4 iulie 2015

Amical: Poli - Bekescsaba 2:0 (1:0)

Ultimul meci de pregătire înainte de debutul sezonului a fost tranșat de nou-veniții Curtean și Zicu, în fața a aproximativ două mii de spectatori. Cu această ocazie am văzut și noile echipamente Joma, tricouri violete cu șorturi albe, un model simplu, dar atractiv - adevărul e că violetul ar fi făcut aproape orice tricou atractiv. Echipa a arătat decent, dar vom avea mult de furcă în plan ofensiv, unde lipsesc momentan soluțiile de forță, iar Zicu și Bărbuț nu sunt apți să fie integraliști.

Prima repriză a fost dominată de Poli, dar fără mari șanse de gol. A fost bara lui Curtean în minutul 10, înainte ca tot acesta să deschidă scorul șapte minute mai târziu, din centrarea lui Popescu de pe dreapta.  Formația maghiară a fost aproape de a marca în proprie poartă înainte de pauză, când mingea a trecut pe lângă. Nici a doua repriză n-a fost mai spectaculoasă, chiar dacă oaspeții s-au mai activat puțin. N-au avut însă mai mult de o ocazie, cea din minutul 67, când o acțiune pe linia de fund, în flancul nostru stâng, a fost centrată în centrul careului, dar finalizarea a fost ratată. Atmosfera s-a mai dinamizat odată cu intrările lui Bărbuț și Zicu, ambii trecându-și în cont câte o șansă: primul blocat, al doilea cu un lob peste portar și peste poartă. Raidurile lui Bărbuț aveau să dea roade în prelungirile partidei, când acesta și-a depășit (din nou) adevsarul și a fost faultat chiar în interiorul careului, arbitrul dictând penalty. Zicu a transformat și a stabilit scorul final.

Dincolo de grijile în privința atacului nostru, echipa pare destul de capabilă. Nu cred că am disputat amicale foarte puternice însă, deci testul care urmează cu Pandurii va fi mult mai elocvent pentru a stabili forma noastră. Să sperăm că lotul va fi completat cu cele două transferuri promise, fundaș și atacant, și că în cel mai scurt timp vor fi apți de joc toți presupușii titulari.

În altă ordine de idei, se pare că mobilizarea din jurul meciului nu a dat roade foarte mari, în ciuda intrării libere pe stadion și a revenirii la culori mai plăcute ochiului. E clar că va fi un efort prelung în a convinge spectatorii să revină în număr mai mare pe Dan Păltinișanu, motiv pentru care cred că strategia de comercializare și tarifare a abonamentelor nu este ideală - prețuri diferențiate pe adversari și abonamente (aproximativ) la nivelul celor de anul trecut, cuplate cu un debut bun de campionat, ar fi încurajat majoritatea microbiștilor să testeze apele în a se convinge că merită. Ofertele adresate pensionarilor și studenților sunt utile, dar timpul de accesare a acestora nu cred că este suficient.

Poli: Pap (30 Smaranda, 60 Kirschstein) – Belu, Scutaru (cpt., 60 Artean), Cânu (60 Bocșan), D. Popescu (60 Neagu) – Melinte – Ov. Popescu (65 Bărbuț), F. Llorente (60 Poparadu), Curtean (46 Boldea) – J. Hernandez (60 Trandu), Elek (65 Zicu)

Niciun comentariu :

Google+