13 septembrie 2014

CSM Râmnicu Vâlcea - ACS Poli 1:0 (0:0)

Se pare că rezultatele proaste se leagă. Chiar dacă n-am putut urmări acest joc, comentariile sunt destul de sumbre, și nu mă refer doar la cele venite via Radio Timișoara, adică acelea tendențioase. Nici pagina de Facebook a clubului nu a trădat un aspect mult diferit al meciului, cu Poli stând la cutie și încercând să surprindă apărarea adversă. N-a fost să fie, și după ce am scăpat de un presupus penalty în minutul 68, n-am mai avut aceeași șansă în minutul 83, când Belu a faultat și vârful gazdelor, Coman, a transformat.

Prima repriză a inclus trei ocazii pentru gazde. Cea dintâi, venită în minutul 9, a constat dintr-un șut respins, apoi în minutul 25 vâlcenii au finalizat un corner cu o minge trimisă în bară, ca în ultima fază a reprizei Pap să pareze un șut puternic trimis de cel ce avea să fie marcatorul unicului gol al zilei. șansele noastre le luăm doar de pe pagina oficială a clubului și ele includ două șuturi de la oareșce distanță, prin Kneeshaw și Belu.
Mitanul secund a părut să fie absolut sterp în ocazii, până la penalty-ul cauzat de fundașul nostru pe final de meci. Replica Politehnicii n-a mai venit, exceptând un șut al aceluiași Belu care a fost prins de portar, astfel că s-a consemnat prima înfrângere a campionatului.

Evident, nu suntem în poziția de a emite prea multe păreri. Remarc doar că primul unsprezece trimis în teren a fost deosebit de defensiv, cu Poparadu - Popescu - Lazăr la mijloc, asemeni jocului de la Mioveni, și în absența lui Stavric în față, nu am putut să facem mare lucru în plan ofensiv. Din păcate, deși ne place s-o credem, Poli nu stăpânește știința contrelor, exceptând mingile lungi aruncate pe Bărbuț sau Kneeshaw - altfel, e greu de crezut că am fi putut traversa 90 minute fără a avea vreo șansă concretă de gol.

Presiunea începe să se acumuleze asupra echipei, care are ceva de demonstrat vineri seară, în compania celor de la Caransebeș. Resurse are, teoretic, dar e cumva ciudat să vezi că cei mai buni jucători de la Pâncota (Keita, Dragomir) s-au găsit pe bancă, în vreme ce gafeurii ultimelor două meciuri (Scutaru, Belu) au fost titulari. Există explicații raționale, însă singurul argument care te ține în primul unsprezece este rezultatul obținut și contribuția la acest rezultat. Cât rezultatele sunt bune, nimeni nu comentează. și când nu mai sunt, nu te mai poți ascunde în spatele lor.

Poli: Pap - Belu, Scutaru, Cânu, Neagu - Poparadu, Popescu - Kneeshaw, Lazăr, Bărbuț - Szekely

Schimbări:

Keita pentru Lazăr (min 65)
Popovici pentru Szekely (min 75)
Boldea pentru Poparadu (min 83)

Un comentariu :

Anonim spunea...

O rusine sa nu poti face cateva faze la poarta adversa,zero suturi pe poarta tactica autobaza la valcea. Ce umilinta dupa Pancota pe care trebuia sa- i bati cu 2,3 zero si la unu noaptea. Nu exista rezolvare decat in doua feluri : metoda Bojin antrenor nou cu experienta care nu a trecut ca jucator pe la Poli.
- afara cu toti jucatorii de peste 24 ani formarea unei echipe competitive pe parcursul a doi ani.
Nu luam masuri radicale vom suferi si nu vom avea niciodata o echipa care stie sa lupte.
Inteleg ca adversarul poate fi mai bun dar sa nu fi in stare sa iesi din propria jumatate sa faci o faza de poarta e superjenant.Pierzi cu 3,4 goluri dar dai si tu 1,2.Penibil si pacat de banii investiti.

Google+