12 mai 2017

Note Chiajna - Poli (p-o, etapa a 11-a)

Chiajna - Poli 3:1 (1:0)
[30 voturi]

Cătălin Straton

O intervenție bună, un moment neconvingător la golul lui Albu și cantitatea obișnuită de degajări anapoda - deși, culmea, una pare să fi inițiat faza de la golul egalizator, din câte-mi pot da seama. Nu știu cât ar trebui să i se impută din golul doi, fiind o acțiune la care atât Bocșan, izbindu-l, cât și Novak, pierzându-l din marcaj pe Albu, au contribuit decisiv.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Bogdan Străuț

Exceptând calitatea dezamăgitoare a centrărilor, Străuț a jucat în nota sa obișnuită, reușind să asigure rezonabil de bine flancul drept - asta după ce gazdele au avut câteva acțiuni pe acolo în prima parte.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Cristian Bocșan

Un nou meci de coșmar pentru tânărul fundaș central. Nu doar rolul negativ jucat la ultimele două goluri îl încarcă, ci și acuitatea defensivă în restul partidei. Au avut cei de la Chiajna o fază în marginea careului cu pătrundere din flancul nostru drept, în care maniera prin care a fost depășit Bocșan, împietrit în loc de teama unei intervenții cu fault, a simbolizat evocator cea mai importantă carență din jocul său: atitudinea temătoare.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,4

Alin Șeroni

Neconvingător la primul gol, aproape de a provoca unul chiar înainte de egalarea lui Mailat, și fără a domina spațiul așa cum o făcea până la accidentare, mi se pare evident că nouăzeci de minute au fost tare multe minute pentru Șeroni. Doar că n-ai cu cine. Păcat că n-a intrat mingea trimisă pe poartă înainte de pauză.
Am așa o imagine cu Cânu șezând pe canapea în fața unei plasme fixate pe Digi/Dolce la ora meciului, mângâind o pisică pentru a-și calma nervii urmare a celor ce se desfășurau pe ecran. 

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,4

Leo Novak

Nici nu am observat inițial cu câtă lejeritate l-a pierdut Novak pe Albu la golul doi, șocat și el probabil de carambolul dintre Bocșan și Straton. Altfel, precum o spuneam celor dispuși să mă asculte ieri, Novak are o calitate care îl recomandă: e mai bun ca Neagu.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,7

Andrei Artean

După dezamăgirea etapei anterioare, Artean s-a evidențiat azi prin destule recuperări și o implicare bună în joc. Viteza și calitatea cu care am dezvoltat ulterior jocul ofensiv a făcut ca eficacitatea sa să fie în van.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,5

Josip Šoljić

N-a fost meciul lui Soljic - pase greșite, imprudență în intervenții, inclusiv la faultul care a dus la golul doi. O contribuție pozitivă a oferit la pasa de gol pentru Mailat - ceea ce îmi place la croat, că-și joacă fără ezitare coechipierii, și pe cei mai tineri, în vreme ce alți jucători dau dovadă de rețineri în acest sens.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,6

Cristi Bărbuț

Prea puțin prezent în joc, nu-mi aduc aminte decât de acțiunea în flanc, terminată cu șutul lui Artean, și libera obținută în minutul 58, trimisă peste de Croitoru. În ultima jumătate de oră nici nu cred că l-am mai remarcat, așa cum se întâmplă adeseori când adversarii joacă jos și nu lasă spații. Poate i-ar face bine să nu mai discute despre ce va fi de acum într-o lună, când îi expiră contractul, fiindcă nu văd cum ajută pe cineva insistența asupra plecării sale iminente. Avem nevoie de fapte, nu doar de vorbe, de la unul dintre puținii jucători care pot face o diferență în ultima treime.

Nota Cronicii: 5
Nota comunității: 4,2

Alex Popovici

După cuvintele blânzi oferite etapa trecută, rolul lui Popovici ieri a fost sublim, de-a lipsit cu desăvârșire. Îmi aduc aminte doar de o acțiune în prima repriză și în rest un prelung exercițiu nereușit în zona din spatele vârfurilor sau, ocazional, în flanc pentru Fucek.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,5


Josip Fuček

Cornerul care aproape că a adus egalarea a fost din nou excelent executat, însă în rest fazele fixe nu au impresionat - mai ales în comparație cu ce se întâmpla la Chiajna. Implicarea sa în joc mi-a plăcut, dar ar fi cerut mai multe reușite.

Nota Cronicii: 5
Nota comunității: 4,5

Octavian Drăghici

Marcajul ciudat de la primul gol i-a oferit spațiu lui Pena să înscrie, însă mai îngrijorător e cât de puține reușite a adunat Drăghici în jumătatea adversă pe parcursul a nouăzeci de minute. A jucat un rol la golul egalizator și a mai scos una sau două libere, dar e prea puțin de la cineva care joacă pe rolul de vârf unic. Într-un fel e chiar mai rău decât mă temeam în iarnă, când discutam despre cum n-am adus încă un atacant.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,6

REZERVE

Marius Croitoru

A fost aproape cu libera trimisă puțin pe lângă, aproape și cu șutul din prima trimis mai târziu spre poartă. Este clar că prezența sa pe teren rămâne de mare importanță pentru echipă și reprezintă, în parte, o explicație pentru ușoara cădere de care suferim în ultimele meciuri.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Sebastian Mailat

Intrat bine în meci, golul a reprezentat o execuție de mare calitate. N-a fost departe de a trimite încă un șut spre poartă la o fază dificilă, doar că preluarea l-a păcălit puțin. Din nou a evoluat în stânga, unde pare s-o facă bine, chiar dacă tatonarea dinainte de golul trei nu a fost chiar cea mai convingătoare. Pentru mine e unul dintre puținii, dacă nu singurul jucător de la care cred că poate să ne mai surprindă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,3

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Nu știu ce ar fi putut face altfel în abordarea acestei partide, cu atâtea indisponibilități. În principiu echipa a și stat rezonabil în teren, din moment ce Chiajna n-a debordat în ocazii, în special în prima parte, cât mai eram apți fizic. Doar că organizarea defensivă la fazele fixe este deficitară de multă vreme și ieri ne-a costat rezultatul. Nici discursul său nu mă convinge, fiindcă dacă ar fi vrut să-și meanjeze titularii, ar fi putut s-o facă - dar nici măcar în returul de Cupa Ligii, cu Târgu Mureș, n-a făcut rabat de la cei mai buni oameni pe care-i avea disponibili. Ce să mai zicem de alte partide - puteam să prioritizăm acest meci peste cel cu Voluntari, dar recunosc că nu e o decizie ușoară să-ți pui toate ouăle în același coș, vorba englezului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Echipa

Nu cred că trebuie să vorbim de o lipsă de atitudine, ci o de o lipsă de putință. Exceptându-l pe Pedro, cam toți jucătorii mi se par de regulă implicați, în special triunghiul de la mijloc, Artean - Soljic - Croitoru. Am presat în partea secundă, cu precădere în acel sfert de oră dinainte de egalare, dar mai mult n-am mai dovedit. Toate golurile primite au fost însă pe greșeli colective, deci nu am cum să laud ce-am văzut ieri, tocmai la un meci așa de important.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Omul meciului

Sebastian Mailat - 86,7 %

Andrei Artean - 3,3%
Marius Croitoru - 0%
Sincer, n-am nicio idee - 10%

Niciun comentariu :

Google+