22 ianuarie 2016

Săptămâna #3 în retrospectivă

Săptămâna ne-a adus patru evenimente/știri notabile.

 Amicalul între Poli și Național Sebiș, câștigat cu 3-1 prin golurile marcate de Zicu (x2) și Javi. Pentru detalii, apelați cu încredere la cronică.

 Confirmarea primului transfer, Prince Rajcomar. Pentru detalii despre cariera vârfului olandez, aveți un profil al jucătorului, publicat ieri.

 Lotul pentru stagiul din Antalya:

Portari: Mădălin Smaranda, Daniel Rusu
Fundași: Claudiu Belu, Cristian Bocșan, Gabriel Cânu, Harald Fridrich, Cristian Scutaru, Daniel Popescu, Cristian Melinte
Mijlocași: Cătălin Doman, Javier Hernandez, Ovidiu Popescu, Deian Sorescu, Dorin Goga, Ianis Zicu, Fernando Llorente, Cristi Bărbuț,
Atacanți: Pedro Henrique, Robert Elek, Andrei Sântean, Prince Rajcomar

Fără surprize, lotul include juniorii cheie care au fost testați în amicalul de marți (Rusu, Fridrich, Sorescu, Sântean), precum și jucătorii care se află în refacere după diverse accidentări (Scutaru, Goga, Doman, Henrique). Speranțele sunt că pe parcurs o să mai apară un portar, un fundaș, un mijlocaș stânga și un mijlocaș central.

— Interviul lui Kirschstein din media germană

Ieri a fost publicat un interviu făcut cu portarul aflat pe lista indezirabililor, acesta declarându-se nemulțumit atât de restanțele financiare pe care clubul le are față de el, precum și de maniera în care a fost tratat de Daniel Stanciu, care i-a cerut diminuarea salariului pentru rămânerea în lot. Pe deasupra, întrebările și formulările tendențioase din articol nu lasă dubii asupra intenției de a denigra România și fotbalul nostru.

Nouă, care știm contextul situației lui Kirschstein, ne este evidentă fățărnicia din declarațiile făcute: când se plânge că jucătorii trebuie să își aducă propriile ghete, că nivelul e între liga a 2-a și a 3-a din Germania, dar că el e foarte mulțumit de turul pe care l-a avut. Pe deasupra, își dă silința să picteze o situație absurdă și contradictorie, în care clubul și-ar plăti jucătorii sume "derizorii" (1.500 Eur brut pentru Smaranda, ca exemplu), în vreme ce are capacitatea să plătească 31.000 Eur pentru cantonamentul din Turcia, clamând că, de fapt, clubului îi merge bine financiar, și că doar el este cel împotriva căruia are loc o vendetă discriminatorie.

Faptul că ne-am expus la asemenea situații este de netăgăduit, dar situația actuală nu a fost una ce putea fi prevăzută în amploarea ei când s-au semnat contractele cu jucătorii aduși în această vară. Clubul ar fi trebuit să își implementeze mai multe mecanisme de asigurare atunci, de exemplu introducând clauze de renegociere în cazul neatingerii obiectivului, adică un loc de play-off. Astfel, n-am sta aici cu pantalonii la glezne, în văzul tuturor. Nu s-a vorbit public despre asta, dar îmi imaginez că există și jucători cărora li s-a sugerat să renunțe la o parte din restanțele pe care le are clubul față de ei pentru rezolvarea rapidă a unui transfer. Și chiar dacă am avea capacitatea să plătim acei bani, două luni de salarii la zece jucători, probabil undeva pe la 70.000 Eur sau mai mult, tot vom avea obligația să plătim restul contractelor, dacă aceștia nu sunt de acord să le rezilieze, fiindcă altfel vom fi penalizați de FIFA.

În acest context, văzând că jucătorii cu experiență aduși din străinătate sunt cei care dau dovadă de cea mai puțină înțelegere pentru situația dramatică de la club, e greu de înțeles accentul pus pe aducerea exclusivă a jucătorilor de afară în continuare. Poate că acuma se vor semna contracte mai favorabile clubului, dar e deja tardiv, răul a fost făcut - atât ca imagine, cât și sportiv.

2 comentarii :

alextorrrres spunea...

Va supun atentiei problema site-ului oficial al echipei care nu are o versiune pentru mobil si functioneaza extrem de greoi, fiind o versiune mult înapoiată si rudimentara a celui existent anterior. Mă intreb cine este vinovat pentru asta. Am trimis un email la club lui Levente Balint sa ii semnalez aceasta deficienta dar nu am primit nici un fel de raspuns,(alt)semn ca suporterii nu contează. Oare sărăcia de la club sa fie cauza? Pina si Voluntari si Chiajna au site-uri net superioare ca sa nu mai vorbim de multe echipe din ligile inferioare. Unde e mindria banatenilor?

Stefan Carpanu spunea...

E evidenta problema site-ului si cumva misterioasa, din moment ce a fost "regandit" recent. Date fiind problemele actuale, nu are cum sa fie o prioritate, dar ar fi o greseala sa se ignore incompetenta in executie.

Pe langa functionalitatea pe mobil, care este esentiala, nu pot sa nu remarc cu iritare si maniera de redare a pozelor. Parca am facut trei pasi inapoi functional.

Google+