15 noiembrie 2016

O aniversare pătrată: 15 ani de Cronica Violetă

Nu am fost niciodată în stare să ținem o evidență clară a anilor pe care i-am petrecut scriind despre Poli. Când am mai adus asta în discuție, a fost la postarea cu numărul 1000, în iulie 2011. Ce vremuri de răscruce! Între timp, am trecut de mijlocul celui de-al doilea deceniu de existență - cândva prin octombrie, după calcule aproximative.

Am scăzut ritmul articolelor publicate în ultimii cinci ani, astfel că acum suntem încă în așteptarea pragului de 1500. Dar, cumva, ne convine mai mult această cadență, precum ne convine și faptul că am reușit să imprimăm o anumită diversitate lucrurilor pe care le scriem. Calculele de acum cinci ani, cum că ne-ar mai lua alți patruzeci de ani să ajungem la postarea cu numărul 10.000, trebuie ajustate puțin în sus, spre optzeci, adică. Dacă nu avem grijă, riscăm să n-o mai prindem în această viață.

Preferăm de această dată să nu ne concentrăm pe incertitudinea care planează în jurul clubului, un fenomen cronic în ciclicitatea lui. În schimb, dorim să anunțăm demararea unui proiect surpriză - surpriză pentru că nici noi nu știm exact cum și când se va desăvârși sau care va fi forma sa finală. Dar va fi un proiect de pasiune, ca tot ceea ce facem aici pentru Poli, și speranțele noastre sunt că îl vom putea prezenta în primul trimestru al anului viitor, de preferință înainte de începutul returului. Într-un fel, va fi un excurs personal despre cum sportul ne aduce și ne ține aproape de noi înșine.

Pe lângă aspectul personal, orice proiect sportiv are o importanță intrinsecă. Căutăm mereu să celebrăm cumva dragostea pentru sport, cu atât mai mult în această perioadă gri pentru cultura sportivă din România. Din fericire, există deja contururile unor demersuri naționale în acest spirit, dar inevitabil va mai dura până când ne vom putea reîndrăgosti de sportul românesc. Abordările pot fi diferite, important e ca drumurile să ducă în același loc și să fie plecate din aceeași pasiune nedisimulată.

Multe mulțumiri pentru răbdarea pe care o aveți cu noi și hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+