6 iulie 2016

Amical: Poli - OFK Beograd 1:1 (0:0)

Avem din nou fotbal pe Dan Păltinișanu, deși senzația că ne ascundem de toate problemele ca struțul rămâne una acută. Se pare că mâine vom afla soarta Rapidului și implicit perspectivele noastre pentru Liga 1, cu penalizări, ce penalizări, cine știe, doar că va fi bine să știm ceva concret. Jocul de azi a fost unul decent, împotriva proaspăt retrogradatei din prima ligă din Serbia, o echipă pe care n-o prea putem judeca pentru a ne raporta la un nivel sau altul. Golul lui Bocșan a restabilit egalitatea, dar dominarea noastră a fost de multe ori copioasă, vechile imprecizii la finalizare menținând echilibrul pe tabelă.

Prima fază notabiliă a reprezentat-o șutul lui Neagu din colțul careului, cu exteriorul, respins acrobatic de portarul advers. Recuperarea lui Vădrariu din minutul 19 l-a lăsat singur cu portarul pe noul nostru mijlocaș stânga, dar acesta a șutat pe portar din poziție de unu la unu. După ce șutul de la distanță al lui Artean a fost și el respins, Ignea s-a remarcat cu o pasă peste apărare către Elek, care a fost faultat, acordându-se penalty și rosu (cu înlocuire). Vraciu, la debut și el, a trimis portarul în direcția greșită, însă a nimerit bară, iar în continuarea fazei Elek a trimis cu capul, de puțin pe lângă. Tot Elek a încercat un lob la un aut bătut rapid cu portarul ieșit în întâmpinare, mingea scurgându-se din nou pe lângă, ca apoi Vădrariu să-i trimită o centrare ideală vârfului nostru, finalizarea sa fiind parată de portar. În minutul 34, același Vădrariu s-a evidențiat cu un șut din unghi, respins, iar faza s-a încheiat cu o ratare a lui Vraciu, din zonă centrală. Pe final de repriză, Vraciu a primit mingea în careu, a întors un adversar, însă a finalizat prea sus pentru a prinde colțul lung.

Mitanul secund n-a fost prea diferit. De la debut, Ignea a trimis o minge peste apărare pentru Elek, acesta a avut tot timpul din lume, dar ne-a adus aminte de ratările sale din Liga 1 cu un șut pe lângă. Prima fază mai acătării a oaspeților a venit pe fondul erorii lui Artean, care a pierdut mingea în propria jumătate, finalizarea fiind însă prea moale pentru a-l deranja pe trialistul Curileac. După voleul lui Croitoru, puțin pe lângă, din minutul 55, belgrădenii au trimis în bară, printr-un șut de la 25m, la care apărarea noastră nu a închis destul de repede. Și tot așa, trei minute mai târziu, cu concursul unui marcaj larg al lui Cânu, vizitatorii au deschis scorul pe un atac scurt și precis. Minutul 64, Drăghici beneficiază și el de un serviciu de calitate de la Vădrariu, dar aidoma lui Elek trage pe lângă din poziție de unu la unu. Oaspeții rămân periculoși de la distanță, Curileac fiind nevoit să devieze un șut din afara careului, înainte ca Ignea să ofere o replică cu același deznodământ la cealaltă poartă. Urmează un șut deviat al lui Vădrariu și un șut al lui Mailat, ambele respinse cu piciorul de portarul advers, înainte ca Bocșan să egaleze finalmente din corner, în minutul 76, trimițând cu capul o minge la care portarul a pus mâna, dar atât. Drăghici mai ratează o șansă bună în minutul 82, când dă cu capul din poziție bună, dar nu cadrează mingea, iar pe final ies la rampă juniorii. Mai întâi, Mailat are o cursă în flanc, îi pune mingea pentru șut lui Velcotă, dar acesta trage în blocaj, apoi Bîrnoi încearcă o execuție de la distanță, plasată, dar fără forță, pe care portarul o respinge în corner, din care corner Sorescu demonstrează tehnic voleul și mingea ne arată din nou că prefer să nu intre în poarta adversă, lovind bara. Și așa se termină.

A fost un joc interesant, în fața unui public redus la număr, dar care a apreciat atât efortul, cât și execuțiile bune. Ionuț Popa a început cu un unsprezece fără juniori, iar echipa a părut disciplinată, dar ușor previzibilă, doar forma lui Vădrariu făcând diferența. Dacă extrema stângă a impresionat, nu se poate spune același lucru despre Vraciu sau Artean. În schimb Șeroni a părut ca acasă în centrul apărării, ceea ce lasă loc de speranțe (nisporeni) că va putea reveni la forma care l-a consacrat. Croitoru și Ignea au muncit convingător la mijloc, în vreme ce Bocșan s-a regăsit pe mereu ciudata poziție de fundaș de bandă - greu de înțeles improvizația, când e destul de clar că un Șeroni - Bocșan este ceea ce ar trebui să sudăm în centru, din ce avem.
În a doua repriză a dezamăgit Drăghici, părând greoi și neinspirat, în vreme ce tinerii intrați pe parcurs, în special Mailat și Sorescu, ultimul izolat din nou prin flancurile apărării, au oferit câteva tresăriri. Ca ei, și Alex Popovici a impresionat prin calitățile cu care ne-a obișnuit, reușind câteva raiduri bune, dar nu chiar sincronizate cu cei din jur. Velcotă a fost așa și așa, mișcându-se binișior, dar fără reușite, în vreme ce Motreanu, Bîrnoi și celălalt trialist din poartă, Aiolfi, au intrat doar pe final.

Pe scurt, un prim test interesant. Să vedem mai departe. Și, mai ales, să vedem ce-o fi mâine.

Poli: Smaranda - Bocșan, Cânu, Șeroni, Neagu - Artean, Croitoru, Ignea - Vraciu, Elek, Vădrariu

Schimbări:

Curileac pentru Smaranda (min 37)
Popovici pentru Croitoru (min 55)
Mailat pentru Vraciu (min 55)
Drăghici pentru Elek (min 61)
Sorescu pentru Șeroni (min 61)
Velcotă pentru Vădrariu (min 70)
Aiolfi pentru Curileac (min 72)
Motreanu pentru Cânu (min 82)
Bîrnoi pentru Ignea (min 82)

Niciun comentariu :

Google+