11 februarie 2017

ASA Tg. Mureș - Poli 0:0

Uneori chiar simt că nu mai e nimic de spus. Rezultatul de astăzi și mai ales prestația echipei nu sunt o surpriză, după întăririle precare aduse în această iarnă. Mai îngrijorător este că nu prea avem tracțiune, ceea ce ne face să trăim cu speranța de fapt o temporizăm, să vină în fazele cheie din play-out. Mi-e că deja căutăm să ne spunem minciunile pe care le îndrugam și acum douăsprezece luni, că ne jucăm șansa mereu în etapa următoare. 

Aș vrea să scriu despre ceva, dar mi-e greu să-mi dau seama despre ce. Prima repriză a trecut fără vreo realizare, exceptând cea despre cât de greu trece timpul uneori. În a doua am beneficiat de niște momente mai de Doamne ajute: un gol anulat al mureșenilor, pentru ofsaid (min 57), un șut peste al lui Fucek din poziție bună (min 59), un șut în plasa laterală după o eroare a lui Soljic (min 76), o ratare din poziție de unu la unu cu portar a lui Popovici, la prelungirea lui Pedro (min 83), și o minge scursă de puțină pe lângă buturile lui Straton în finalul meciului. 

Totul e cumva trist și comic. Ai un meci pe care trebuie să-l câștigi și nu dai dovadă de atitudine, de încredere. Popa iese după meci să-i facă terci pe toți, dar momentan planează serioase semne de întrebare asupra pregătirii făcute în iarnă - inclusv a multelor jocuri disputate într-o perioadă așa de scurtă de timp înainte de reluarea returului. Faptul că nu are pic de voință să dea un minim de față unui meci ratat, de exemplu prin a da două minute de prelungiri unui junior de pe bancă, de exemplu debutul lui Haruț, atunci când Novak trebuia schimbat, e dezarmant. 

Și într-un fel e normal c-am fost palizi, fiindcă ne-au lipsit acei doi jucători care mai produc surprize, care creează plusuri de energie - bune, rele. Acum se discută de aducerea a încă unui fundaș central și a unui mijlocaș, dar pare tardiv. Carențele respective erau evidente de săptămăni, așa cum e slăbiciunea generală în ultima treime. Normal că nu ne e ușor să aducem mare lucru, însă trebuie să putem face mai mult de atât. dacă vrem să supraviețuim. Am scris că ținta noastră ar trebui să fie șapte puncte din aceste ultime patru etape. Rămân șase.

Poli: Straton (5,5) - Novak (5,5), Bocșan (5,5), Cânu (5,5), Străuț (5,5) - Artean (5) - Bărbuț (5), Soljic (5,5), Croitoru (5), Fucek (5) - Drăghici (5)

Au mai intrat:

Pedro pentru Drăghici (min 64)
Popovici pentru Bărbuț (min 82)
Neagu pentru Novak (min 90+1)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Asa joc slab nu am vazut de mult. O aparare varza un mijloc haotic iar in atac fantome. La mureseni mai vedeai triunghiuri ,un doiuri iar la noi degajari ,mingi bubuite ceva de nedescris. Concluzia nici o sansa cu joc de liga 3-4 sa poti face fata la ce urmeaza. Practic am pierdut pana acum 4 puncte datorita slabei pregatiri din iarna. Asa conditii asa joc.

Google+