7 februarie 2016

Amical: Poli - Millenium Giarmata 11:1 (7:1)

Pe parcursul a două reprize a câte 60 minute, Poli a dispus fără probleme de codaşa ligii a 3-a din zona noastră, graţie reuşitelor semnate de O. Popescu, Elek (triplă), Zicu, Llorente, Bărbuţ, Javi (dublă), Sorescu şi Pisas. E uşor misterios de ce echipa mare a jucat cu un adversar atât de slab, în condiţiile în care Poli II a evoluat ieri cu Ripensia, meci pierdut cu 1-5, dar asta avem, cu asta defilăm. Nu putem trage cine ştie ce concluzii la capătul acestei dispute, exceptând faptul că avem o idee destul de clară cu privire la primul unsprezece de săptămâna viitoare.

Ca să nu pierdem prea mult timp cu fazele jocului, redau aici live-text-ul pe care l-am făcut pe facebook:

Rep 1: Smaranda - Belu, Scutaru, Cânu, D. Popescu - Llorente, Melinte - Bărbuţ, Zicu, O. Popescu - Elek

Min 6: 1-0, gol O. Popescu din pasa lui Zicu.
Min 13: 2-0, Elek câştigă duel la corp cu un fundaş advers şi marcheaza din marginea careului.
Min 14: Llorente îl lansează pe Elek, care incearcă un lob, dar prinde portarul.
Min 16: 3-0, ruta Zicu - O. Popescu - Elek, iar ultimul marcheaza din faţa porţii.
Min 26: Bărbuţ driblează portarul, intră în unghi şi trage peste.
Min 28: torpilă Melinte de la 30m, parează portarul. La corner, Cânu trimite pe lângă cu latul.
Min 30: 4-0 Bărbuţ preia o minge lunga cu capul, intră în careu, şi este faultat. Zicu marcheaza din penalty.
Min 32: 4-1, Melinte trimite greşit înapoi cu capul, Cânu şi Smaranda se încurcă şi oaspeţii marchează în poarta goală.
Min 53: 5-1 Llorente de la 22m, după ce portarul s-a împiedicat în noroi.
Min 55: 6-1, Bărbuţ întoarce un adversar în careu şi marchează la colţul lung, după o lansare a lui Llorente.
Min 59: 7-1 O. Popescu driblează portarul, centrează la Barbuţ, mingea e respinsă în marginea careului de unde Elek trage in forţă  şi înscrie.

Rep 2: Strauss - Sorescu, Bocsan, Torres, Fridrich - Abel, Sintean - Doman, Javi, Pisas - Rajcomar

Min 77: şut Doman din careu, respinge portarul.
Min 78: 8-1 corner, mingea ajunge la Javi, care plasează perfect la colţul lung.
Min 82: Ies Rajcomar, Doman şi Sîntean. Intră Oprea, Vasi şi Mendy.
Min 89: eliminare la Giarmata, dar aceştia rămân în unsprezece.
Min 93: Pisas ajunge in 15m singur cu portarul, dar trage peste.
Min 96: 9-1 Sorescu, după o deschidere foarte bună a lui Vasi.
Min 94: Sorescu pentru Javi, şut peste din poziţie bună.
Min 100: Strauss respinge bine la o liberă de la 22m.
Min 102: 10-1, Pisas marchează cu o scăriţă din marginea careului.
Min 105; un-doi Abel-Javi, primul trage puţin pe lângă vinclu.
Min 111: 11-1 Javi, după un traseu frumos de la Pisas spre Oprea, cu Sorescu sărind peste minge, Oprea centrează pentru Javi, primul şut e parat, dar mingea îi revine şi la a doua încercare înscrie.
Min 113: Abel pentru Sorescu in flanc, centrare perfecta la Pisas, dar şutează peste.
Min 115: ultima fază, Sorescu intră în careu cu mingea la picior, dar trage peste.

Ce ar fi de spus? Prima repriză, în care am evoluat cu unsprezecele probabil pentru meciul cu Voluntari, a fost lejeră, cu un debut dominant din partea noastră şi fără surprize ca stil de joc sau ca desfăşurare. Llorente şi Elek au fost în formă bună, ceea ce a făcut rapid diferenţa. În schimb, gafa de la golul oaspeţilor are de ce să ne dea fiori, căci dacă nu ne putem menţine concentrarea acuma, când adversarii de abia te presează, nu are cum să fie mai bine sau mai uşor în meciurile oficiale. Ah, şi aş mai evidenţia atitudinea proastă a lui Belu, care a servit un brânci şi un cot unui adversar cu care a intrat în câteva dueluri aprige, în faze diferite.

Mai interesant a fost al doilea mitan, în care au apărat pe teren toţi cei nou veniţi, plus alţi trei jucători testaţi astăzi. Curios este că până la înlocuirile din minutul 22 al reprizei, formaţia a părut lipsită de idei, şi străină de sine. E de înţeles, dat fiind minutele pe care le-au petrecut împreună pe teren sau chiar la club cei unsprezece jucători, iar cursivitatea jocului a fost îngreunată de nişte improvizaţii tactice, gen Sîntean la mijloc şi Sorescu fundaş dreapta - asta deşi Sîntean a evoluat bine, cu multă determinare. Am şi înscris în acea perioadă, din fază fixă, dar în rest nu prea s-au întâmplat lucruri notabile - doar prestaţia lui Doman ce-a mai încântat.

Despre apărare, unde Torres a jucat fundaş central alături de Bocşan, e greu să comentăm multe - exceptând o menţiune a paselor lungi precise oferite de spaniol.

De la mijloc în sus lucrurile au arătat interesant. Pisas şi Sorescu, odată ce cel din urmă a fost mutat în poziţia lui naturală, au pus multă presiune pe adversari, primul arătând însă nişte imprecizii mari în doua faze clare de gol, chiar dacă a marcat cu un şut spectaculos.
Marea surpriză, pentru mine, a fost apariţia pe teren a lui Emanuel Vasi, un mijlocaş central de 18 ani trecut pe la Atletico Arad şi Manchester City, care a adus imediat aminte de Vlad Dragomir, cu o tehnică deosebită şi un joc de pase pe măsură. Să vedem dacă se confirmă transferul său. Cu el, Javi şi Abel dominanţi la mijloc, ne-am mutat serios în jumătatea adversă şi am ratat, pe lângă goluri, cel puţin patru ocazii foarte mari. Aş da un plus şi închizătorului spaniol, chiar dacă a avut câteva imprecizii şi ar fi putut să fie şi eliminat în urma unor henţuri.
Nu am văzut destul din partea lui Rajcomar, care s-a evidenţiat mai puţin decât înlocuitorul său, alt jucător în probe, Flavius Oprea (ex-Pâncota). Emmanuel Mendy, a treia faţă complet nouă, crescut de Liverpool şi ajuns la 25 ani, a fost rezonabil în flancul drept al apărării noastre, unde e mereu loc de concurenţă pentru Belu, dar nu ştiu dacă va fi reţinut. Dintre cei trei trialişti, e clar că Vasi a arătat cel mai mult potenţial.

Cât despre una din suferinţele noastre principale, poarta, nu pot spune că sunt liniştit. Smaranda nu a ieşit grozav la faza golului, chiar dacă nu el poartă vina principală, iar Strauss, în ciuda intervenţiei bune la acea liberă, a dat dovadă de un joc de picior aproximativ, care a inclus şi o minge raşchetată în corner.

Per ansamblu nu e însă rău. Deşi adversarul a fost prea slab pentru a ne oferi nişte repere serioase, majoritatea nou-veniţilor au arătat calităţi care i-ar putea recomanda pe parcursul returului sau play-out-ului. Miza pe omogenitate mi se pare înţeleaptă, în special pentru disputa cu o echipa schimbată complet la faţă a Voluntariului, dar cheia va sta în disciplina şi calitatea apărării.

Niciun comentariu :

Google+