1 decembrie 2015

CSU Craiova - Poli 1:1 (0:1)

Punctul obținut la Craiova este semi-util, dar prin prisma faptului că vine la capătul unui joc neconvingător, încheiat cu jucător la spital și în inferioritate numerică, trebuie să ne declarăm mulțumiți. Pe un vânt feroce, Poli a deschis scorul din penalty-ul executat de Javi, ca gazdele să egaleze relativ repede după reluare. Rămași în zece după eliminarea lui Melinte, ne-am apărat aglomerat și am profitat pe seama lipsei de inspirație a craiovenilor. Șansele la play-off se disipează.

Suferințele din prima repriză au fost acutizatate de condițiile nefavorabile de pe teren, vântul purtând toate mingile înalte spre poarta noastră. Și așa însă, multe nu s-au întâmplat. Gazdele au stat în jumătatea noastră în mare parte a reprizei, jocul fiind rupt doar de accidentarea lui Scutaru din minutul 27, care și-a spart arcada la un duel la cap. Singurul moment de real pericol la poarta lui Kirschstein a fost o liberă în minutul 32, pe care portarul nostru a scos-o de sub bară, dar în afara de această șansă, craiovenii nu au știut ce să facă cu mingea în preajma careului. Faptul că vântul putea fi și un avantaj pentru noi a început să reiasă pe cum ne apropiam de finalul reprizei, apărarea Universității dovedind că are dificultăți în a judeca traiectoria baloanelor scurtate. Pe acest fond, ne-am trezit cu o șansă nebănuită în minutul 41, când Curtean a intrat în careu și a fost agățat în cădere de un adversar, Balaj indicând ușor penalty - poate în contrapartidă cosmică pentru toate cele pe mult mai clare pe care nu le-am primit. Javi l-a trimis pa Bălgrădean în dreapta și a finalizat plasat la colțul opus, cu mult calm. Deși am mai avut de rezistat unei libere ciudate de la marginea careului nostru, am ținut de avantaj până la pauză.

Repriza secundă promitea mai multe oportunități pentru Poli, cu vântul (devenit moderat) în pânze, iar primele degajări ale lui Kirschstein au dat serioase bătăi de cap fundașilor craioveni. Cea mai mare (și singura, de fapt) șansă de gol pentru noi s-a arătat în minutul 56, când Rufino a întors un fundaș în marginea careului, a ajuns în poziție de șut și a trimis puternic, pe sus, spre colțul lung, dar Bălgrădean a parat excelent. Și, așa cum se întâmplă, un minut mai târziu ne-am văzut egalați: o minge degajată prost din propriul careu a ajuns înapoi la gazde, apoi Javi a făcut un marcaj slab în desfășurarea fazei, ceea ce i-a permis lui Nicușor Bancu să treacă de Melinte și să trimită în fața porții, de unde Rocha a șutat pe lângă Kirschstein, asta după ce și brazilianul se poziționase superior față de Cânu. Clasica greșeală în lanț, pe care am tot văzut-o în acest an. Chiar și așa, Craiova părea vulnerabilă, pierzând ușor mingea la mijloc, de unde am pornit pe câteva contre promițătoare - una, un clasic trei contra doi -, dar ultima pasa, din nou și din nou, greșită. În minutul 68, meciul ia altă față, după ce Melinte vede al doilea galben. Chiar dacă intrarea fundașului a fost imprudentă/necesară, întreaga acțiune fusese declanșată de pasa greșită a lui Luchin, ceea ce i-a fi oferit un culoar periculos de pătrundere jucătorului craiovean. Prin urmare, ne-am grupat în apărare pentru minutele rămase și am acceptat neinspirația ofensivă a gazdelor. Ocazii să fi fost doar două șuturi de la marginea careului, o minge care l-a lovit în cap pe Nuno Rocha, și un șut al cap-verdeanului din careu, pe lângă. Fluierul de final nu putea veni mai repede, iar la capătul celor patru minute de prelungire s-a auzit eliberator.

Nu ar mai fi multe de spus, pe lângă observațiile făcute în desfășurarea partidei. Jocul nostru ofensiv a fost slab, am ținut greu de minge și, probabil în parte din cauza gazonului deteriorat, pasele și-au găsit prea rar destinatarii. Introducerea lui Sarmov pentru Rufino, încă din minutul 65, a fost destul de misterioasă, dar măcar s-a potrivit cu necesitatea defensivă iscată la scurt timp după eliminarea lui Melinte. Nu cred că pot evidenția vreun jucător la capătul acestui meci, dar trebuie să ne regrupăm în vederea jocului deosebit de dificil de sâmbătă seara, în compania Viitorului. Și să sperăm la recuperea grabincă a lui Scutaru!

Poli: Kirschstein (5,5) - Melinte (5), Luchin (5,5), Scutaru, D. Popescu (5,5) - Llorente (5,5), O. Popescu (5,5) - Javi (5,5), Zicu (5,5), Curtean (5,5) - Rufino (5,5)

Schimbări:

Cânu (5) pentru Scutaru (min 30)
Sarmov pentru Rufino (min 65)
Belu pentru Javi (min 72)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Am avut sansa unei victorii.Rar prins Craiova acasa intr-o forma atat de slaba.Parca n-am avut incredere in forta noastra nu a fost o concentrare seioasa ptr cele 3 puncte. Pacat, sa speram ca la meciul cu Viitorul sa ne bucuram de victorie lucru perfect posibil cu un arbitraj corect. Oricum arbitrajele pro Viitorul sunt la moda.

Google+