5 decembrie 2016

CFR Cluj - Poli 2:2 (1:2)

Poate că rezultatul este cumva just, fie el viciat de un arbitraj submediocru, dar e greu să nu ți se facă puțin rău la gândul că puteam obține mai mult astăzi. Eroarea lui Artean, care a compromis avantajul de două goluri chiar înainte de pauză, a băgat vântu-n pânzele tare necăjite ale CFR-ului. Judecând după cum a decurs meciul în ultima jumătate de oră, gazdele n-ar fi avut resursele să preseze pentru două goluri. Dacă și cu parcă. Așa rămânem cu dubla lui Drăghici și speranța că nu vom repeta greșelile zilei în ultimul meci acasă din acest an, cel de vineri cu FC Voluntari.

La condițiile de joc oferite de gazde (cum e posibil să nu pornești instalația de încălzire a gazonului când acesta e înghețat?), speranțele pentru prea mult spectacol erau limitate. E drept că am fost pe cale să ne-o încasăm la prima fază a partidei, când Bud, zică-se, n-a fost în ofsaid, a pătruns în careu și în loc să-i paseze unui coechipier liber cu poarta goală, a tras și Straton a prins în doi timpi. Dar în rest, meciul a funcționat pe tiparul noi degajăm, pierdem aproape instantaneu mingea și gazdele nu reușesc să finalizeze. Doar în minutul 15 s-a arătat o disfuncționalitate în tipar, căci degajarea lui Straton a fost scurtă, Omrani s-a trezit lansat central spre poartă cu o pasă precisă, însă francezul s-a hazardat și a trimis peste. Lucrurile s-au schimbat brusc începând cu minutul 30. Atunci, Doman l-a lansat bine pe Bărbuț și șutul acestuia a fost deviat în corner - cam prima noastră ocazie, dacă nu contabilizăm un șut de la distanță, prins de Vâtcă. CFR putea să ne lovească dur pe contră, finalizarea lui Bud din poziție ideală cruțându-ne, ca minutul 34 să anunțe golul. Atunci, la un corner executat de Croitoru, mingea a ajuns la Străuț, a cărui șut din prima a fost scos ca prin minune de Camora de pe linia porții. Minutul 35 n-a mai fost cu noroc pentru gazde: încă un corner, tot Străuț a reușit să devieze din zona centrală și, din două atingeri, Drăghici s-a văzut marcator! Ca de atâtea ori, replierea după gol a fost greoaie, clujenii arătând feroce în minutele următoare, în vreme ce apărarea noastră orbecăia. Punctul culminant l-a reprezentat luftul lui Straton la o lovitură de colț, fază de care cumva am scăpat cu bine. Iar apoi, minutul 41, să vezi și să nu crezi, Poparadu și-a încercat arma letală, șutul de la distanță, mingea a lovit cumva un adversar și a ajuns la Drăghici, care singur cu portarul a înscris fără probleme. Acuma, că vârful nostru a fost de partea greșită a limitei ofsaidului e altă discuție. Drama e că din nou clacăm: nici nu s-a terminat bine reluarea de la gol, că Artean dă cu capul pe lângă o minge pe care o lovește însă cu brațul, oferind gazdelor un penalty nesperat. Nascimento înscrie, aducându-i pe clujeni din nou aproape, cu perspectiva jumătății bune de gazon pentru repriza secundă.

Doar că nici în a doua parte, CFR-ul n-a pornit ca din tun. La capătul a zece minute terne, o minge aruncată în careul nostru din flancul lui Șeroni i-a depășit pe Străuț și pe Juan Carlos, doar că ulterior fundașul dreapta n-a apucat să oprească decât în adversar. Nici măcar n-a comentat nimeni, faza putea continua, când centralul a ieșit la rampă și a acordat încă un penalty pentru gazde. Nascimento a pasat mingea în plasa porții, egalitatea fiind restabilită. Doar că atât a fost cu elanul clujenilor, care au mai trimis doar de două ori spre poartă, în minutul 60, prin Camora, puțin pe lângă și în minutul 79, prin Bud, în plasa laterală (după o indecizie a lui Bocșan). Poli a arătat destul de bine în schimb, doar că ne e greu să ne găsim ca lumea în ultima treime. Oricum, am fi putut beneficia lejer de un penalty la o intrare asupra lui Bocșan în careu, dacă s-ar fi aplicat aceeași măsură în ambele părți, și chiar am avut șansa unui nou gol în minutul 68, când Șeroni i-ar răpit o minge lui Doman la centru, a urcat până în careu și șutul său a fost respins cu șansă de portarul clujenilor. Ultima fază a meciului a reprezentat-o libera bătută de Nascimento pe poartă, prinsă cu siguranță de Straton. Atât mai lipsea, ca Nascimento să fi înscris, când portughezul putea și chiar trebuia să vadă al doilea galben în minutul 80.

Trecând peste micile frustrări arbitrale, apreciez că ne-am făcut jocul bine spre foarte bine azi. Fazele fixe le-am gestionat eficient, atât ofensiv, cât și defensiv, iar atunci când am avut ocazia, am fost periculoși. Poate că presiunea gazdelor nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, dar și așa, colectiv am evoluat respectabil. Problema, din nou, s-a regăsit la capitolul erori personale, în speță gafa lui Artean, care altfel a jucat bine - dar, dar, dar! Aș fi sperat la mai mult de la flancuri, atât Doman, cât și Bărbuț fiind izolați în marea parte a timpului. Ușor de zis de la căldura canapelei. Aș saluta și revenirea lui Poparadu, care a intrat eficient în joc. la capătul acestei lungi perioade de accidentare.
Exceptând vreo două scăpări ale lui Bocșan și degejările nesatisfăcătoare ale lui Straton, nu cred că ar mai fi ceva de criticat. Puteam câștiga.

Respirăm adânc, mergem mai departe. Cele mai importante partide rămase de disputat sunt cele două de cupă, cu Afumați și Târgu Mureș, respectiv etapa viitoare cu Voluntari. Dacă ne prezentăm bine în aceste jocuri, chiar nu văd ce ar putea fi imputat acestei formații, care ne-a surprins, cred, pe toți.

Bravo Poli!

Poli: Straton (5) - Străuț (6), Bocșan (5,5), Scutaru (6), Șeroni (6) - Artean (4,5), Poparadu (5,5) - Bărbuț (5), Croitoru (6), Doman (5) - Drăghici (7)

Schimbări:

Cârstocea pentru Croitoru (min 80)
Vădrariu pentru Doman (min 83)
Popovici pentru Bărbuț (min 90+2)

Niciun comentariu :

Google+