6 decembrie 2014

ACS Poli - Reșița 3:0 (0:0)

Am invocat în avancronică perioada friguroasă în care ne aflăm și bolile vremii s-au și năpustit asupra locuinței mele, astfel că am fost nevoit să urmăresc desfășurarea acestui frumos meci de acasă, cu urechea la radio și cu ochii pe site-urile de sport.

După cum anticipam, Metalul Reșița a fost prima echipă ce a venit pe „Dan Păltinișanu” să joace deschis, pentru a recupera diferența de 4 puncte față de echipa noastră. Astfel că primul sfert de oră i-a văzut la cârma jocului, când și-au și creat câteva ocazii bune de a deschide scorul, cu Buhăescu la finalizare, dar imprecizia acestuia ne-au salvat.

A fost însă doar acea perioadă caracteristică oaspeților care forțează o victorie, căci odată cu marea ocazie a lui Rody din minutul 16, balanța s-a înclinat în favoarea noastră. Capverdianul fusese lansat de Popescu și rămăsese singur cu portarul, dar a tras în plasa laterală. Tot în plasa laterală a tras și Henrique doar căteva minute mai târziu, după o acțiune personală în careu. De remarcat că este primul meci în care în atac au fost titularizați atât Henrique, cât și Duarte. Bărbuț a fost retras pe banda dreaptă unde în prima ligă s-a cam stins, dar astăzi a fost la fel de util ca în precedentele meciuri. La fel de interesant e și faptul că Alexa l-a ținut pe Keita pe bancă, preferându-l pe Trandu titular. Să fi fost vorba de o tactică anume sau de ceva probleme fizice, încă nu avem de unde să știm.

În continuare, ocaziile au alternat, atât șuturile lui Henrique, Boldea, Rody, Bărbuț sau Popescu, cât și ale lui Cristian sau Neagoe din tabăra reșițeană, nu au reușit să străpungă vreuna din porți. Consemnăm în minutul 39 o frumoasă cursă de 40 de metri a lui Popescu (care astăzi a părut să fie inima mijlocului), o lansare pentru Henrique, care din nou singur cu portarul șutează în acesta. Mingea sare la Bărbuț dar nici el nu nimerește ținta. O ultimă șansă de gol îi aparține lui Cânu care trimite cu capul pe lângă, în urma unei lovituri libere executată de Trandu.

Așadar, un 0-0 la pauză ce era mulțumitor, căci am reușit să nu luăm gol și să stopăm dominația reșițenilor. Odată cu trecerea timpului, probabil că și oaspeții s-ar fi împăcat cu ideea că un egal ar fi un rezultat bun și pentru ei. Dar n-a fost nici vorbă să fie așa, căci în doar 5 minute, Poli a și pecetluit soarta meciului și a unei frumoase vacanțe de iarnă. Mai întâi cornerul lui Bărbuț este recentrat de Henrique în fața porții de unde Scutaru trimite în poartă. Apoi Henrique sparge gheața ultimelor meciuri fără gol și marchează printr-un șut din careu, după o așezare a lui Bărbuț.

Din păcate, se pare că frustrarea reșițenilor a atins cote înalte, căci atacantul nostru brazilian este accidentat în minutul 62, și este înlocuit de Szekely, care reintră pe teren după o lungă perioadă. Apoi Ciucă vede roșu direct 10 minute mai târziu, după un fault asupra celuilalt atacant, Rody Duarte. Dar chiar înaintea acestei faze, oaspeții ar fi putut reintra în meci datorită unui penalty acordat pentru un henț al lui Cânu. Feher trage însă peste, astfel că nu ne rămânea decât să fim prudenți până la finalul meciului. Ceea ce am și făcut, căci în afară de faza penalty-ului am controlat jocul într-o manieră matură. Ca un bonus, a venit și golul lui Trandu din minutul 87, în urma unui șut surprinzător. Notăm și revenirea lui Petre pe teren, chiar dacă doar pentru ultimele 10 minute ale anului, precum şi eliminarea lui Neagu, ca urmare a celor două galbene primite - primul, greşeală personală, al doilea după o degajare slabă a lui Smaranda.

Având în vedere și scorul senzațional de la Tărlungeni, unde gazdele au înfrânt Fortuna Poiana Câmpina cu 5-4, după ce au fost conduse cu 1-3, reiese că avem un avans de 7 puncte, aproape cel mai bun atac, de departe cea mai bună apărare și că practic mai putem pierde promovarea doar pe mâna noastră. După cum am mai spus-o este foarte important să începem să ne pregătim pentru prima ligă, unde va fi mult mai greu.

Vom aborda subiectul mai pe larg în perioada ce urmează, când vom face și analiza acestei jumătăți de campionat. Până atunci, vă rugăm să răspundeți la sondajul ce îl găsiți în partea dreaptă a paginii referitor la compartimentul în care credeți că avem nevoie de întăriri. Din păcate vom depinde foarte mult de factorii externi echipei și anume problema finanțării. Vom vedea ce ne rezervă viitorul, dar acum să ne bucurăm că măcar din punct de vedere al clasamentului stăm foarte bine. Bravo Poli!

Poli: Smaranda (5,5) – Belu (5,5), Scutaru (6,5), Cânu (6), Neagu (5) – Bărbuț (6,5), Popescu (6,5), Trandu (6,5), Boldea (6) – Duarte (5,5) , Henrique (7)

Schimbări:

Szekely pentru Henrique (min 62)
Keita pentru Duarte (min 76)
Petre pentru Bărbuț (min 85)

P.S. Meciul integral îl puteţi viziona aici. Golurile la minutele 49, 53 şi  la 1h:29.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Eu sunt de parere ca avem nevoie de intariri in doua compartimente: mijloc si atac , insa setarile chestionarului nu ma lasa sa am doua optiuni.... :(

Stefan Carpanu spunea...

Traim intr-o lume plina de limitari :D

Cred ca va fi foarte important sa nu achizitionam in masa, poate sa imprumutam 2-3 dintre jucatorii care nu prea prind echipa la noi, chiar sa vindem/dam pe altii definitiv.

Google+