18 noiembrie 2016

Pandurii - Poli 2:2 (1:1)

Mai rar s-o zici pe asta, dar am avut parte de un egal care nu ne convine chiar de minune. Pe fondul jocului, rezultatul este bun, însă abordarea partidei a lăsat de dorit. Golurile marcate de Popovici și Doman ne-au pus dincolo de acel zero inodor din clasament, iar carențele defensive și impreciziile pe contre ne-au privat de saltul peste Târgu Mureș. Greu de zis ce doare mai mult, lipsa unui vârf sau repetatele erori din centrul apărării, însă fără a rezolva măcar una din aceste două probleme, nu vom putea emite cu regularitate pretenții la puncte.

Deși Pandurii au fost mai tăioși pe parcursul primei reprizei, numărul de ocazii aș zice că a fost egal - trei la trei. Prima, deja în minutul doi, ne-a aparținut, la o acțiune deosebită a lui Bărbuț, care a beneficiat de o minge deviată, a pătruns în careu, dar de la unsprezece metri a fost ușor dezechilibrat de un adversar și nu a reușit să cadreze șutul. Gazdele n-au arătat multe la debut, astfel că am stat destul de sus, iar Bărbuț a făcut cam ce-a vrut în flancul drept cu fundașul lateral al oaspeților, Trocan. Pe o asemenea acțiune a venit deschiderea scorului: minutul 16, Bocșan recuperează la mijloc, Străuț îl deschide repede pe Bărbuț, care trece de Trocan, mai fentează un adversar și centrează în fața porții, de unde Popovici, liber, pune doar latul pentru gol. Așa cum era și strategia, ne-am retras în minutele următoare, ceea ce le-a oferit șansa Pandurilor să ajungă sus cu mai multă ușurință și să exploateze cu precădere flancurile noastre. Prima mare șansă au avut-o în minutul 27, când Bocșan și Străuț au făcut marcaj larg, iar mingea a ajuns la Pârcălab, a cărui șut din prima a trecut de puțin pe lângă. Apoi am respirat ușurați în minutul 33, la șutul lui Voiculeț, de puțin peste. Momentul cheie al reprizei s-a produs în minutul 36: Doman și Novak combină inspirat în flanc, croatul centrează pentru Popovici, care cu poarta goală în față ajunge puțin prea târziu la minge și trimite peste. La acțiunea imediat următoare ne vedem egalați nepermis de simplu, cu o minge plecată din zona centrală, pasă în flancul stâng pe o neatenție a lui Doman, centrarea vine în zece metri la Antal, care finalizează plasat cu capul, scăpat fiind de marcajul lui Bocșan. Cam așa.

Dacă în prima parte ambele echipe au părut destul de disciplinate tactic, în a doua jocul a fost mai deschis pe seama, eu știu, scăderii prospețimii fizice, lejerității cu care s-au apărat ambele formații, etc. După ce Cânu aproape a introdus mingea în propria poartă la un corner (mereu o sursă de emoții), ne-am văzut condus începând cu minutul 54. Faza a fost simptomatică pentru maniera în care am gestionat posesia adversarilor din preajma careului nostru, adică temător și cu pasivitate. După ce balonul s-a tot plimbat de la un capăt la celălalt al careului, Doman n-a reușit să se debaraseze de minge și a urmat o centrare deosebită a tânărului Hlistei, acesta găsind perfect fruntea lui Antal, din nou neiertător. Bocșan și Cânu, între timp, depășiți de fază. Lucrurile nu arătau promițător, însă am avut parte de un cadou din partea marcatorului dublei pentru Pandurii, Antal, care la capătul unui corner l-a agățat pe Doman în careu, deși acesta nu prezenta un pericol iminent. Tot decarul nostru a transformat lovitura de la unsprezece metri, iar cam orice jumătate de șansă pe care am mai avut-o până la final, a plecat de la efortul său. Cea mai mare a venit la o fază fixă, executată de Doman, însă Cânu n-a reușit să strecoare mingea recentrată de Drăghici dincolo de adversari. Gazdele, între timp, au stat destul de sus, fără să profite de jocul nostru la ofsaid - deși au fost de două ori foarte aproape. Până la final au beneficiat totuși de două șanse bune, o liberă bătută de Sânmărtean și scoasă de lângă bară de Straton și, chiar în prelungiri, șutul lui Voiculeț a fost respins în corner tot de portar.  Noi, deși am urcat destul de bine în flancul stâng, n-am mai reușit să punem mingea în zone periculoase.

Multe lucruri n-au mers azi. Iar din cele care au mers, n-am scos tot ce era de scos. Cât Bărbuț l-a avut pe Trocan în față, puteam să creăm mai mult pericol. Pe cât de excelente au fost acele minute pentru șeptarul nostru, pe atât de evident a fost că viața nu e la fel de ușoară cu un fundaș experimentat în preajmă. Apoi, în loc să pistonăm flancul opus, după reașezarea defensivă a gazdelor, noi am rămași rigizi până la pauză - urmările s-au văzut în repriza secundă, prin revirimentul lui Doman. Nu avem viteză de execuție, iar fiecare jucător din linia de mijloc face câte ceva bine, însă nu e destul. Ar trebui să contopim un jucător din Croitoru, Artean și Llorente, care au fost toți destul de pozitivi azi, efortul primului fiind în special constructiv. De apărare nu mai zic nimic, problemele pe care le avem la marcaj nu știu dacă pot fi rezolvate cu acești jucători - cel mult compensate. Iar în față, opțiunea Popovici, în ciuda golului, nu merge. Deși meciul a fost perfect așezat pentru ca acesta să iasă în evidență, mai ales după deschiderea scorului, la fiecare oportunitate și-a ratat șansa - pe lângă ratarea din minutul 36, a irosit o deschidere bună în flancul drept și a preluat inoportun la deschiderea inspirată a lui Llorente din repriza a doua. E greu așa.

Avem multă teamă în noi și aș vrea să zic că e o teamă nejusitifcată, însă nu e așa. Tiparului jocului nostru e fix asta, un tipar, în care doar inspirația câte unui jucător sau lipsa de inspirație a adversarilor face ca un rezultat să cadă pe plus sau pe minus. Astăzi am plătit atât pentru pasivitatea din anumite momente, cât și pentru finalizările perfecte ale lui Antal - care, la o adică, putea ușor să nu fie așa de precis. Luptăm să nu ne scufundăm până la iarnă, însă nu construim ceva nou, aceasta este capacitatea celor pe care îi trimitem momentan în teren, iar Cânu sau Drăghici sau Popovici sau Străuț sau Novak ne-au arătat ce pot și nu promit să ne surprindă cu ceva, oricâte minute vor prinde. Trebuie doar să clarificăm ce vrem și să mergem pe o direcție.

Poli: Straton (6,5) - Străuț (5,5), Bocșan (4,5), Cânu (5), Novak (5,5) - Artean (5,5) - Bărbuț (6), Croitoru (6), Llorente (5,5), Doman (5,5) - Popovici (5,5)

Schimbări:

Drăghici pentru Popovici (min 66)
Șeroni pentru Cânu (min 73)
Mailat pentru Doman (min 80)

Niciun comentariu :

Google+