11 decembrie 2015

Concordia Chiajna - Poli 2:2 (0:1)

Greu să mai găsești cuvinte pentru a descrie prostia de care dăm dovadă în a gestionat avantajul pe tabelă în câte și mai câte meciuri în acest sezon. Astăzi, egalați de o Concordie care a avut nu mai mult de trei ocazii, în ambele cazuri după acțiuni pornite în flancul nostru drept, suficient pentru a anula golurile marcate de Elek și de Luchin. Problema, dacă ar fi s-o punctăm, este o combinație între labilitatea dovedită pe aceste ultime sferturi de oră în cele mai recente deplasări, și o lipsă de rezerve fizice. Așa rămânem în continuare fără victorie obținută departe de casă în Liga 1 din, precum ni se tot aduce aminte, aprilie 2014.

Prima repriză a fost neobișnuită, prin prisma faptului că trei jucători au părăsit terenul accidentați pe parcurs. Dar până acolo, meciul a început cu gazdele în control, mai ales în primul sfert de oră. Cea mai mare ocazie ne-a aparținut însă nouă: în minutul 12, Llorente îl deschide pe Elek destul de central, acesta înaintează singur spre poartă, șutul său fiind respins cu piciorul de portarul gazdelor, Matache. Replica Concordia vine zece minute mai târziu, la capătul unei acțiuni în flancul nostru drept, Dina sare peste balonul centrat în direcția lui, iar Cristescu reia din prim din centrul careului, fix pe Kirschstein, la post. Cu Zicu aparent incapabil să continue, Croitoru se pregătea să îl înlocuiască, în minutul 28. Schimbarea nu s-a efecutat însă înainte ca Zicu să mai participe la faza care a dus la deschiderea scorului: mingea a ajuns la el, în zona centrală, a fost trimisă mai departe către Javi, care a a dat o pasă filtrantă, de toată frumusețea, pentru Elek, și de această dată vârful nostru a trecut în viteză de portar și a marcat în poarta goală! Gazdelor nu le-a priit de fel această deschidere de scor, jocul lor suferind vizibil. În minutul 34 puteam să ne dublăm avantajul, Belu trimițând cu capul la un corner executat de Curtean, dar Matache a respins providențial. La fel și în minutul 39, imediat după ce Scutaru l-a înlocuit pe Cânu, accidentat, Curtean a trimis o liberă în careu, mingea a fost respinsă de un fundaș advers până la Elek, iar acesta din interiorul careului a tras pe colțul lung, dar și pe lângă. Finalul de repriză a continuat să fie nefast pentru gazde, căci în minutul 45, la o centrare către Sarmov în careul Concordiei, bulgarul a sărit la cap, însă și-a lovit adversarul cu brațul. Mamele, jucătorul afectat de lovitură, a rămas pe gazon cinci minute, până să fie preluat de ambulanță. Ultima fază, la capătul celor opt minute de prelungire, a iscat o văpaie de controversă, Scutaru fiind lovit în braț de o minge trimisă în careul nostru, dar nu poate fi vorba de intenție a fundașului polist.

A doua parte a jocului a fost una fragmentată și, în ciuda fotbalului mai rudimentar arătat, mai piperată cu goluri. Deși nimic n-o arăta, Chiajna ne-a egalat în minutul 55, când Belu a rămas expus în fața a doi adversari în flancul drept, unul dintre aceștia a intrat în careu și a centrat pe colțul lung, unde D. Popescu a ajuns al doilea într-un duel cu tânărul Răducanu, care a împins mingea în poartă. Replica noastră a venit instantaneu, în minutul 58, când finalmente am convertit o fază fixă: centrare solidă a a lui Javi, Luchin scapă de fundașii adverși și înțeapă balonul în plasă. Gazdele n-au arătat ca și cum ar avea energia să mai facă ceva special, singurele ocazii mai cât de cât venind în minutele 63 și 83, iar de ambele ori a intervenit Kirschstein. Din păcate, nici noi n-am mai arătat nicicum în plan ofensiv, cele două schimbări timpurii evidențiind limitele rezervelor fizice de care suferim. Poate că introducerea unui al treilea jucător avea un impact asupra finalului, dar așa, Melinte a intrat imediat după egalarea din minutul 90+1. Atunci, Concordia a pornit-o la un atac pe dreapta și un jucător al gazdelor a înaintat nestingherit treizeci de metri, a trimis o centrare bună pe care Pena a lovit-o cu capul de lângă Luchin, mingea a lovit bara și, așa cum ne e norocul, primul la minge a fost un adversar, care a îndeplinit o formalitate. Ce să mai spui?

Nu-mi mai vine să zic mare lucru. Luchin și Scutaru, care jucaseră bine tot meciul, s-au apărat imprecis la golul egalizator; Elek, pe lângă reușita sa, trebuia să mai marcheze de două ori; Curtean, bun și el vreo șaizeci de minute, s-a pierdut pe final; Javi, esențial la cele două goluri, n-a avut energia să acopere flancul drept la ambele reușite ale adversarilor; în rest, suferință pe flancuri, mingi pierdute în special de Sarmov la mijloc, și mult efort depus de Croitoru, mai puțin la acea ultimă fază când ar fi trebuit să strângă la adversar.

Nu e ca și cum nu vrem, s-a alergat foarte mult, dar n-am scos ce trebuia să scoatem din efortul depus. Și când ar fi contat, nu mai aveam cu ce sau cu cine.

 Poli: Kirschstein (5,5) - Belu (5), Luchin (6), Cânu (5,5), D. Popescu (5) - Llorente (5,5), Sarmov (5) - Curtean (5,5), Zicu, Javi (6,5) - Elek (6)

Schimbări:

Croitoru (5,5) pentru Zicu (min 29)
Scutaru (5,5) pentru Cânu (min 39)
Melinte pentru Javi (min 90+2)

4 comentarii :

Anonim spunea...

Conditia fizica ne face feste. Nu reusim sa jucam 90 de minute. Asa se explica gravele greseli din aparare. Fundasii raman in fata iar mijlocasii nu reusesc alergarea box to box cum se zice. Ce sa mai zic de portar care da pe langa minge cu pumnul sau nu plonjeaza corect.
In divizia B seria noastra sunt portari extraordinari daca ii comparam cu Kirchstein.
Pacat echipa are momente foarte bune joaca organizat compact pune presiune pe adversar . Cei doi spanioli joaca din ce in ce mai bine iar Elek isi face treaba.

alextorrrres spunea...

De data asta chiar am fost foarte aproape dar tactica de a ne retrage in aparare sa aparam avantajul fragil s-a dovedit iar falimentara. Poate cu Melinte sau Rufino mai repede in teren nu primeam al doilea gol. La faza aceea, Javi care tocmai fusese faultat si s-a ales cu un galben, se afla in partea cealaltă a terenului, nu mai putea alerga si astepta sa fie schimbat. Asa a urcat nestingherit fundasul lor 1 km. Curat ghinion, dar nici nu am stiut sa tinem de minge, parca am pasat numai înapoi si nu mai aveam nici o vlaga in atac. Din păcate iar vom avea emotii mari cu retrogradarea. Buni Luchin, Llorente si mai ales Javi, activ Curtean si harnic, ca de obicei Elek.

Stefan Carpanu spunea...

Kirschstein pare sa fie ceva mai putin constant ca Nuno Claro, dar pana la urma nu sunt mari diferente intre ei. Ieri nu cred ca portarul a purtat vina semi-esecului.

Ne-a costat experimentul Sarmov, o titularizare "manageriala", in locul lui O. Popescu, care jucase bine recent. Nu inteleg cum putea juca inainte bulgarul, cand era international, fiindca acuma paseaza imprecis si are niste atingeri care l-ar face pe Mansour sa para Messi.

Si apropo de Elek, chiar daca e combativ, nu poate tine de minge. La o adica, cred ca am tinut destul de bine posesia pe final, nu simteam niciun pericol la atacurile Chiajnei, dar faza egalarii, in care Javi a fost prins prea in fata (si caruia, sincer, nu cred ca ar trebui sa i se impute descoperirea respectiva) a mers snur pentru gazdei. Ca de obicei, nu e o greseala care ne costa, sunt trei-patru legate si consecutive, uneori doar mici neajunsuri, care laolalta se aduna.

alextorrrres spunea...

Felicitari pentru aceasta initiativa online. E singura unde poti citi prompt, dupa meci, un comentariu pertinent despre jocul lui Poli si ar putea fi un loc de intilnire pentru suporterii adevarati ai lui Poli. Poate comentam doua vorbe despre situatia precara a site-ului oficial al echipei, care dupa ultima trasformare negativa, nu mai poate fi accesat de pe mobil. A dispărut astfel un loc pe care îl consideram acasa.

Google+