30 mai 2017

Note Poli - ASA Târgu Mureș (p-o, et. a 13-a)

Poli - ASA Târgu Mureș 3:1 (2:0)
[22 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

Un meci fără mari emoții pentru Curileac, care n-a avut de parat decât un șut, respectiv nu poate fi culpabilizat la gol. Degajările au fost rezonabile.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Bogdan Străuț

Am avut ceva stres pe flancul drept, atât în prima, cât și în a doua repriză - culmea, mai mult decât în cel stâng, în care te-ai fi așteptat ca Nicoliță (care a și evoluat bine) să-i dea coșmaruri lui Neagu. Nu cred însă că acest fenomen a ținut doar de prestația lui Străuț, iar până la urmă ocazii mari n-au fost decât în număr limitat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Cristian Bocșan

Solid la jocul aerian, puțin solicitat în rest, dar atunci când a fost pus sub presiune, n-a convins. Bine că n-a intrat în proprie poartă acea centrare respinsă deficitar la debutul reprizei secunde.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Gabriel Cânu

Nu mi s-a părut foarte montat în diferite momente ale jocului. Două pase greșite au oferit șanse oaspeților, iar la golul lui Nicoliță nu a fost pe fază. E drept că în rest au venit mai puține acțiuni prin zona sa, dar toată apărarea a jucat cumva într-o notă neconvingătoare. 

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

George Neagu

Culmea, am ajuns s-o zic și pe asta: Neagu mi s-a părut cel mai solid din linia de fund. A avut un adversar direct dificil, pe care l-a ținut bine în frâu, și n-a pierdut posesia chiar și atunci când se afla sub presiune. Problema este că singura sa neatenție în duelul cu Nicoliță a și dus la golul oaspeților.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Andrei Artean

Activ în zona sa, dar și fără a fi pus sub mare presiune, Artean a reușit mai multe recuperări și a fost aproape de a înscrie la șutul din prima repriză. Jocul de pase ar fi putut merge mai bine, dar cum întreaga echipă a putut combina mult, fără să fie pusă sub presiune, nivelul de risc a fost scăzut.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Cristi Bărbuț

În continuare trăiesc cu senzația că Bărbuț rămâne dator în acest retur de play-out. Puține acțiuni reușite, cu o implicare în joc redusă, motiv pentru care și flancul drept a fost mai expus, și căzut în umbra reușitelor recente ale lui Mailat, probabil că plecarea sa iminentă i-a afectat nivelul de joc. Diferența fundamentală între el și înlocuitorul său stă în calitatea execuțiilor, un capitol la care Bărbuț a făcut progres limitat de când s-a impus în primul unsprezece al echipei.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Josip Šoljić

Meci deosebit de bun făcut de croat - două pase de gol, foarte activ la recuperare, cât și în fața careului, implicat în mai toate fazele reușite de atac. Au fost însă și o câteva minusuri: s-a expus prea mult prin faulturile repetate pe care le-a comis, el fiind și cel care a faultat la faza premergătoare golului oaspeților; totodată, o pasă bizară cu capul la portar a fost aproape să ne coste în partea secundă. În ansamblul partidei, au fost erori mici.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,7

Josip Fuček

N-a fost cel mai grozav meci al lui Fucek, acesta neregăsind-se în zona centrală, unde a fost utilizat. Nici mingile oferite la fazele fixe n-au încântat. E drept că în partea secundă i-am remarcat efortul, ceea ce a și redus potențialul de suferințe în flancul stâng. Dar nu m-a prea convins, per ansamblu.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6


Cătălin Doman

Foarte puține lucruri interesante au venit de la Doman în această partidă. Evident ieșit din ritm, n-a reușit să-și lase amprenta asupra jocului, neizbutind nici măcar vreuna din cursele sale caracteristice. Nu-l văd ca pe o opțiune pentru primul unsprezece în ultima partidă a sezonului.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Alexandru Popovici

O prestație deosebită din partea vârfului nostru, s-o zicem, de conjuncuntură. Inspirația și caliatea execuțiilor la cele două goluri au impresionat/surprins pe toată lumea, imi imaginez, dar consider că sunt genul de execuții pe care un jucător cu flerul lui Popovici le poate produce. De regulă însă nu are timpul s-o facă sau precizia, iar cu cât mai premeditată și calculată este o finalizare, cu atât mai mare sunt șansele să nu iasă grozav. Pentru un jucător de instinct, așa cum este Popovici, ziua a fost perfectă.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,0

REZERVE

Sebastian Mailat

Introdus, așa cum ar fi trebuit și cu Pandurii, la debutul reprizei secunde, prezența lui Mailat s-a făcut imediat simțită. Calitatea finalizării și mai ales maniera în care a protejat mingea la gol m-au impresionat. Păcat că nu a reușit dubla la una din celelalte două ocazii pe care le-a avut, însă este clar că putem spera la un înlocuitor care promite după ce se confirmă plecarea lui Bărbuț. Doar s-avem încă o echipă.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,2

Marius Croitoru

Ținut în mod surprinzător pe bancă, nu mi s-a părut că a intrat cu prea mult aplomb pe teren, mai ales că jocul nostru a suferit în ultima parte a partidei. Important însă este să-și fi recuperat din energie pentru meciul capital de la Mediaș.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,1

Cosmin Bîrnoi

A avut timp în să interacționeze cu mingea în sfertul de oră petrecut pe teren și mi-a lăsat o impresie pozitivă. E drept că uneori simt că aplic două măsuri, una pentru tineri, una pentru consacrați (cum reiese și din contrastul cu cele scrise la Croitoru), dar toate au o vreme a lor și pentru Bîrnoi aceasta este o vreme a acumulatului, în care nimeni n-are pretenția să intre și să schimbe jocul. O pretenție care, încet, încet, se formează în cazul lui Mailat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,8

ANSAMBLU

Ionuț Popa

A fost important să intrăm mai ofensiv pe teren și așezarea cu patru mijlocași între închizător și vârf ne-a permis să facem asta. Curajul a fost răsplătit prin două goluri excepționale. Odihnirea lui Croitoru, presupunând că despre asta a fost vorba, mi se pare înțeleaptă, iar, culmea, de această dată efecutarea schimbărilor a avut loc în minutele în care ar fi trebuit să aibă loc și cu Pandurii. Pentru următorul meci va avea un mare test în alegerea primului unsprezece, în special în compartimentul defensiv. Alegerile sale au toate șansele să fi decisive.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,9

Echipa

Timp de șaizeci de minute echipa, deși oarecum destinsă grație celor două reușite rapide, mi-a plăcut - a avut atitudine, și-a dominat adversarul, lăsându-i puține șanse de a se exprima. Apoi a avut loc o cădere, începând cu golul reușit de Nicoliță, și ultimele douăzeci de minute au fost...lipsite de eleganță. Greu de zis dacă o prestație defensivă ca cea de duminică seară ne va fi de ajuns la Mediaș.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Omul meciului

Alexandru Popovici - 90,9%

Sebastian Mailat - 0%
Josip Šoljić - 9,1 %
Sincer, n-am nicio idee - 0%

Niciun comentariu :

Google+