7 iulie 2016

Amical: Poli - Viitorul Domnești 5:0 (0:0)

Un meci ușor diferit astăzi față de cel de ieri, deși oaspeții, care au terminat pe locul cinci în L3 anul trecut, s-au ținut tare în prima parte. Apoi, odată cu schimbările efectuate de ambele echipe, Poli și-a permis să preseze mai mult și a tranșat rapid rezultatul, prin tripla lui Popovici și execuțiile spectaculoase semnate de Artean și de Bîrnoi.
Pe frontul administrativ, chiar dacă Rapidul suferă în continuare și n-a avut câștig de cauză în tentativa de a ieși din insolvență astăzi, soarta sezonului viitor urmează să fie clarificată definitiv de abia pe 11-12 iulie. Dar părerea generală este că nu mai există cale de întoarcere.


Revenind la meci, Sorescu a fost primul să rupă ritmul în minutul 10, iar la capătul cursei sale s-a găsit Croitoru, care a tras însă pe portar. Un minut mai târziu, Drăghici îl copiază, ca apoi să urmeze poate cea mai mare șansă a reprizei, când oaspeții au dejucat ieșirea noastră la ofsaid, au ajuns doi contra unu în fața lui Curileac, dar lentoarea cu care au finalizat i-a permis lui Bocșan să se replieze și să blocheze mingea care mergea în poarta goală. Jocul n-a avut același ritm de ieri, probabil și pe fondul oboselii, cu Croitoru încercând să-și mobilizeze coechipierii și alergând fără menajamente, cu succes redus. După ratarea lui Popovici din minutul 27, singur cu portarul, și Vraciu ratează o șansă la fel de clară în minutul 40, la o fază construită bine de Neagu. Imediat, la recuperarea fostului jucător al Bacăului, Popovici a rămas din nou singur cu portarul, dar din nou n-a reușit să înscrie, spre exasperarea celor aflați pe stadion.

Intrările lui Poparadu și Mailat au dinamizat echipa după pauză, repriză care a debutat cu câte o șansă de fiecare parte: mai întâi Poparadu l-a deschis pe Vădrariu, care a tras pe lângă, și el singur cu portarul, iar apoi Bocșan și Opriș (un fundaș central de douăzeci de ani aflat în probe) au fost depășiți în viteză, dar și oaspeții s-au dovedit incapabili de a înscrie, deși doar Smaranda rămăsese de învins. Șutul lui Poparadu de la 22m, puțin pe lângă, a precedat faza primul gol, în minutul 55. Tot cu pornire de la deja veteranul polist, mingea a ajuns la Mailat, care singur cu portarul a ciupit mingea peste acesta, a fost luat pe sus și balonul a lovit bara - arbitrul a revenit asupra fazei și a dictat penalty, și Popovici nu l-a emulat pe Vraciu ieri și a înscris. O acțiune plecată în flanc de la Mailat și continuată pe ruta Popovici - Vraciu s-a soldat cu finalizarea neconvingătoare a ultimului, ca apoi Ignea, servit ideal de un adversar, să tragă pe lângă din 20m. În minutul 63 s-a mai repetat doar jumătate din scenariu, căci atunci când Popovici a primit și el o pasă de la un jucător al oaspeților, nu a iertat din interiorul careului. La doar câteva minute, Popovici a semnat tripla, servit fiind de Ignea, cu o deschidere precisă în spatele apărătorilor, gol urmat de o serie de înlocuiri. Chiar dacă fazele s-au mai rărit, am mai prins două goluri excelente. Primul, în minutul 79, când Artean a recuperat în propria jumătate, a făcut o cursă până în careul advers și a finalizat cu un lat lobat la colțul lung, fără șanse pentru portar; iar al doilea, la ultima fază a meciului, când Elek a trimis o pasă filtrantă către Bîrnoi, într-o posibilă poziție de ofsaid, și acesta a finalizat cu o scăriță peste portar, de toată frumusețea.

Până la urmă sunt doar meciuri care să contribuie la omogenizarea unui unsprezece, deci rezultatul contează prea puțin. Expresia în teren n-a fost grozavă în prima parte, dar introducerea lui Poparadu a contribuit serios la avantajul creat până la final pe tabelă, acesta arătând o bună poftă de joc. Mai puțin convingător Vădrariu, după meciul pozitiv de ieri, în vreme ce Vraciu și Drăghici continuă să sufere. Chiar dacă și-a mai răscumpărat din ratări prin cele trei goluri, Popovici are nevoie de un plus de precizie la finalizare, atât pentru liga secundă, cât mai ales dacă e să facă ceva în liga întâi. Entuziasmant Croitoru, sau mai bine zis cu entuziasm, cel mai îmbucurător fiind să vezi pe cineva care ia atitudine la jocul coechipierilor și încearcă să-i monteze, iar Ignea pare un coleg solid de linie alături de el. Dintre cei care au intrat, Mailat a avut câteva acțiuni frumoase, dar lipsite de precizie la final, și Bîrnoi a impresionat în minutele jucate cu urcări din propria jumătate și combinații de efect. E drept, și echipa adversă era deja slăbită în acel moment, dar rămâne promițător. Fridrich (titular ieri la U19), Velcotă, Motreanu n-au apucat să se remarce, deși m-a îngrijorat puțin poziționarea lui Motreanu în flancul drept.

Dintre jucătorii testați, Curileac și Straton, ambii portari, n-au avut multe de făcut, iar Vlad Opriș, presupun că fundașul central crescut de CFR Cluj, care a evoluat la Jucu anul trecut, a părut tare pe picioare, dar lent.

Remarc că nici unsprezecele de azi nu include juniorii obligatorii pentru liga secundă. Dacă așa consideră Popa de cuviință să pregătească echipa, în ideea că mai bine să avem o formulă de L1, care începe degrabă, decât să ne concentrăm prea mult pe integrarea juniorilor, care ar mai avea timp să se acomodeze dacă rămânem în a doua divizie, e...vag îngrijorător. Dar greul care ar urma necesității de a improviza pentru prima divizie e unul considerabil, căci fără încă un fundaș central și un atacant, vom fi foarte vulnerabili - asta spre deosebire de doar vulnerabili, cum am fi în aceste circumstanțe.

Rămânem, așadar, în continuă așteptare.

Poli: Curileac - Sorescu, Bocșan, Cânu, Neagu - Artean, Ignea - Popovici, Croitoru, Vădrariu - Drăghici

Schimbări:

Vraciu pentru Artean (min 25)
Smaranda pentru Curileac (min 31)
Poparadu pentru Croitoru (min 46)
Mailat pentru Drăghici (min 46)
Opriș pentru Cânu (min 46)
Straton pentru Smaranda (min 56)
Artean pentru Vraciu (min 63)
Elek pentru Ignea (min 66)
Motreanu pentru Sorescu (min 71)
Bîrnoi pentru Popovici (min 71)
Velcotă pentru Vădrariu (min 71)
Fridrich pentru Neagu (min 71)

Niciun comentariu :

Google+