13 septembrie 2014

CFR Timișoara - ASU Poli 1:4 (1:2)

Cum n-am putut urmări meciul de la Râmnicu Vâlcea decât la radio, în acest timp am asistat și pe viu la derbiul timișorean din liga a patra. E deja al treilea meci al Politehnicii din acest sezon disputat pe stadionul de la gară, de data aceasta fiind considerat în deplasare, dar cu prezența spectatorilor permisă. CFR a aliniat de fapt o garnitură formată în mare din jucători de la LPS „Banatul” din generația 1996-1997. Dar tinerii nu s-au prezentat deloc rău, ba chiar i-au și prins nepregătiți în câteva rânduri pe alb-violeți.

Lovitura a fost dată chiar în primul minut, când ceferiștii au profitat de neatenția în defensivă a oaspeților și au deschis scorul. Poli a preluat totuși frâiele jocului, dar nu s-a omorât cu firea, meciul decurgând într-un ritm relaxat, încheindu-se în cele din urmă cu o victorie fără emoții. Ocaziile au fost astfel ceva mai rare și răsfirate. Golul egalizator al lui Tulcan a căzut în minutul 15, iar Filimon a majorat cu un șut plasat din careu după un alt sfert de oră, în urma unei frumoase pase la întâlnire a lui Ghinescu. Portarul advers a oprit mai multe mingi periculoase și a creat puțin spectacol, căci datorită staturii reduse a fost nevoit să respingă mai mereu din plonjon.

Golul desprinderii s-a lăsat așteptat, lucru ce a făcut să apară o oarecare stare de emoție. Vișinii au ajuns de câteva ori în apropierea careului advers, dar n-au găsit calea spre finalizare. În minutul 67, la un corner executat de Ilie, Iorgovan i-a luat fața celui ce-l marca și a trimis cu capul în poartă. Și, în fine, Gălan închide tabela cu golul 4 în minutul 79.

E a șaptea victorie din șapte posibile pentru Poli, iar campionatul pare ceva mai puțin echilibrat precum părea la început.

Poli: Burtic – Feraru, Gălan, Obrejan, Taub - Naidin, Filimon, Ilie, Ghinescu - Iorgovan, Tulcan.

Schimbări:
Damian pentru Taub (min 71)
Vucea pentru Ilie (min 71)
A. Rus pentru Iorgovan (min 76)
D. Codrea pentru Filimon (min 79)

Niciun comentariu :

Google+