1 noiembrie 2014

ACS Poli - FC Olt 3:0 (2:0)

N-au fost mulți cu chef de fotbal într-o zi a morților cam friguroasă, într-un weekend electoral, și cu un fundal sonor asigurat de scârțâitul pneurilor pe platoul de lângă stadion. Dar Poli nu doar că și-a făcut treaba, dar a făcut-o cu stil, într-un meci în care toată echipa a jucat foarte bine.

Meciul a început mai lent și părea că ne va fi cam greu să trecem de apărarea bine organizată a oltenilor. Prima ocazie apare în minutul 12, când Pedro Henrique croșetează niște adversari și îl deschide pe Boldea pe stânga, care centrează în careu pentru Keita. Acesta trimite însă pe lângă dintr-o poziție bună. Peste alte 12 minute Bărbuț pătrunde din dreapta pe la vreo 20 de metri de poartă, dar fundașii adverși nu îl lasă nici să pătrundă, nici nu îi oferă opțiuni de pasă. Astfel că tânărul atacant își încearcă șansa și șutează, puțin peste însă.

Această fază anunța și deschiderea golului, căci la faza următoare, același Bărbuț pătrunde tot din dreapta, dar aproape de linia de fund, centrează tare pe jos în fața porții, iar Pedro Henrique din mijlocul apărării deviază în poartă. Această slăbiciune a apărării a spulberat practic ideea unei echipe bine organizate, căci pentru tot restul meciului oltenii au arătat a echipă în degringoladă, în luptă cu propria condiție pentru evitarea retrogradării.

A urmat o perioadă bună pentru noi, de descătușare, cu mai multe acțiuni periculoase. Ocaziile mari însă n-au mai apărut decât pe finalul reprizei, în ultimele 5 minute. Poparadu a dat primul semnal cu un șut pe lângă, după o așezare cu pieptul a lui Boldea. Apoi, după un corner mingea sare în diagonală spre colțul careului, de unde Scutaru (sau Boldea după alte relatări) trimite din vole, dar Nuno Claro e pe fază și respinge de sub bară. Popescu își încearcă norocul cu un șut în diagonală de la distanță, dar fără șansă în fața portughezului, pentru ca apoi să marcheze chiar la ultima fază a reprizei. Keita execută o liberă din lateral foarte aproape de careu și surprinde complet apărarea adversă cu o pasă pe jos pe la punctul de 11 metri, de unde Popescu șutează tare în poartă.

Reluarea meciului aduce și prima ocazie a oaspeților, un șut de la distanță, destul de slab, dar care putea să-i pună probleme lui Smaranda la reținerea balonului. Nu trec decât 5 minute până înscriem din nou. Tot la o fază fixă, tot Keita, din diagonală, tot pe jos, iar apărarea slătinenilor este din nou surprinsă. Mingea îl găsește pe Cânu care trimite în poartă.

Victoria era practic asigurată, astfel că restul de 40 de minute au fost un galop de sănătate. Fundașii laterali urcă și ei mai sus, pasele curg, iar Henrique încearcă o fază personală pe stânga, trece de toți fundașii și dintr-un unghi foarte mic încearcă să paseze, dar Nuno Claro e pe fază. Intrarea lui Rody a mai animat puțin meciul, pentru câteva minute. Mai întâi, acesta trece de doi adversari în viteză, ajunge în careu unde este blocat de un fundaș, dar arbitrul consideră simulare. Apoi, capverdianul colaborează cu Keita într-o serie de combinații frumoase, dar ultima pasă e un pic cam lungă, iar Rody nu reușește decât să trimită pe lângă. Morariju urcă și el mai sus și îl încearcă pe Nuno Claro cu un șut bun. Au și oltenii șansa lor de a înscrie la o ieșire cam hazardată a lui Smaranda la un corner, dar Boldea îl salvează respingând de pe linia porții. În fine, după o perioadă mai calmă, apar din nou ocaziile, tot pe final de repriză, cu același Rody în centrul atenției, acesta putând înscrie cu capul, dar mingea trece pe lângă.

Concluziile sunt puține, echipa continuă seria excelentă de victorii, jocul sclipește și, cea mai importantă, suntem pe primul loc la finalul turului! Dar campionatul e încă lung și trebuie să menținem acest ritm.

ACS Poli: Smaranda (5,5) - Morariju (6), Scutaru (6), Cânu (6,5), Bălace (5,5) - Boldea (6,5), Poparadu (6), Popescu (7), Keita (6,5) - Henrique (7), Bărbuț (6,5)

Schimbări:

Rody (6) pentru Henrique (min 67)
Trandu (5,5) pentru Poparadu (min 69)
Kneeshaw pentru Keita (min 82)

Niciun comentariu :

Google+