10 noiembrie 2015

Poli II - Dumbrăvița 1:2 (1:1)

Meci slab făcut de junii alb-violeți în epilogul etapei a 15-a din Liga a IV-a. În ciuda efortului depus de Sîntean, care a și marcat golul nostru, oaspeții au protejat avantajul creat în debutul reprizei secunde, la o super-execuție din demivoleu de la cincisprezece metri. Astfel, echipa secundă iese din nou din apropierea celor două formații fruntașe, Mașloc și Ripensia, și riscă să își compromită orice șansă în lupta pentru promovare la un alt pas greșit.

Per ansamblu, jocul n-a fost unul prea animat, deși ambele echipe au fost aproape de gol în debut. Pentru Poli, Sorescu a centrat din liberă de pe stânga, portarul advers a ieșit indecis, dar până la urmă faza s-a stins. În replică, fostul polist Vlad Vișan i-a luat fața lui Fridrich la o contră, șutul său moale fiind prins fără probleme de apărătorul buturilor noastre, Mario Contra. Povestea primei reprize s-a jucat în minutele 21-22. Mai întâi oaspeții au deschis scorul, atunci când Dancia i-a întors pe Codrean și Haruț în marginea careului, și-a luat timp să trimită o centrare de calitate cu exteriorul, ca din câțiva metri un jucător advers să ia fața fundașilor noștri și să înscrie. Poli a egalat în mai puțin de treizeci de secunde de la reluare, Sorescu trimițând o centrare asemănătoare cu cea de la prima fază a meciului, indecizia portarului fiind de această dată pedepsită de Sîntean, care i-a furat mingea, l-a driblat scurt și a trimis în poarta goală. Tot Sîntean a avut șansa desprinderii chiar înainte de pauză, regăsindu-se în poziție bună la capătul pasei lui Pădurariu, șutul său din oareșce unghi lovind încheietura barelor.

Partea a doua nici n-a început bine, că ne-am trezit din nou conduși. Acțiunea, pe o contră, a plecat din flancul nostru stâng, unde Fridrich a fost depșit de un advesar, acesta a centrat în zona centrală a careului nostru, descoperită complet, iar un coechipier a reluat acrobatic din demivoleu pe colțul liber, fără șanse pentru Contra. O execuție chiar specială. Din păcate, atitudinea destul de ternă din prima repriză nu s-a schimbat, astfel că am avut de așteptat jumătate de oră până la prima și cam singura ocazie de egalare: în minutul 75, Golda deviează pentru Sîntean, acesta preia de lângă un adversar, îl depășește în alergare, dar intră în unghi și șutul său, deși bine plasat, este scos de portar. În rest, eforturile noastre au fost resplătite cel mult cu lovituri libere din 20-25 metri, pe care n-am reușit să le fructificăm în vreun fel.

Faptul că o mare parte din jucători a evoluat la sfârșit de săptămână în meciurile de juniori ar putea explica lipsa de spor arătată astăzi. În plus, chiar dacă Boldea a fost integralist, se vede că echipei îi lipsesc ceilalți jucători cheie din acest tur care au migrat spre prima echipă: Poparadu, Mailat, Bocșan. Primul oferea echipei un centru foarte solid, alături de Boldea, și cu siguranță că acestuia îi pria să aibă un coleg "de suferință" în lot. Mailat, înlocuit cu Codrean în flanc, are un plus de experiență față de mai tânărul său coleg din generația 98 - și, momentan, un plus important de calitate. Acesta urma să afle astăzi dacă va fi convocat la U19 pentru meciurile de calificare de la CE 2016 din Germania. În ceea ce îl privește pe Bocșan, e clar că acesta era o piesă foarte importantă în apărarea noastră, ambele goluri venind pe urma unor erori de poziționare în defensivă.

Dintre cei aflați pe teren, mi-e greu să remarc foarte multe lucruri pozitive. În cazul lui Fridrich, jucat fundaș stânga astăzi, acesta a părut să nu se regăsească. Sorescu, al doilea cel mai activ jucător după Sîntean, ar fi trebuit să facă mai mult la fazele fixe de care am beneficiat. Iar Sîntean, deși hiper-activ, a dat în repetate rânduri dovadă de prea mult egoism. Aceste neajunsuri personale n-ar fi fost o problemă dacă echipa arăta mai mult entuziasm colectiv, un plus de viteză, dar așa, avantajul fizic al oaspeților - cu jucători precum Nohai, Bălace și Dancia în primul unsprezece - le-a permis să țină fără mari emoții de rezultat. Într-un fel, meciul acesta nu a fost foarte diferit de cel cu Ghiroda, când înfrângerea a avut parte de același tipar.

Poli II: Contra - Harut, Potocianu, Sturz, Fridrich - Oprea, Boldea - Codrean, Pădurariu, Sorescu - Sîntean

Schimbări:

Sporin pentru Codrean (min 54)
Golda pentru Pădurariu (min 64)
Bîrnoi pentru Haruț (min 78)

Niciun comentariu :

Google+