10 ianuarie 2017

Lotul cantonat la Poiana Brașov

Să intrăm și noi în pâine pentru 2017, aruncând un ochi la lotul deplasat în cantonament.

Portari: Straton, Curileac, Smaranda

Fundași: Străuț, Haruț, Cânu, Bocşan, Scutaru, Şeroni, Neagu, Novak, Fridrich, Morariu

Mijlocași:  Artean, Croitoru, Poparadu, Llorente, Bărbuț, Mailat, Doman, Vasi, Bârnoi

Atacanți: Popovici, Pedro Henrique, Drăghici, Pădurariu

Noutăți minime, așadar - numai Cristian Morariu, jucător crescut în zonă, care evoluează în flancul stâng. Au plecat în schimb Vraciu, Vădrariu, Cârstocea și Roșu, niciunul o pierdere majoră, deși forma arătată în ultima vreme de Cârstocea făcea să fie o rezervă utilă. Puțin mă miră și plecarea lui Vădrariu, accidentat destul timp, în care Ionuț Popa a părut să aibă multă încredere la începutul sezonului. Managerul sportiv, Adrian Neaga, declara luni că se poartă negocieri cu un număr zece din a doua ligă portugheză și cam atât.

Precum se vede, lotul a fost completat cu juniorii care nu sunt în litigu cu clubul - vezi Sorescu, Sîntean, Lazăr, Oprea și Cochințu. Oricât ar repeta Neaga că ne bazăm pe juniori, realitatea este că singurii juniori (semi, că și-a terminat junioratul) folosiți de Ionuț Popa în tur au fost exilatul Sorescu și Mailat. Dacă e să luptăm pentru salvarea de la retrogradare, mă îndoiesc că putem considera întărut lotul prin aceste mutări, mai ales în atac, unde rămânem în Drăghici și în speranța că Henrique va avea chef de fotbal și va fi sănătos. Nereținerea lui Mediop, de la Ripensia, e puțin ciudată, deși eu nu l-aș fi văzut ca pe o soluție la problemele noastre.

Dintre juniori, poate doar Fridrich și Bîrnoi să fie oarecum aproape de a putea ajuta echipa. Haruț vine după o accidentare lungă, Vasi a fost inconstant la echipa secundă, iar Pădurariu a jucat puțin - și nici nu este aproape de a avea calitățile fizice necesare (a se citi forța) pentru duelurile de primă ligă.

Singurul titular care ar mai putea pleca este Bărbuț, a cărui contract expiră oricum la vară. O sumă de bani ar fi deosebit de utilă în acest moment, dar în perspectivă văd că un Bărbuț cu chef de joc și în formă oferă mult echipei și poate juca un rol important în salvarea retrogradare - care, financiar, este sinonimă cu ne-desființarea, cred. Dacă pleacă, riscul de a nu-i găsi un înlocuitor pe măsură pe termen scurt este mare.

Vom vedea în următoarele zece zile exact care-i situața și dacă reușim să mai completăm lotul. Pentru mine, un atacant ar fi imperativ, acel mijlocaș central util pentru acoperire, iar în visele erotice îmi doresc și un mijlocaș stânga, poate un fundaș central. Dar să fim temperați.

Niciun comentariu :

Google+