7 martie 2016

Concordia Chiajna - Poli 0:0

S-au întâmplat multe de la ultimul meci de campionat. Şi totuşi, nu s-au întâmplat prea multe, precum am văzut în această seară. Poli a început bine jocul de la Chiajna, a ratat în stilul tipic, ca apoi gazdele să fie şi ele aproape de desprindere. Nu a fost să fie un meci pe goluri însă, mai ales datorită reprizei secunde slabe, punctată de eliminările lui Bărbuţ şi Goga. E un punct important, fiindcă înfrângerea ar fi atârnat greu. Dar e doar un punct şi avem nevoie de mai mult, când adversarii ne-o permit. Astăzi, deşi Concordia are o echipă bunicică de-o repriză, am ratat încă o oportunitate de a face ceva serios în deplasare. 

Ne-a fost servită azi o primă repriză spectaculoasă, plină de energie, la capătul căreia am avut puţin noroc să intrăm fără gol primit la cabine. Asta deşi am controlat debutul meciului, şi în minutul 5, Javi s-a descurcat de minune în marginea careului advers, a pătruns şi a centrat, mingea i-a revenit din respingere, şi la a doua încercare Bărbuţ a ratat de puţin contactul cu balonul. Mare şansă apoi pentru vârful nostru de conjunctură, care a preluat ideal o minge venită de la D. Popescu, dar finalizat pe lângă din centrul careului. Replica gazdelor a venit tăios în minutul 12, când Milevskyi a profitat de o ieşire greşită la ofsaid a lui Torres şi a trimis din prima, însă Strauss s-a întins acrobatic şi a scos cu vârful piciorului. Chiar dacă au lipsit ocaziile în următoarele minute, ambele echipe au arătat potenţialul de a înscrie, dar după ce O. Popescu şi Bărbuţ nu au putut trimite tare spre poartă din poziţii promiţătoare, nici Chiajna nu a scos totul dintr-o fază în care mingea a traversat ameninţător careul nostru. Am notat câteva şuturi peste sau pe lângă de ambele părţi - Javi şi Pisas pentru noi - ca pe final de repriză să transpirăm serios la nişte imprecizii defensive. În minutul 41, o minge înaltă în careu este prinsă cumva de Garcia, dar în loc să fie presat imediat de fundaşii noştri, acesta beneficiază de o minge sărită din piciorul lui Llorente şi trage spre poartă, ratând de puţin. La faza imediat următoare, Poli scapă în trei contra unu la mijlocul terenului, însă serviciul lui Javi este slab şi sfârşeşte fix în piciorul unicului adversar din preajmă. Chiajna s-a urcat degrabă peste careul nostru şi a mai avut o şansă până pe final, când Strauss a intervenit aproximativ la o minge grea, ca apoi Bucurică să finalizeze peste poartă, deşi se putea mai mult.

Mitanul secund a fost unul mult mai tern, cu foarte puţine ocazii de ambele părţi. De fapt, au fost doar câteva faze fixe mai confuze în careul nostru, la care Scutaru şi Torres au fost solizi, precum şi un şut destul de aproape al lui Purece, din marginea careului. Noi am avut o singură şansă bună în minutul 68, când D. Popescu a condus o contră excelentă în flancul stâng, i-a centrat lui Goga, care nu şi-a făcut mingea ideal, astfel că şutului i-a lipsit forţă. A mai deviat Milevskyi, cu capul, o minge peste în minutul 75, pe fondul unei dominări a gazdelor, după care au urmat nişte ultime zece minute tare iritante. Mai întâi, Goga a luat un galben pentru că a ţinut de minge după fluierul arbitrului, o fază la care atât el, cât şi adversarul ar fi trebuit avertizaţi. Apoi, în minutul 83, Bărbuţ a văzut al doilea galben pentru un fault necesar, la o fază în care Belu în loc să-l dubleze, s-a retras într-o zonă moartă din centrul careului. Nici nu ne-am concentrat bine la cum să terminăm meciul în zece, că Goga s-a văzut făcând încă un fault, poate din iritare, poate uşor dat, dar penalizat pe deasupra cu roşu direct, în minutul 87. Culmea, gazdele au părut şi mai lovite de avantajul numeric pe care s-au trezit că-l au, şi nu au pus nici măcar o minge în careu în minutele rămase, inclusiv cele cinci de prelungire. Asta şi fiindcă Chiajna juca în zece de ceva vreme, cu Milevskyi prezent doar la numărătoare pe teren. E bine că ne-am îndeplinit obiectivul, dar din nou ne-a lipsit eficienţa să facem o diferenţa pe tabelă, atunci când s-au ivit şansele.

Partea plină a paharului este că Strauss pare în continuare un portar capabil, în vreme ce Torres şi Scutaru fac un cuplu destul de solid în centru. Belu rămâne o problemă în flancul drept, datorită inconstanţei de care dă dovadă, în vreme ce D. Popescu s-a prezentat bine astăzi. Llorente, Melinte şi Javi au avut şi ei momente bune în joc, deşi cel din urmă chiar ar fi avut şansa să facă diferenţa, eşuând. Nici O. Popescu n-a fost rău, arătând capacitatea de a-şi destabiliza adversarii, în aşa fel că după înlocuirea sa, am suferit la posesie. Bărbuţ, la fel ca-n alte meciuri, ar fi putut face diferenţa, dar măcar a contribuit cu ceva, spre deosebire de înlocuitorul de pe postul său consacrat, Pisas. Acesta din urmă a intrat în foarte puţine combinaţii, nu a controlat bine mingea când ar fi putut face ceva cu ea, şi nici faza de apărare nu a făcut-o cu multă încredere.

O problemă distinctă astăzi au fost înlocuirile, în special mutările tactice pe care le-au adus cu sine. Jenkins nu a putut să se impună în centru, atacurile gazdelor venind oricum mai mult în flancuri, şi introducerea sa a fost compensată de avansarea lui Llorente, ceea ce n-a ajutat la nimic. Goga, deşi ar fi avut o jumătate de şansă, n-a profitat de ea, ca în rest să fie chiar mai absent ca Pisas din jocul nostru. Despre eliminare, ce să mai zicem? Marin a greşit aici şi a greşit aşteptând aşa de mult pentru ultima înlocuire, când a văzut că suntem presaţi in extremis de Chiajna. Dar asta oricum e o chestie de principiu, probabil n-are rost s-o discutăm.

Trebuie să vedem ce facem etapa viitoare. Meciul cu CFR va fi mai greu ca cel de azi, e un adversar care nu iartă, iar unsprezecele nostru va suferi din nou modificări. Posibil una singură, cu Elek pentru Bărbuţ, dar poate ar trebui încercată încă o variantă în locul lui Pisas, mai ales că avem atâţia jucători în lot.

Poli: Strauss (6,5) - Belu (5), Scutaru (6,5), Torres (6,5), D. Popescu (6) - Llorente (6), Melinte (6) - Pisas (5), Javi (6), O. Popescu (5,5) - Bărbuţ (5)

Schimbări:

Goga (4) pentru Pisas (min 59)
Jenkins (5) pentru O. Popescu (min 63)
Suarez pentru Javi (min 90+3)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Inca facem multe greseli nefortate. Lipseste in unele momente concentrarea dar si decizia de a lua o actiune pe cont propriu cand nu ai adversar in fata. Oricum echipa a luptat eroic. Ma bucura faptul ca avem portar de clasa.

Google+