18 octombrie 2014

ACS Poli - Olimpia Satu Mare 3:0 (1:0)

Mai rar am văzut o asemenea serie de reuşite pentru Poli, care s-au menţinut prin victoria de astăzi în plasa liderului. Cu un joc convingător şi o conversie destul de bună a şanselor create, graţie trio-ului ofensiv Henrique - Bărbuţ - Boldea, lucrurile au mers ca uns. În plus, e a treia partidă în care nu am primit gol, ceea ce e laudativ pentru compartimentul defensiv. Şi da, în sfârşit putem vorbi cu adevărat de plusuri!

Din păcate, nici eu, nici Andrei nu am putut fi la faţa locului. Dispunem însă de impresiile unui cronicar vizitator astăzi, în persoana unui tovarăş de suferinţe microbistice, Sergiu, care descrie mai jos cursul jocului, precum şi impresiile sale despre evoluţia echipei. Îi mulţumim pentru timpul acordat şi îi dăm drumul:

Încă un 3-0, al treilea consecutiv, iar timișorenii par să-și netezească încet-încet drumul către poziția de lider al clasamentului, deținută încă de Metalul Reșița, care s-a impus cu 2-1 în partida cu Unirea Târlungeni și rămâne cu două puncte deasupra trupei lui Alexa, având însă și un joc mai mult disputat.

La rugămintea prietenului Ștefan, am poposit în această dimineață, după multă vreme, pe marele (și bătrânul) oval al orașului. Deși nu eram la curent cu situația echipei din acest sezon, un scurt brief cu o zi înainte mi-a făcut o idee despre formația de pe Bega și lupta pentru promovare din Seria 2 a ligii secunde.

Trecând peste tristețea unei arene dezolant de goale, aproximativ 800 de spectatori asistând pe viu la disputa din teren, primul lucru pe care l-am remarcat la ai noștri a fost jocul mai ofensiv și, în general, mult mai pozitiv decât ceea ce văzusem, pe sărite, în ultimii ani. Un gând bun, în acest sens, pentru fostul „cinciar” al Politehnicii.

Poli s-a instalat încă de la început în jumătatea adversă, iar Henrique declanșa pentru întâia oară alarma în careul oaspeților în minutul 6, atunci când, după o acțiune în viteză purtată pe partea stângă, șuta puternic, din careu, în plasa laterală. Golul avea să vină 11 minute mai târziu, când Boldea, după o combinație cu Bărbuț, dribla scurt un adversar și șuta la colțul lung. Fără speranțe pentru goalkeeper-ul Anca-Trip, 1-0 pentru bănățeni.

Repriza a continuat cu gazdele în ofensivă, fără ocazii de poartă prea mari însă. Au fost totuși câteva momente frumoase, acțiuni colective reușite ale amfitrionilor, din păcate fără finalitate pe tabela de scor. De cealaltă parte, oaspeții nu au contat deloc cu excepția a două cornere executate periculos și rezolvate de experimentatul Cânu.

Al doilea mitan a fost început cum nu se putea mai bine, iar Henrique, cu siguranță cel mai spectaculos jucător de pe gazon, a trecut printre doi jucători la marginea careului sătmărean și a trimis plasat, imparabil, spre poarta lui Anca-Trip, dublând avantajul nostru.  Era doar minutul 47 și cele trei puncte păreau ca și adjudecate, mai ales datorită replicii extrem de palide a echipei pregătite de Cosmin Bodea, cel care a fost contestat pe întreaga durata a partidei de către suporterii Olimpiei prezenți la stadion.

Scorul final a fost stabilit în minutul 69, Bărbuț finalizând simplu, din câțiva metri, o pasă excelentă venită de la Pedro Henrique. „Oli”, neputincioasă în duelul de astăzi, n-a reușit să pună în pericol poarta lui Smaranda decât la o minge repsinsă de Cânu într-un adversar, care a ajuns fortuit la Feier, în careul timișorean, acesta finalizând dezamăgitor.

Una peste alta, un joc bun prestat de băieți, un rezultat pe măsură, iar, în ritmul acesta, șefia clasamentului ar trebui să ne revină cât de curând - chiar dacă mai e mult până departe.

Bravo Poli!

Poli: Smaranda (6) - Belu (6), Scutaru (5,5), Cânu (6), Neagu (5,5) - Keita (6), Popescu (6), Poparadu (5,5) - Boldea (6,5)- Bărbuț (6,5), Henrique (7)

Schimbări:

O. Petre pentru Keita (min 70)
Popovici pentru Bărbuț (min 76)
Duarte pentru Henrique (min 78)

P.S. Dacă înca nu aţi completat-o, intraţi aici şi daţi-vă cu părerea despre Cronica Violetă!

Niciun comentariu :

Google+