18 mai 2015

Rezultate sondaj 11.05.2015

Am pus o întrebare ipotetică acuma o săptămână care are meritul suspect de a fi total depășită în acest moment. Alexa a confirmat în weekend-ul acesta că Timofte nu va rămâne, circumstanțele plecării sale fiind ascunse în clar-obscurul unor jumătăți de declarații, în vreme ce Stanciu s-a alipit din nou de ASA Târgu Mureș, unde probabil va avea tot interesul să rămână, mai ales dacă se ia titlul. Importanța stabilirii unui nou manager sportiv, în condițiile în care sezonul viitor începe la o lună după terminarea acestuia, nu poate fi ignorată. Numele vehiculate pe lângă Stanciu ar fi Ovidiu Burcă, recent activ în același post la Oțelul Galați, sau Cristi Bobar, predecesorul lui Stanciu la Dinamo. Obiectivul declarat al lui Nicolae Robu este desemnarea cuiva în următoarea săptămână, în limitele bugetului existent, dar care să se conformeze la rigorile unui club precum ACS Poli. Dacă nu se găsește o soluție externă, s-ar putea apela la una internă/locală. Sună cel puțin îngrijorător.

Presiunea este să rezolvăm situațiile contractuale ale jucătorilor în cumpănă, precum și racolarea unor întăriri. Alexa trage momentan sforile și e important ca alegerea pentru director sportiv să fie deja pe aceeași lungime de undă cu antrenorul. E destul de clar că numele menționate până acuma se alinează acestei condiții.

Cât despre rezultatul sondajului, mi se pare surprinzător că Timofte nu a beneficiat de o susținere mai puternică. Împreună cu Alexa, a făcut o echipă bună pentru acest an, a adus mai mulți jucători în limitele noastre bugetare, dintre care Henrique s-a dovedit a fi o reală vedetă. Când aduci pe zero, îți poți asuma anumite eșecuri. În plus, a moștenit un lot vast, din care nu s-au putut elimina jucatori până la expirarea contractelor semnate in era Rosenblum, ceea ce nu s-a mai întâmplat cu cei care n-au confirmat dintre cei noi.Cel mai mare eșec pentru Tim, dacă se va confirma, este pierderea lui Vlad Dragomir - jucătorul exponent al generației sale.
În rest, s-a expus (inutil) în explorarea unor sponsori, care nu au putut fi aduși la Timișoara în liga secundă. Spun inutil pentru că bulina neagră i-a revenit, aparent, exclusiv lui. Pe deasupra, n-a putut nici să aducă lumea la stadion sau să găsească vreo cale de mijloc cu Druckeria. Dar stau și mă întreb în ce măsură ar trebui să fie responsabilitatea unui director sportiv să se ocupe de aceste lucruri, și nu a unui director general/președinte, poziție de care Timofte a fost privat vara trecută.

Personal, văd mult merit în continuitatea unui duo care a facilitat o promovare convingătoare.

Din păcate nu mai e loc de discuții și plecarea sa ne lasă descoperiți. Conducerea clubului a fost informată de mai bine de o lună de această decizie, astfel că nu există scuze pentru tergiversarea găsirii unui înlocuitor. Stanciu, chiar dacă are experiență și a dovedit o bună capacitate managerială, se arată nestatornic și în căutarea preamăririi. Nu știu, dacă ar veni, în ce măsura ar aprecia să lucreze în limitele financiare restrictive impuse de autoritățile locale. Poate are reuși să le schimbe, dar cu agitația actuală din spatele cortinei, e greu de spus cine are determinarea și voința să facă aceste schimbări. Cât despre Burcă și Bobar, sunt cantități necunoscute. Cel dintâi, măcar, a reușit să îndrepte puțin lucrurile la Oțelul, în condiții de foamete maximă. Să vedem.

Timpul trece...și până când va fi trecut tot, un sondaj nou despre relația ACS-ASU.

Alegeți:

Timofte - 7 voturi (50%)
Stanciu - 7 voturi (50%)

Total voturi: 14

Niciun comentariu :

Google+