7 noiembrie 2015

Poli - Dinamo 0:1 (0:0)

Aveam deja destule intrări în ciclul "cum să pierzi puncte în meciuri pe care le domini", dar astăzi am avut parte de prima intrare într-un nou ciclu: "cum să pierzi meciuri când adversarii n-au nicio ocazie". La fel de drept e că am putea pune înfrângerea și în contul destul de generos al gafelor monumentale, unde și-a trecut astăzi și Kirschstein numele. Certă rămâne doar suferința unei echipe care pur și simplu nu reușește să obțină rezultatele pe care le-ar merita în baza jocului pe care îl arată.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere, orchestrat elegant, cu cele două echipe înconjurate la centrul terenului de copiii de la Rudolf Walter, care purtau aripi de îngeri. În tribune am primit câte o lumânare și chiar dacă ceața a obturat vizibilitatea momentului, gestul a fost unul cu sensibilitate.

Jocul a debutat furtunos, cu Rufino la capătul unei pase lungi venite de la Curtean, dar șutul acestuia a fost deviat în corner. Apoi, vremea grea a contribuit din plin în a limita spectacolul de pe gazon - și, mai ales, aprecierea lui din tribune. Belu a încercat un șut de la distanță, pe care n-a reușit să-l cadreze, în minutul 8, dar ritmul general a fost unul lent, cu Poli oarecum mai sus în teren decât oaspeții. Marile ocazii ale reprizei s-au arătat în minutele 24 și 29, în urma unor faze fixe. De ambele ori, protagonist a fost Javi, iar de ambele ori s-a evidențiat portarul dinamovist. Oaspeții au trimis doar două șuturi blajine spre poartă, la care Kirschstein a intervenit fără emoții. În minutul 41 a avut loc un minut dedicat comemorării celor care au murit la clubul Colectiv, asta după ce înainte de meci evenimentul era anunțat cu două minute mai devreme. Sinistru.

Fotbalul, sau ce s-a văzut din el, a continuat cam la fel în a doua parte a jocului. Cu un mic respiro, în care ceața s-a ridicat, am putut admira un fault dubios în marginea careului dinamovist, penalizat doar cu galben, deși a fost din spate, cu jucătorul nostru scăpat spre poartă. Curtean și Croitoru s-au adunat pe lângă minge, iar șutul celui dintâi a fost deviat în corner. Partida s-a dat peste cap doar trei minute mai târziu, în minutul 55, când Kirschstein a primit o pasă înapoi, a preluat greșit, balonul a sărit în fața lui și i-a fost furat de Essombe, care a înscris în poarta goală. Răul, pentru noi, a fost ce a urmat: o jumătate de oră în care n-am arătat în vreun fel capacitatea de a reveni, sau măcar de a construi ceva periculos pentru adversari. Niciuna dintre echipe n-a mai avut vreo ocazie până la final, astfel că un meci care nu avea de ce să se termine cu ceva mai rău de un egal pentru noi, s-a terminat cu o nouă înfrângere.

Dacă e să ne uităm la cei aflați astăzi pe teren, trebuie menționată titularizarea lui Neagu pentru suspendatul D. Popescu. Acesta a și făcut un meci decent, chiar dacă a fost penalizat cu un galben în repriza secundă. O problemă, să-i zicem, de filozofie de lot pare a fi rolul lui Croitoru în echipă. După ce l-am văzut în câteva meciuri în acest an, am impresia că singurul fel în care el va putea oferi ceva pozitiv cu consecvență pentru cei din jurul lui, e dacă se va putea impune ca liderul lor. Altfel, venit fiind după experiența de la Botoșani, unde a catalizat echipa în maniera în care a făcut-o, nu poate fi decât o afacere frustrantă pentru toată lumea. Momentan, cam mulți jucători par să tragă in direcții personale, decât într-o direcție colectivă.

Despre situația portarilor, unde Pap și Kirschstein au deja în conturile lor niște greșeli mai rar văzute în Liga 1, nu avem multe opțiuni. Cea de bun simț ar fi ca și Smaranda să-și primească șansa, mai ales în condițiile în care Pap nu a arătat în ultimele luni, prin jocurile de la Poli II, că ar fi pregătit să revină la mize mai mari. Kirschstein pare însă să aibă un plus de autoritate și reacția imediată a colegilor din zona lui, care au venit să-l încurajeze, denotă încredere pentru el. Sau poate îmi imaginez eu toate aceste lucruri.

Strategia, pe termen lung, e simplă: nouă puncte cu Concordia, Voluntari și Petrolul ne-ar oferi mult siguranță în a sta departe de ultimele trei locuri. Problema e că avem niște meciuri groaznic de grele până la pauza de iarnă: Astra (d), Tg. Mureș (a), Craiova (d), Viitorul (a), Chiajna (d), Steaua (d). Trebuie să țintim șase puncte - nu fiindcă ar fi imposibil să scăpăm fără, ci fiindcă altfel, proiectul abordat cu agresivitate de Stanciu în această vară va fi judecat drept eșuat. Și asta tocmai într-un moment important din punct de vedere financiar pentru club, în acest final de an.

Poli: Kirschstein (4) - Belu (5,5), Luchin (5,5), Scutaru (5,5), Neagu (5,5) - Llorente (5,5), Melinte (5,5) - Javi (5,5), Croitoru (5,5), Curtean (5,5) - Rufino (5)

Schimbări:

Elek pentru Rufino (min 62)
Zicu pentru Curtean (min 62)
O. Popescu pentru Neagu (min 81)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Rar am vazut o astfel de gafa. De peste 65 de ani sunt un iubitor patimas al acestui sport dar asa ceva nici la nivel de cupa handicapatilor nu vezi.Automat gandul iti zboara spre zona pariurilor a meciurilor trucate. Nu avem alta solutie decat Smaranda in poarta.

Anonim spunea...

Cu cat reflectez mai mult la acest meci si la siguranta dinamovistilor ca vor lua trei puncte la Timisoara cred tot mai ferm ca o parte din jucatori au fost preparati ptr o victorie a lui Dinamo. Pacat de efortul unora ca altii prin pasivitate au facut posibil ca Dinamo sa plece cu toate punctele. Oricum fara Barbut si Goga suntem cea mai slaba echipa . La iarna trebuie adus un portar si scosi toti pensionarii din lot. Trebuie creata o echipa adevarata de luptatori nu de jucatori care mimeaza fotbalul cu tot riscul de a fi ultimii. Tinerii nostrii nu trebuie sa plece trebuie sa joace la Poli.

Stefan Carpanu spunea...

Aceasta echipa trebuia formata asta vara, cand s-au adus jucatori cu nemiluita. Normal ca niciodata nu e prea tarziu, dar nu vad oameni cu personalitate la club, capabili sa-si asume o asemenea decizie.

Nu vad nimic suspect la aceasta infrangere, la fel cum ne e nimic suspect la toate celelalte meciuri in care ne-am dat cu stangu-n dreptul. Ne lipseste acel plus de disciplina si valoare care ne-ar permite sa obtinem puncte conform cu jocul din teren.

Google+