27 mai 2015

ACS Poli - Mioveni 0:0

N-au fost mulți cei care au venit la stadion să „sărbătorească” promovarea și probabil că nici n-au avut de ce. O zi friguroasă, în mijlocul săptămânii, un meci fără miză, chiar de a fost primul acasă după obținerea matematică a promovării și ultimul în calitate de gazde din acest sezon. Și nici nu avea să fie cel mai spectaculos meci, care deși a fost destul de cursiv în prima repriză, ocaziile au fost doar în a doua repriză.

În minutul 6 Bălace a bătut bine o lovitură liberă în prima repriză, dar prea central pentru a pune probleme portarului, iar în replică Nilă de la Mioveni a încercat o foarfecă din careu, dar mingea a fost trimisă mult pe lângă poartă. Avea să fie singura fază mai interesantă a oaspeților. Abia în minutul 59 putem consemna următoarea ocazie, când Boldea are un prim șut periculos, în stilul său caracteristic, de la 30 metri, dar puțin peste. Avem mai multe ocazii de a înscrie cu capul, prin Elek și Cânu, dar de fiecare dată mingea nu a fost suficient de bine plasată, astfel că portarul Mioveniului reușește să pareze de fiecare dată. Boldea mai încearcă o dată șutul în minutul 80, dar tot pe lângă. Cea mai mare ocazie am avut-o însă în ultimul minut al timpului regulamentar, când Bălace îl deschide pe Elek în careu, acesta trimite mai departe către Popovici, care cu toată poarta în față trimite în portar. Și pentru că meciul era prea calm, Cânu s-a enervat la o fază următoare, iar în urma unei încăierări în careu, este eliminat un jucător de la Mioveni.

Nu avem prea multe de spus legat de fotbalul prestat, decât că jocul de pase a mers, doar că n-a fost nimeni mai incisiv care să pună cu adevărat probleme apărării oaspete, care a fost organizată destul de bine.

În schimb, nu înțeleg de ce a fost convocat juniorul Oprea doar ca să stea pe bancă. Trebuia neapărat ca Belu sau Boldea (introduși în repriza a doua) să-i mai demonstreze ceva lui Alexa după atâta timp? Nici nu mai vreau să pomenesc că era vorba că va da șanse mai multor juniori de perspectivă. Să înțelegem deci, că n-avem perspectivă?

Omul meciului a fost cu certitudine Bălace, a cărui prestație a reprezentat un cântec de lebădă, acesta fiind ultimul său meci ca profesionist. Mi se pare cam trist faptul că plecăciunea sa către suporteri de la final n-a prea avut cine s-o vadă. Dar cu siguranță are spre ce privi în urmă cu bucurie. Noi îi urăm mult succes și pe viitor!

Și ca să încheiem într-o notă mai veselă, m-a încântat grupul de copii de la tribuna a doua care a cântat și a ovaționat pe parcursul meciului. Dacă e un semn că promovarea clubului în școli începe să dea roade, să sperăm că se va pune mai mult accent pe astfel de acțiuni.

ACS Poli: Pap (5,5) – Melinte (5,5), Cânu (6), Scutaru (5,5), Bălace (6,5) – Petre (5,5), Ovidiu Popescu (5,5), Poparadu (5,5), Trandu (5) – Nanu (5), Elek (6)

Schimbări:

Boldea (6) pentru Nanu (min 46)
Popovici (5,5) pentru Petre (min 46)
Belu (5) pentru Poparadu (min 62)

Niciun comentariu :

Google+