18 aprilie 2016

Iași - Poli 0:0

Am plecat pentru un punct și ne-am întors cu un punct, dar istoria meciului e una mai complicată. Cu superioritate numerică din minutul 70, Poli a suferit pe final, nereușind nici să țină de minge, nici să creeze faze pe contră, iar ieșenii ar fi putut trece în avantaj la câteva cornere/libere. E drept, și echipa era slăbită defensiv, căci Cânu și Scutaru, foarte solizi până atunci, au fost înlocuiți pe parcursul reprizei secunde din cauza unor accidentări/pentru menajare, ceea ce ne-a lăsat mai vulnerabili pe fazele fixe. Aș spune chiar că eliminarea doar a echilibrat echipele, în contextul în care Goga arăta obosit, dar nu mai putea fi schimbat. Să ne concentrăm pe partea plină a paharului, că am ținut piept celei mai bune echipe din play-out pentru șaptezeci de minute și că acest punct poate să ne urce peste Chiajna, dacă îi învingem etapa viitoare.

Prima repriză a fost un exemplu de cum să pregătești tactic o partidă pentru zero-zero. Grigoraș i-a introdus pe Scutaru și Abel Suarez titulari, în locul mai rapizilor Belu și Llorente, dat fiind că echipa avea să stea retras, iar duelurile importante aveau să fie în principal de talie și de forță. În aceste condiții, Iașiul a testat poarta noastră mai mult din afara careului, dar ocazii notable nu au existat. Culmea, Poli ar fi putut da lovitura în minutul 42, când Bocșan a trimis cu capul la un corner, însă nu a reușit să-și cadreze efortul.

Ca să generăm mai multe pe plan ofensiv, Abel a fost schimbat cu Elek la pauză. Rezultatele au fost imediate, căci Poli a dominat primele zece minute de la reluare, timp în care a beneficiat de cinci faze fixe din preajma careului advers. Tot Bocșan a avut cea mai bună șansă, chiar la prima, dar n-a trimis destul de tare spre poartă, și chiar mai aproape a fost Andrei Cristea, care s-a aflat la câțiva centimetri de un autogol prin devierea sa cu capul. Jocul s-a mutat apoi în zona centrală, iar în minutul 62, Ciucă a ratat o șansă deosebită, tot în urma unei faze fixe. Replica noastră a venit cinci minute mai târziu, când nou intratul Belu a recepționat un corner pe colțul lung, mingea trimisă de el spre poartă a fost respinsă în disperare până la Cânu, care de pe jos și-a încercat și el norocul, dar balonul a fost deviat și s-a scurs pe lângă bară. În minutul 70, gazdele au rămas în zece, după intervenția lui Enescu asupra lui Javi, primul punând talpa la tibia jucătorului nostru - fără consecințe medicale, din fericire. Presiunea omului în plus (hah!) s-a văzut destul de repede, ieșenii oferind un ultim sfert de oră cu o intensitate bună, în vreme ce noi de abia am văzut mingea. Ocazii au fost doar două, ambele la faze fixe, dar ce ocazii! La prima, în minutul 79, mingea ajunge din respingerea (involuntară) a lui Jenkins la Onduku, acesta luftează din careul mic, dar posesia rămâne la gazde care mai apucă să trimită un șut, blocat aparent de Strauss pe linia porții. A doua, patru minute mai târziu, e tot la capătul unor respingeri haotice, în așa fel că Ciucă are tot timpul de pe lume să execute o foarfecă din marginea careului mic, dar avem șansă să fie fix pe portar. Am tot tremurat până la fluierul final, fazele noastre ofensive oprindu-se mai mereu în gheata lui Bărbuț, cu o singură excepție, când Nimely a primit o centrare înaltă în careu, însă a trimis pe lângă din lovitură de cap. A fost totuși destul pentru a termina a treia oară la egalitate cu Iași în acest sezon, un punct pe care îl putem valorifica etapa viitoare.

Carențele fizice au fost aparente astăzi, când două din trei schimbări au vizat compartimentul defensiv, rămânând puține resurse pentru a trata fazele de atac. Și așa, ne-a fost greu mai ales datorită ineficienței arătate de Goga și de Bărbuț, primul prea puțin prezent în joc (deși a avut o jumătate de ocazie în repriza secundă, când a fost blocat), al doilea aparent incapabil să-și depășească adversarul direct când mingea e în zona careului. Dacă Elek, combativ, a adus un plus cu intrarea lui, fie el și numeric, în primul rând, Nimely a luptat mult și a fost o piesă bună de legătură în jocul nostru cu mingi lungi. Și Javi, deși inconstant, a avut câteva ieșiri oportune cu mingea la picior, însă fie a încercat șutul, care a n-a trecut de blocajul adversarilor, fie a ratat pasa finală.

Defensiv, însă, echipa a arătat bine, mai ales în formula inițială. Jenkins a făcut un joc bunicel, oferind un plus de disciplină la mijloc. Abel, însă, s-a dovedit destul de limitat în capacitatea sa de a urca și a oferit gazdelor o șansă de a marca, după o gafă în preajma careului. Cânu și Scutaru, plasați în jurul lui Bocșan, i-au dat și acestuia încredere, tânărul fundaș reușind primul său meci solid de la un capăt la celălalt. A avut o singură scăpare în prima repriză, una care putea să ne coste scump, cu ieșenii scăpați doi contra unu, dar în a doua parte a avut mai multe intervenții inspirate în propriul careu - asta pe lângă pericolul arătat la fazele fixe ofensive. D. Popescu n-a avut sarcini (prea) ofensive în acest joc, ceea ce i-a permis să acopere eficient zona sa de teren, iar Strauss, culmea, a fost puțin testat, dar când a trebuit să intervină, a făcut-o convingător. Pierdem însă mult prin absențele veteranilor din apărare, a căror aport s-a văzut și azi, și din păcate aceștia nu sunt nici acuma refăcuți complet.

Mergem înainte și privim la unul din cele mai importante meciuri care ne-au rămas de disputat. O victorie împotriva Chiajnei ne oferă șansa de a lupta în continuare, orice altceva aproape că ne condamnă, mai ales într-un context de rezultate nefavorabile. Ar fi bine să fim cât mai mulți în jurul echipei, atmosfera de la Iași fiind facilitată de faptul că meciul a fost cu intrare liberă. Acesta ar fi momentul să încercăm și noi așa ceva, dacă e cu putință.

Hai Poli!

Poli: Strauss (6) - Scutaru (6), Bocșan (6), Cânu (6), D. Popescu (5,5) - Abel (5), Jenkins (5,5) - Javi (5,5), Nimely (6), Bărbuț (5) - Goga (5)

Schimbări:

Elek (5,5) pentru Abel (min 46)
Belu pentru Scutaru (min 66)
Torres pentru Cânu (min 78)

Un comentariu :

alextorrrres spunea...

Pentru o echipa chinuita de lipsa de încredere in fortele proprii si care nu are curaj traga la poarta nici la antrenament putem considera ca am scos maximul in meciul de azi. Mai ales ca am jucat cu improvizatii in toate compartimentele. Poate n-ar strica sa le atragă antrenorul atenția mijlocasilor in sedinta de analiza a meciului ca au voie sa paseze si înainte nu doar înapoi. Deocamdată nu suntem in stare sa plimbam mingea, in ciuda faptului ca nu avem un lot mai rau ca al altor echipe. Pentru victorie trebuie sa atacam mai mult de atit si avem nevoie de victorie ca de aer. Una peste alta, punctul asta ar putea fi de aur la sfirsit. Cu conditia sa batem acasa, macar in 2 meciuri din 4 si sa cistigam un meci neapărat in deplasare. Suntem singura echipa care nu a cistigat in deplasare. Sunt curios cum ar arata atacul nostru cu Elek, Pedro Henrique si Nimely la un loc. Ultimul s-a luptat admirabil azi, se vede din avion ca stie cu mingea, ii lipsesc meciurile. Si da, ar trebui sa fim toti linga echipa. Timisoara nu e totusi nici Chiajna, nici Voluntari, nici Botosani. Unde e mindria noastră?

Google+