17 noiembrie 2015

MB Jimbolia - Poli II 0:1 (0:0)

Ultimul meci al turului pentru echipa secundă a fost o dispută a tinerilor, cu o vârstă medie de 18 ani între cele două formații. Adeseori un duel egal, Poli a dominat totuși și a avut parte de mai multe ocazii în prima parte, însă desprinderea s-a arătat de abia în repriza secundă, prin golul lui Golda. Victoria ne-a apropiat la trei puncte de liderii Ripensia și Mașloc, dar ambele cluburi mai au de jucat o partidă în acest an, Poli II fiind programată în ultima rundă la retrasa Giarmata Vii.

De la stânga la dreapta:
Sorescu, Rusu, Pădurariu, Podină, Potocianu, Oprea, Sporin, Gînju, Boldea, Golda, Sturz

După ce Golda și-a reglat tirul cu un șut moale din marginea careului în minutul 3, Pădurariu a fost aproape de un gol spectaculos șase minute mai târziu, când a profitat de o respingere greșită a apărării adverse și a trimis lobat cu capul spre colțul lung, dar pe lângă. Replica gazdelor a venit la scurt timp, o acțiune de atac în flancul nostru drept fiind finalizată cu șut din interiorul careului, deviat de portarul Rusu în corner. Apoi, din degajare, mingea l-a găsit pe Sorescu ușor în unghi, dar în drum spre poarta, șutul său fiind respins de apărătorul buturilor adverse. Ultima mare ocazie a reprizei i-a aparținut tot lui Sorescu, în minutul 22, acesta găsindu-se la capătul unei pase trimise de Pădurariu, portarul gazdelor a ieșit indecis și decarul nostru a încercat un lob la colțul lung, prins într-un final de portar. Și așa, meciul a rămas disputat până la pauză, doar fazele important de poartă intrând la cabine mai repede.

Repriza secundă a fost mai scăzută ca intensitate, deși gazdele au arătat destulă convingere în primele zece minute și au stat sus, în jumătatea noastră. Lucrurile s-au schimbat după faza rapidă de contră care a dus la deschiderea scorului, în minutul 59: Sturz a driblat un advers în propriul careu, apoi a trimis lung către Sorescu, acesta a preluat din alergare, depășindu-și adversarii, a intrat în careu lateral stânga și i-a pasat central lui Golda care a pus latul și a marcat! Același Sorescu a fost aproape să dubleze avantajul doar două minute mai târziu, șutând din prima la centrarea lui Gînju, dar portarul gazdelor a parat in extremis. Odată în avantaj, Poli a ținut bine de minge, în vreme ce Jimbolia n-a arătat capacitatea de a reveni pe tabelă. Cu Boldea sau Sorescu ceva mai inspirați, am fi putut înscrie un al doilea gol, dar și în condițiile date, timpul s-a scurs înspre un final favorabil pentru junii alb-violeți, finalul fiind punctat de un șut al lui Sorescu din marginea careului, puțin peste.

Per ansamblu a fost un meci destul de bun, chiar dacă a evidențiat, din nou, că ne lipsește experiența și concentrarea necesare pentru a tranșa disputele strânse. Nu cred că a existat vreun polist care să nu fi avut un lapsus în concentrare, chiar și excelentul Sturz, care a fost dominant și dezinvolt în prestația sa defensivă. Sporin, fundaș dreapta, și Potocianu, în centru, au arătat adeseori că știu să se poziționeze pe fazele defensive, în vreme ce Gînju, mijlocaș dreapta în mare parte a meciului, a dovedit o tehnică impresionantă în duel cu adversarii, precum și o abilitate peste medie (joasă) în a trimite centrări. Sorescu, deși esențial la gol și implicat în majoritatea fazelor noastre de atac, n-a fost foarte lucid în judecarea mai multor acțiuni, dar s-a impus în duelurile cu adversarii grație vitezei sale excelente. Aportul lui Boldea, ca seniorul din echipă, a fost cu plusuri și minusuri, în linie cu colegul său de la centru, Oprea. Iar în față, Pădurariu pare să fie un vârf retras interesant, cu calități de servant, dar destul de lent, în vreme ce Golda n-a beneficiat de prea multe mingi ca să se evidențieze - dincolo de gol.

Am văzut și câteva stângăcii defensive, cu trei-patru baloane degajate în primul adversar, care apoi au preluat posesia pe o contre periculoase, în loc să dea mingea afară. Totodată, în ultima jumătate de oră, deși am fost de mai multe ori în pragul unor atacuri supranumerice sau periculoase, fie viteza de excuție, fie execuțiile în sine au limitat numărul șanselor pe care ni le-am creat. Va fi interesant (și frumos) de urmărit ce față va arăta actualul lot în patru luni de zile, când se reia campionatul, fiindcă am avut momente în acest tur de reală calitate, dar a lipsit consecvența.

Vom reveni în perioada următoare cu o retrospectivă, precum și cu un interviu special, care să ne mențină atenția asupra celor care, sperăm, vor avea un rol de jucat în viitorul fotbalistic al orașului.

Bravo Poli!

Poli: Rusu - Sporin, Potocianu, Sturz, Podină - Gînju, Boldea, Oprea, Sorescu - Pădurariu, Golda

Au intrat:

Bârnoi pentru Golda (min 84)
Ochea pentru Oprea (min 89)
Kokora pentru Pădurariu (min 90+1)
Bătârnu pentru Gînju (min 90+2)

Niciun comentariu :

Google+