28 octombrie 2015

CR: Poli - Petrolul 2:1 (1:0)

Al treilea meci împotriva Petrolului în doar câteva luni s-a încheiat cu bine pentru noi, rezultatul fiind o nouă eliminare a ploieștenilor după cea din cealaltă Cupă, a Ligii. E clar că mai nimeni nu avea chef de acest meci, nici cele două echipe, nici publicul, toată atmosfera din jurul meciului fiind una mai degrabă de amical decât de un meci eliminatoriu, mai ales că ambele grupări au probleme mai mari în privința campionatului și a finanțării.

Totuși, jucătorii alb-violeți s-au motivat ceva mai bine ca în ultimele meciuri și au reușit în final să întrerupă seria de meciuri fără victorie. Curtean a fost cel mai activ, probabil amintindu-și de ultima sa evoluție remarcabilă în tricoul lui Poli, tot în optimile Cupei, cu Steaua. El a fost protagonistul fazei din minutul 10 când a urcat cu mingea de la mijlocul terenului, a jucat un un-doi pentru a intra în careu, dar șutul său la colțul scurt este blocat de portar.

Deși dominăm, apar și ocaziile oaspeților, mai ales pe fondul intrărilor căpitanului Luchin, care a acordat trei lovituri libere, fiind ieșit pe la 25 de metri de poartă. În minutul 21, dintr-o astfel de fază, Nepomuceno trimite un șut ce prinde pământul chiar în fața lui Smaranda. Vizibil surprins, acesta reușește totuși să respingă, dar de era un pic mai ghinionist sau neatent, mingea ar fi intrat în poartă. Astfel, a lovit doar bara.

A urmat o perioadă fără ocazii, dar cu multe faulturi, unele mai ușor acordate, altele nu, și cu multe cartonașe galbene, mai ales de partea ploieștenilor. Punctul culminant a fost atins chiar în ultimele minute ale reprizei. Mai întâi, Ovidiu Popescu este doborât destul de ușor în interiorul careului în timp ce urmărea o minge inofensivă pentru oaspeți. Nu am văzut nici un unghi prea clar a ceea ce s-a întâmplat, dar cert este că mijlocașul nostru a fost primul la minge, astfel că arbitrul a acordat penalty. Transformat fără emoții de Hernandez.

Apoi, în decursul a doar două minute, Ropotan vede două cartonașe galbene - primul pentru faulturi repetate și al doilea pentru o lovitură cu cotul din săritură - și este eliminat.

Din păcate, vechea noastră problemă ne bântuie în continuare, iar superioritatea numerică nu este un avantaj pentru noi, chiar de Curtean nu reușește să majoreze scorul în debutul reprizei scunde. În schimb, Nepomuceno șutează nederanjat în bară din colțul stânga al careului nostru. Tot el mai are un șut pe lângă, pentru ca în cele din urmă golul să vină în minutul 70, la o fază prelungită în careul nostru, în care ploieștenii au reușit să ne încurce apărarea aglomerată. În cele din urmă D. Popescu pierde un duel aerian, iar mingea recentrată îl găsește pe un Velasco pierdut din marcaj, jucătorii noștri fiind mai mult cu ochii pe minge decât pe adversar, iar acesta înscrie.

Poli are tăria să nu se piardă și să revină în atac, chiar de nu prea convingător. Totuși, obținem mai multe cornere, iar Luchin este aproape de gol cu o lovitură de cap puțin peste. Golul victoriei vine în cele din urmă în minutul 83 după o lovitură liberă din dreapta careului. Este bătută la colțul scurt, unde Elek lovește mingea, care trece cu ceva noroc pe lângă fundași și portar, iar Cânu o șterge și el puțin în drumul spre poartă.

Petrolul ne oferă puține emoții, în timp ce Curtean are o nouă fază personală, dar din poziție bună șutează tot la colțul scurt, fără să-l păcălească pe portar. Apoi, într-un contraatac promițător cu patru jucători contra un singur adversar, dăm dovadă din nou de lipsă de inspirație. Elek primește în cele din urmă în mijlocul careului, dar șutează teribil din prima, peste poartă.

Jocul nu ne spune mai nimic nou, fiind în ton cu precedentele prestații, victoria venind mai mult din contextul meciului: atitudine, atmosferă, valoarea adversarului. Mi s-a părut că am încercat o altă așezare, cu un Rufino mai retras, poate mai util. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi tactica și în campionat, mai ales că Elek începe să-și arate limitele și riscă să repete traseul lui Szekely de acum doi ani, cu un retur mult mai slab.

În schimb, mi se pare că nu s-a profitat de potențialul unui meci de cupă. Nu cred că un traseu cât mai lung ar trebui să fie printre obiectivele noastre, pentru că nu cred că un eventual beneficiu financiar merită acest efort. Astfel, cred că ne puteam permite să ne odihnim din titulari și de a încerca lucruri noi. În schimb, pragmatismul a fost din nou principala trăsătură abordării noastre, având în vedere că ultima noastră schimbare a fost introducerea lui Melinte. Poate găsim și soluții pentru apărare, ținând cont și de accidentări bineînțeles. Nu știu care a fost cel mai bun cuplu de fundași din acest sezon, dar cu siguranță nu a e Luchin-Cânu, care au avut cele mai multe și mai grave greșeli până acum.

În orice caz, fiecare victorie e importantă. Va conta și la moral, mai ales în aceste momente, iar în cupă un pas reușit te apropie spre o posibilă finală surprinzătoare. Bravo, Poli!

Poli: Smaranda - Belu, Luchin, Cânu, D. Popescu - Llorente, Croitoru - O. Popescu, Hernandez, Curtean - Rufino

Schimbări:

Artean pentru Llorente (min 66)
Elek pentru Croitoru (min 74)
Melinte pentru Rufino (min 90+2)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Apararea f slaba. Trebuie neaparat folosit Bocsan in locul lui Canu altfel suntem pierduti.Canu are o anumita varsta tot respectul ptr cum a luptat ptr Poli dar a venit timpul noilor fundasi centrali mai tineri mai rapizi si nu spectatori pe teren.

Google+