4 septembrie 2014

Cei de pe dinafară

Între timp cred că toată lumea este la curent cu faptul că Poli va disputa mâine prima partidă oficială pe teren propriu din acest sezon, cu începere de la ora 11.

Cauza acestei nefericite circumstanțe este etapa semifinală din Play-off la rugby, între RCM Timișoara și Farul Constanța, meci disputat de la ora 20, tocmai sâmbătă. Din moment ce decizia s-a luat, mă gândesc la nivel politic, căci CJT administrează stadionul, conducerea lui ACS Poli probabil a fost pusă în fața faptului împlinit. Nimeni nu are dreptul să fie teritorial în orașul nostru, cu atât mai puțin un club care în acest moment nu adună decât sute de persoane în jurul lui, dar mă întreb dacă întreaga situația nu este decât un simptom al maladiei stadionului gol. Să explic:

Tocmai acuma, la începutul unui nou drum, ar fi fost mai important ca oricând să se faciliteze suporterilor echipei și celor care apreciază fenomenul fotbalistic să fie prezenți pe Dan Păltinișanu. O parte din problemă stă la adversarii noștri de mâine, care nu au fost dispuși să dispute meciul seara, probabil din considerente logistice, însă tocmai acest fel de probleme ar trebui să-și găsească soluții de cei care drămuiesc bunul mers al lucrurilor la Poli. Întâmplător trăim în România și încasările pe bilete nu reprezintă o avere, căci ce mi-e 5000 RON dacă jucam sâmbătă în fața a vreo mie de spectatori și ce mi-e 1000 RON jucând vineri? Categoria "nici de barem nu-ți ajunge", însă miza nu este una financiară.

Pentru a readuce lumea la stadion, ai nevoie de minim două lucruri: rezultate și un efort susținut. În sezonul 2011-2012, pe când nu exista decât o Poli, rezultatele erau bune, dar veneam după marea dezamăgirii a retrogradării extra-sportive, media de spectatori a fost pe la 2500. În 2012-2013 scăzut la 1100, în condițiile în care am beneficiat și de un meci cu intrare gratuită împotriva rivalilor de pe Mureș. Acuma să ne gândim că nu mai există rivali istorici în seria noastră. Deci la ce să ne așteptăm, maxim 500 de spectatori?

Există lupte pe care ți le poți asuma și altele pe care nu ți le poți asuma. Dacă ACS Poli trăiește cu energie politică și energia politică este produsă de uzina de voturi, cum de nu se îngrijorează foarte serios cei care conduc acest proiect că nivelul de susținere este așa de scăzut? Adică nu îngrijorare la o cafea, la micul dejun, ci îngrijorare care produce acțiune. Popularea stadionului trebuie să fie o prioritate, nu o activitate secundară.

În aceste condiții, tu începi noul sezon, cu o echipă schimbată la față, cu neobișnuit de mult potențial, cu un fotbal mai atrăgător și mai deschis, vineri la ora 11.

Niciun comentariu :

Google+