24 ianuarie 2017

Amical: Spartak Subotica - Poli 1:1 (0:1)

În timp ce unii sărbătoreau Mica Unire (serios, cine?), noi ne-am deplasat la Subotica, pentru amicalul disputat în compania echipei de primă ligă din țara vecină. Jocul s-a desfășurat pe un gazon artificial, înghețat pe alocuri, ceea ce a dăunat construcției, egalul fiind un rezultat destul de echitabil pentru cum s-au desfășurat ostilitățile. Golul nostru a fost marcat de nou-venitul Josip Fucek.

Cu un prim unsprezece care dă deja a echipa de titulari, repriza întâi a fost ternă, cu multe dueluri în zona centrală. Golul nostru a venit în minutul 11: Fucek ciupește o minge in careul advers, pivoteaza in jurul balonului, a la Hernandez, și dă un voleu admirabil în colțul lung. Tot Fucek ar fi putut mări avantajul în minutul 23, însă cornerul bătut direct pe poartă a fost respins in extremis în bară de apărătorul buturilor adverse. În rest, șanse n-au fost în această parte, Straton nefiind întrebuințat de fel.

Jocul s-a mai destins în a doua repriză. Introducerea lui Neagu pentru Cânu a slăbit axul central al defensivei, ceea ce a permis gazdelor să înțepe. În minutul 52, pe o lansare, Șeroni a fost depășit în duel cu un adversar, dar finalizarea a zburat peste, iar un minut mai târziu, pe altă minge lungă, am scăpat grație unei finalizări moi, pe centrul porții. Au urmat două replici ale noastre, prima la şutul din unghi la lui Popovici, prins, a doua la ocazia lui Birnoi, care singur cu portarul n-a putut marca. În minutul 66 am mai scăpat o dată la o finalizare cu capul, pe lângă, dar norocul s-a terminat în minutul 73: Șeroni respinge la o fază fixă, mingea ajunge la decarul gazdelor în marginea careului, acesta are nepermis de mult timp să-și pregătească şutul, pe care îl trimite fără speranțe în dreapta lui Smaranda. Deși Artean a fost eliminat pentru proteste și înlocuit de Pădurariu, tot noi am fi putut tranșa meciul în minutul 86, când Birnoi a recuperat în careul advers, a ales şutul în locul unei pase către Popovici, dar iar portarul a reușit să pareze. Șeroni a mai avut o șansă la cornerul care a urmat, a trimis cu capul central și partida s-a încheiat la egalitate.

În fața suportului frenetic a celor șapte fani veniți din Timișoara, Poli a etalat un joc disciplinat, oferind puține oportunități gazdelor în formula ideală. Cei doi croați au arătat bine, Soljić fiind chiar integralist și foarte implicat in joc. De apreciat și faptul că Haruț a rămas tot meciul pe teren, nu mereu în prim plan, dar fără greșeli. Dintr-un motiv sau altul, jucătorii au fost tensionați, pe lângă Artean, și Cânu și Bărbuț încasând galbene pentru proteste. E drept că au existat contacte care n-aveau cum să fie trecute ușor cu vederea în condițiile de joc ale zilei, dar se putea și mai calm. Pe negativ aș menționa implicarea în joc a lui Henrique, deficitară, brazilianul plimbându-se cam oriunde în jumătatea adversă, fără eficacitate. Nici înlocuitorul său, Popovici, n-a ieșit în evidență, ceea ce nu se poate spune despre Birnoi, a cărui decizii în fața porții au lăsat însă de dorit.

Rămâne ca accidentații să revină, în special Scutaru fiind o absență notabilă și de impact, deși e probabil ca și Doman şi Străuț să revină direct în primul unsprezece când sunt apți. Până atunci, pas cu pas.

Repriza I-a: Straton - Haruț, Cânu, Șeroni, Novak - Artean, Soljić - Bărbuț, Croitoru, Fucek - Henrique

Repriza a II-a: Smaranda - Haruț, Șeroni, Neagu, Novak - Artean, Soljić - Bărbuț, Croitoru, Fucek - Popovici

Au mai intrat:

Mailat pentru Fucek (min 56)
Bîrnoi pentru Bărbuț (min 59)
Vasi pentru Croitoru (min 68)
Pădurariu pentru Artean (min 78)
Morariu pentru Novak (min 88)
Fridrich pentru Șeronu (min 88)

Niciun comentariu :

Google+