importanța partidei. Cu siguranță că a a ajutat miza redusă impusă de unsprezecele folosit, dar și așa, nu-i tot una să-i faci față lui Filip în flanc. O scăpare în repriză a doua putea să ne coste, dar în rest nimic de comentat, mai ales grație atitudinii sale pozitive.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Alin Șeroni

Am fost în ușor dezacord cu Andrei aici. Ocazia din debutul meciului și prestația solidă din repriza secundă, care a inclus și două deposedări ca la carte în situații grele, compensau în viziunea mea zelul fără direcție și rolul jucat la cele două goluri ale dinamoviștilor în prima repriză. Riscurile pe care și le asumă și deficiența la poziționare fac ca Șero să se preteze mai mult în flanc, decât în centru, dar până când nu vom avea trei fundași centrali apți, o să tot suferim.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,3

Cristian Bocșan

Un meci fără erori importante semnat de Bocșan, acesta fiind și protejat de umbra erorilor lui Șeroni. 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,0

Leo Novak

Idem lui Bocșan, doar că Novak a avut destul de mult de muncă în flanc, dinamoviștii nereușind să concretizeze acțiunile pe care le-au putut dezvolta acolo. Accidentarea suferită nu e de bun augur.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Andrei Artean

E destul de clar din afară că exceptându-l pe Croitoru, Poli nu prea are jucători formați pentru a prelua rolul banderolei. Artean e o prezență robustă la mijloc, dar nu reușește să-și impulsioneze coechipierii în momentele dificile. Nici prestația sa personală n-a convins, în ciuda unui șut bun expediat spre poarta adversă. Din păcate, candidat la cel mai bun șut al sezonului pentru Artean, ceea ce spune multe despre eficacitatea acestor execuții - culmea, în ciuda unor reușite deosebite în pregătiri.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Alin Ignea

Ceva mai prezent în joc decât în meciul cu Astra, dar tot nu a avut un impact simțitor asupra prestației echipei.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Josip Fuček

Mie mi s-a părut cel mai util jucător al Politehnicii, în special de la mijloc în sus. Centrarea de la ocazia lui Șeroni, fazele fixe, cât și un număr de acțiuni din care a obținut ceva, deși era singur, le-am contabilizat la plusuri. Defensiv i-a fost puțin mai greu, dar travaliul pe care l-a făcut i-a permis și lui Haruț să aibă un plus de siguranță.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,7

Cosmin Bîrnoi

Destul de prezent în joc, uneori pare să-i lipsească viteza de decizie/execuție, respectiv asumarea unei pase. Asta nu înseamnă că e lipsit de curaj, chiar din contră, își asumă lucruri și nu descurajează la nereușită. Responsabilitatea postului e mare în ceea ce privește construcția, deci contează ca doza asta de curaj să fie direcționată în primul rând spre deschiderea jocului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Alex Popovici

Nu l-am remarcat des în prima repriză, deși în a doua a mai ajuns în zona mingii. Greu de zis unde poate fi cel mai util Popovici, fiindcă indiferent dacă e jucat în flancul drept, în flancul stâng, în spatele vârfului sau ca vârf, n-ai nicio garanție că va conta.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Octavian Drăghici

Poate că vrem și noi prea mult de la Drăghici. Clar, n-a făcut o partidă grozavă și lentoarea cu care a executat șutul la cea mai importantă fază de gol pe care am avut-o a dezamăgit. Dar a fost acolo, a luptat, multe mingi au trecut pe la el, ceea ce n-a fost cazul în partidele anterioare. Nu e atacantul de care avem nevoie, însă e cam singurul pe care îl avem pe lângă Pedro.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

REZERVE

Josip Šoljić

A intrat bine, agresiv, și a luptat cu convingere vreun sfert de oră. Apoi a lăsat-o mai moale, privind parcă înspre jocurile care urmează.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Cătălin Doman

O acțiune de toată frumusețea imediat după ce a intrat și câteva curse în flancul stâng (inclusiv una brevetată, în care și-a prelungit balonul în aut de poartă) l-au scos în evidență pe Doman. Ulterior a pierdut și el din turație, însă arată ca și cum ar putea să ne ajute în această perioadă importantă, mai ales ca o soluție de pe bancă atunci când echipa se prezintă vlăguit în partea secundă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Cristian Murariu

Nimic de menționat. Doar că a jucat o semifinală și o finală de competiție națională, fără a avea vreun merit.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,0

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Compromisul pe care a ales să-l facă în abordarea finalei va fi judecat mai bine după meciul cu Pandurii. Fizic poate că a ajutat ca titularii importanți să stea o săptămână, rămâne de văzut cât i-a ajutat moral.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Echipa

Înainte de finală aș fi fost mulțumit cu o înfrângere la doar două goluri diferență. Dar speram, cumva, să înscriem și noi sau măcar să facem probleme adversarilor, ceea ce nu am izbutit. Până la urmă puteau fi patru (hai trei, dacă scădem golul doi, precedat de un henț nesemnalizat), deci nici defensiv n-a fost o prestație grozavă; că în repriza a doua n-au mai fost ocazii a ținut și de insistența dinamoviștilor. Acum toate ouăle ni-s în coșul cu Panduri(i).

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Omul meciului

Cosmin Bîrnoi - 13,3 %
Josip Fuček - 13,3%
Denis Haruț - 33,3 %
Sincer, n-am nicio idee - 26,7%
Altul - 13,3%

Niciun comentariu :

Google+