22 decembrie 2016

Cupa Ligii: Târgu Mureș - Poli 2:4 (1:1)

Meci spectacol în prima semifinală a Cupei Ligii, cu 6 goluri, un teren semi-înghețat tratat cu ce au găsit mureșenii la îndemână, și cu numere scrise cu carioca pe tricouri. Cel mai important e că acest meci învăluit în penibil din istoria fotbalistică a țării s-a încheiat cu bine și că nu au fost accidentări grave, cu toate că Poparadu și Scutaru au trebuit să fie schimbați pe parcurs. Apoi, ne putem bucura că Poli a reușit o victorie mare în deplasare și că suntem cu un pas imens în finală, o performanță cu atât mai deosebită cu cât ne gândim la situația clubului și așteptările noastre la începutul campionatului.

Problemele terenului s-au văzut încă de la începutul jocului, cu multe dezechilibrări, Străuț fiind primul ghinionist care să se lovească în urma unei căzături. Cu toate acestea, Poli s-a poziționat bine în terenul advers, forțându-i pe adversari să cedeze ușor posesia. Croitoru a manevrat mingea de parcă era pe un gazon englezesc, nu pe o mocirlă pe jumătate înghețată. Ne-am creat numeroase faze, atât pe flancuri, cât și pe centru. E drept că și adversarul a fost foarte slab și nu s-a adaptat la fel de bine condițiilor.

Am avut, totuși, ceva emoții în apărare, căci orice alunecare într-un moment nepotrivit putea fi fatal. Din fericire, nu a fost cazul vreunei gafe serioase, echipa repliindu-se bine, iar Straton a fost din nou îngerul păzitor din poartă, precum la șutul lui Ciolacu din minutul 7. Culmea, greșeala lui Marius Constantin de la golul nostru din minutul 11 nu a avut legătură cu starea terenului, ci a fost un henț la centrarea lui Vădrariu. Artean a bătut penalty-ul excelent, la rădăcina barei, fără șanse pentru Mingote care ghicise colțul.

O fază frumoasă am legat în minutul 15, când Croitoru, aflat în flanc, i-a pasat lui Artean în centru, care din prima a trimis pe culoar pentru Bărbuț. Din păcate, mingea a mers un pic prea repede chiar și pentru micuțul vitezist, care din unghi închis nu a putut decât să centreze în fața porții, unde Matei a reușit să respingă.

Egalarea gazdelor a venit un pic întâmplător în minutul 26, când în urma unei centrări, apărarea noastră a fost un pic dezorganizată, cu Poparadu aflat în centrul ei, fără șansă în fața lui Kuku. Acesta a reluat cu capul spre locul lăsat liber de Scutaru, unde apare Ciolacu, desprins de lângă Neagu, și înscrie din vole pe lângă Straton. Din acest moment, ASA reechilibrează partida și are mai multe ocazii, toate parate de Straton.

Dar am fi putut intra în avantaj la pauză la șutul foarte bun al lui Artean. Acesta primește în poziție centrală de la Drăghici și dintr-o preluare rapidă trimite plasat cu latul, dar mingea lovește bara și revine în brațele lui Mingote.

Pauza am trăit-o cu emoția că meciul nu se va mai relua, dar nici nu s-a pus problema. În repriza a doua am fost și mai prezenți în joc, cu numeroase ocazii, printre care trei goluri și încă o bară. Dar mai întâi Straton a trebuit să se întindă să scoată șutul lui Rus din minutul 52. Drăghici, Llorente și Vădrariu sunt tot mai prezenți în ofensivă. La o combinație frumoasă, Drăghici se vede într-o poziție bună, dar șutează mult peste poartă, deși Vădrariu sprintase pe culoar. Descătușarea vine în cele din urmă în minutul 61, la o nouă neatenție a lui M. Constantin, care se vede deposedat de Drăghici. Acesta scapă singur cu poratrul și trimite calm pe lângă el pentru 2-1. Doar 6 minute mai târziu ne mărim avantajul, când rolurile lui Drăghici și Llorente se inversează, spaniolul fiind servit cu o pasă perfectă între fundași și e rândul său să trimită pe lângă Mingote.

Părea că am tranșat meciul și putea fi chiar un neverosimil 4-1 în minutul 75 în urma unei prelungiri cu capul în careu, dar Drăghici din câțiva metri șutează în bară. În schimb, adversarii revin în joc, de abia intratul Ursu centrând în fața porții în urma unei curse pe flancul nostru stâng, iar Străuț nu reușește nici cum să-i ia fața lui Rus, care înscrie. Astfel că am ajuns să simțim frigul de pe teren și să tremurăm de teama unei egalări, pentru că evident mureșenii au prins un pic de speranță. Din fericire nu au fost capabili să pună mare presiune, iar Straton ne-a salvat din nou la un șut al lui Usru în minutul 91, ce putea fi surprinzător.

Bărbuț, de altfel aproape invizibil în această repriză, putea să înscrie golul despărțirii de Poli, când mingea a traversat terenul prin fața apărării, via Popovici și Llorente, pentru ca să ajungă la acesta în lateral, față în față cu portarul. Șutul însă nu l-a păcălit pe Mingote. Dar avea să fie totuși 4-2 pentru noi în chiar ultima fază a meciului, în minutul 95, cu un minut peste cele indicate la margine, din cauza accidentării lui Scutaru. Popovici preia pe la 35 de metri în terenul nostru și avansează pe centru, într-un contraatac 3 contra 2. Croitoru îl ajută foarte mult, trăgând un jucător după el, astfel că atacantul are culoar liber până la poartă, unde nici Mingote, nici Szasz nu îl pot opri să înscrie. A intrat în minutul 89, a dat gol și a plecat la vestiare, salvând și impresia generală asupra prestației noastre.

Vom oferi note pe măsura aprecierii contribuției la scorul final, dar până la urmă toți jucătorii merită un 10 pentru modul exemplar în care s-au prezentat în condițiile în care au fost nevoiți să joace, asigurate de toți participanții la fotbalul mioritic. Acest meci simbolizează perfect finalul unui an greu, care uneori ne-a făcut să roșim de penibil, dar ne-a și dat destule satisfacții, grație acestei echipe care s-a întrecut pe sine și așteptările noastre la toate capitolele sportive, permițându-ne să privim cu speranță spre anul viitor. Dar să vedem ce va fi. Până atunci, bravo Poli!

Straton (6,5) - Străuț (5,5), Scutaru (5), Șeroni (6), Neagu (5,5) - Artean (6), Poparadu - Bărbuț (5), Croitoru (6,5), Vădrariu (5,5) - Drăghici (6,5)

Schimbări:

Llorente (6,5) pentru Poparadu
Bocșan pentru Scutaru
Popovici (6) pentru Drăghici

Niciun comentariu :

Google+