13 iulie 2015

Poli - Pandurii Tg. Jiu 0:1 (0:0)

Debut eșuat în acest sezon, în fața unui public numeros, care nu a reușit însă să împingă echipa din spate după momentele nefericite din minutul 50, când Cânu a fost eliminat și oaspeții au marcat din lovitură liberă. Din păcate, după o primă repriză dominată teritorial, fie ea și fără ocazii, de către Poli, a doua a stat sub zodia unor decizii arbitrale, marca Alexandru Tudor: indecizia sa în momentul eliminării lui Cânu la o intrare involuntară, dar cu potențial de eliminare, a fost finalizată cu o liberă acordată cu maximă ușurință la 25 metri de poartă; de atunci până la final, jocul a fost fragmentat la maxim. Golul zilei a fost impecabil, iar cu zece oameni, ba chiar nouă o bună perioadă de timp cu Scutaru suferind pe teren, Poli n-a reușit să revină. Mai grav, ocaziile au lipsit aproape cu desăvârșire, precum era de așteptat în urma pregătirilor din această vară. Deci mai e serios de muncă.

Primul unsprezece ne-a păstrat o mică surpriză, în titularizarea lui Kirchstein în locul lui Pap. În rest, formula preconizată, cu cei doi spanioli titulari, altăuri de Curtean, Popescu și Elek pentru treimea ofensivă. Cinci nume noi în primul unsprezece - loc de omogenizare, așadar.
Nu cred că ar fi multe de spus despre desfășurarea jocului. Primele faze de poartă au apărut de abia pe finalul primei reprize, prin șuturi de la distanță, cu Llorente și Hernandez protagoniști - șanse de reușite mici, însă.  Repriza secundă aproape că a început cu faza eliminării și a golului, libera executată de Răduț mușcând bara înainte de a intra în poartă. Tot oaspeții s-ar fi putut desprinde la o acțiune rapidă în dreapta, Belu a fost depășit, dar din poziție de singur cu portarul, finalizarea a  trecut pe lângă. Replica noastră a fost palidă, chiar și după intrarea lui Zicu, singura șansă aparținându-i acestuia, când a șutat din voleu la pasa lui Bărbuț, dar pe portar. Cam atât a fost, singura zvâcnire, finalul meciului găsindu-l pe Alexa în tribune, după ce a fost expediat la scurt timp de la deschiderea scorului.

La urma urmei, am avut neșansă pierzând acest meci, căci Pandurii nu au făcut mare lucru, maximizând momentul de inspirație al lui Răduț. Cânu, cu toată experiența lui, a fost mereu susceptibil la ieșiri precum cea de astăzi, dar frustrarea acelei faze stă în faptul că ea trebuia oprită atunci, nu la presupusul fault al lui Belu.
Suferințele noastre ofensive sunt însă serioase. Dacă în prima repriză am văzut câteva pase bune între linii, stricate de preluări lente sau deschideri imprecise, cu diverși jucători la bază, absența totală a inspirației în a doua parte este dezamăgitoare. Curtean, în special, a adus tare mult aminte de prestațiile nefericite din anii trecuți, Hernandez a părut lent, iar Ovidiu Popescu n-a fost în apele lui în flancul drept. Eforturile lui Elek, Dan Popescu și Llorente nu au fost suficiente pentru a obține mai mult, în vreme ce polivalentul Melinte s-a dovedit mai util în apărare, decât la mijloc. Probabil că o formulă cu el alături de Scutaru și Sarmov la închidere va da roade defensiv. Și apropo de asta, rămânem cu dăruirea căpitanului Scutaru la capătul acestei partide, care a dus lupta până la capăt, deși era clar că suferea serios pe seama mai multor doborâri.

Ieșirea nervoasă a lui Alexa garantează că acesta va lipsi în următoarele etape de pe bancă, ceea ce nu ne va ușura soarta, precum știm din prestațiile de anul trecut cu antrenorul în tribune. Acesta are mare nevoie de încă un om în atac și echipa, ca unitate, trebuie să dezvolte o capacitate în plus de accelerare. Jocul de azi a fost mereu lent și prea puțin precis, ca în jocurile slabe din B de anul trecut.

Nu e capăt de drum, trebuie să ne regrupăm, să aducem acea întărire - poate chiar două, căci cu riscul de a suna ca o moară stricată, repet că avem nevoie de înlocuitor pentru Belu - și să fim pragmatici în meciurile dificile care urmează.

Poli: Kirchstein (5,5) - Belu (5), Cânu (4), Scutaru (6,5), D. Popescu (6) - Melinte (5,5) - O. Popescu (5), Llorente (6), Hernandez (5,5), Curtean (5) - Elek (5,5)

Schimbări:

Bărbuț (5,5) pentru Hernandez (min 45)
Zicu pentru Curtean (min 57)
Poparadu pentru O. Popescu (min 75)

Niciun comentariu :

Google+