23 august 2014

Amical: ACS Poli - Metalul Reșița 5:2 (4:1, 1:0)

Ultimul amical înainte de noul sezon a fost și unul atipic, desfășurat pe parcursul a 120 de minute (45+45+30). În ciuda scorului convingător, soarta jocului s-a stabilit în doar cinci minute, între 72 și 77, când Poli a înscris de trei ori, profitând de faptul că Alexa trimisese în teren a doua garnitura, care avea astfel un avantaj fizic asupra adversarilor de astăzi. Pe final au intrat și jucători pe care i-am văzut mai rar sau deloc, precum Pedro Henrique, Dragu, Balaure sau trialistul Terzic, însă niciunul dintre ei nu a avut oportunitatea de a se remarca.

Admit că am ratat prima repriză, deci n-am fost martor la reușita lui Cânu, din minutul 15, când a trimis cu capul în poartă cornerul executat de Carlos Eduardo. Doar de la distanță am zărit golul egalizator, un șut de la 25 metri, la care Pap nu a mai putut interveni. Apoi însă am remarcat un-doiul dintre Stavric și Kneeshaw, care l-a trimis pe cel din urmă singur spre poartă, el fiind prins din spate de un advers și deposedat, fie prin fault, fie nu, în funcție de unghiul din care ai urmărit acțiunea. Cert e că nu s-a dictat nimic și am mai ratat o șansă prin Szekely, imediat după schimbul de gardă de prin minutul 60, când vârful nostru a tras pe lângă la colțul lung o minge care putea fi convertită în gol. Precum scriam, desprinderea a avut loc rapid și decisiv, prima reușită, cea din minutul 72, venind în urma unei centrări a lui Nanu, Vaștag trimițând în proprie poartă cu Bărbuț în cârcă. Apoi același Bărbuț s-a luptat ca un leu cu trei fundași adverși pe zonă centrală, a trecut de ei, singur cu portarul a fost blocat de acesta, însă mingea a sărit la Szekely care n-a greșit. Al patrulea gol al Politehnicii și l-a trecut în cont Boldea, în urma unei faze construite pe stânga pe fondul pasei excelente venite anterior de la Trandu, și finalizarea aproximativă cu pământul a făcut ca mingea să sară peste portar și să sfârșească în poartă. În ultimul act al partidei, Popovici a marcat întâi pe o contră clasică, șut la colțul lung, iar oaspeții au înscris cu câteva minute înainte de final după ce apărarea Politehnicii a cam dormit, Haidău fiind lăsat fără prea mari șanse.

Așadar, golurile s-au arătat pe final de pregătiri, însă sunt convins că primul meci oficial va reprezenta un total alt tip de obstacol pentru fotbaliștii antrenați de Alexa. Mi-e greu să spun dacă Eduardo ar trebui să fie titular în detrimentul lui Nanu, deși așa va fi în prima fază, sau dacă Bărbuț ar trebui să fie rezerva lui Kneeshaw. Probabil că toți acești jucători își vor primi șansele pe parcursul acestui sezon, poate va veni și momentul unor juniori precum Dragomir, Motreanu sau, debutantul de azi, Mărginean. Cert e că la 28 de jucători, câți au evoluat astăzi, lotul este cam stufos. Nu știu dacă Neagu sau Terzic vor fi reținuți, sârbul cel puțin nu a arătat mare lucru, însă ar trebui ținut minte că Sana, O. Petre și Bocșan sunt alte trei nume care n-au fost prezente astăzi pe foaia de joc și care ar avea un loc în primii 18.

Poate că se vor mai lua niște decizii cu privire la lotul numeros în săptămâna care urmează. Până atunci, avem un prim unsprezece destul de bine definit pentru meciul de la Mioveni, mai ales până la revenirea accidentaților deja menționați. Va fi un sezon interesant.

Poli: Pap - Belu, Scutaru, Cânu, Neagu - Lazăr, Popescu - Kneeshaw, Poparadu, Carlos Eduardo - Stavric

Au mai intrat: Haidău, Motreanu, Todorov, Mărginean, Morariju, Bărbuț, Boldea, Trandu, Nanu, Balaure, Bălace, Szekely, Keita, Popovici, Pedro Henrique, Dragu și Terzic

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Da, cam interesanta abordare a meciurilor de pregatire. De obicei, antrenorii foloseau primul 11 in ultimele meciuri. Alexa, insa, i-a folosit pe toti. Sper sa nu ne trezim peste o saptamana ca jucatorii ce vor intra pe teren nici nu se stiu intre ei.

Google+