15 octombrie 2014

Fortuna Câmpina - ACS Poli 0:3 (0:1)

ACS Poli a trecut cu bine de un obstacol important în lupta pentru promovare, invingând la Câmpina o rivală cu ambiţii mari. Mare a fost şi diferenţa pe tabelă între cele două echipe, graţie unei eficacităţi neobişnuite a jucătorilor noştri, care au continuat seria începută etapa trecută, reuşind să înscrie de trei ori în poarta adversă. Din păcate nu am putut viziona această partidă, astfel că sperăm ca rezultatele bune să continue şi etapa viitoare, când vom întâlni pe Olimpia Satu Mare, acasă, pe Dan Păltinişanu.

Un mic intermezzo înainte să trecem la cronică: avem rugămintea să vizitaţi şi să completaţi această evaluare pentru Cronica Violetă, care să ne ajute să inţelegem care sunt lucrurile bune, care sunt lucrurile mai puţin bune şi care sunt lucrurile care lipsesc din mica noastră întreprindere alb-violetă. Nu sunt decât zece rubrici, deci ar trebui sa dureze maxim zece minute.


Jocul a început perfect pentru noi: în minutul 2, o pasă greşită in spate a fost interceptată de Henrique şi acesta a tras plasat de la 12 m, deschizând scorul. Gazdele au controlat oarecum jocul în minutele care au urmat, dar fără mari momente de emoţie. Prima şansă a celor da la Câmpina s-a arătat în minutul 23, când Smaranda a respins un şut de la distanţă, ca apoi mingea să fie trimisa alaturi. Portarul nostru a reţinut un şut pe poartă in minutul 28, ca apoi gazdele să mai trimită o dată pe lângă în minutul 40. Finalul reprizei era să se asemene cu debutul ei, Bărbuţ nereuşind să fructifice o şansă bună, mingea ocolind poarta adversă.

Smaranda a mai avut o intervenţie utilă în minutul 52, înainte ca Poli să-şi asume un avantaj mai clar pe tabelă. Era minutul 58 când Bărbuţ a condus o acţiune pe contră, a şutat, portarul a parat, însă mingea a revenit jucătorului nostru şi acesta a înscris. La nici zece minute, Bărbuţ şi-a trecut în cont dubla, găsindu-se la capătul unei centrări venite de pe stânga, de la Neagu, pe care a fructificat-o. A mai urmat un şut respins trimis de Popescu în minutul 89 şi cam atât a fost!

Poate că e prea devreme să ne pronunţăm, dar se pare că Alexa a reuşit să cristalizeze o formulă ofensivă care funcţionează destul de bine, alăturându-i pe Henrique şi Bărbuţ în faţă, un duo care se completează în mod evident ca abilitate fizică, dar mai important e că par să o facă şi ca rol în joc. Mai mult, două victorii clare obţinute în decurs de nici cinci zile reprezintă o premieră în sine pentru această nouă generaţie de alb-violeţi. În condiţiile în care liderul Metalul Reşiţa a fost învins clar la Olt, şi are o partidă in plus disputată faţă de Poli, lucrurile au luat rapid o turnură mult mai pozitivă decât am fi putut spera în urma înfrangerii din Valea Domanului.

Aşadar, bravo Poli!

Poli: Smaranda - Belu, Cânu, Scutaru, Neagu - Poparadu - Keita, Popescu, Boldea - Bărbuţ, Henrique

Schimbări:

Popovici pentru Henrique (min 68)
Nanu pentru Barbut (min 77)
O. Petre pentru Keita (min 86)

Niciun comentariu :

Google+