24 februarie 2014

Gaz Metan - ACS Poli 0:1 (0:0)

Poți spune orice despre acest meci, numai că n-a fost memorabil nu poți să spui. Culmea, deși s-a jucat un fotbal jalnic, deși Poli a evoluat ca o echipă foarte mică și n-a avut decât o singură ocazie tot meciul, chiar și cu om în plus încă din minutul trei, deși negrii au comis trei infracținui în careu din care două au fost penalizate cu lovitură de pedeapsă, doar Nuno Claro salvând ceva ceea ce nu părea că merită salvat, nu cred că va fi uitat cu ușurință acest meci. Genul de partidă despre care o să vorbești când Poli nu joacă nimic și cu un zâmbet larg o să spui: "Mai știi atunci cu Gaz Metan...?"

Măcar am învățat o lecție astăzi, că nu știi ce chestii ridicole se pot întâmpla ca să rămâi cu o amintire de povestit până când n-o să mai fie fotbalul. Adică pur și simplu genul acela de experiență care te face mai înțelept decât majoritatea microbiștilor fiindcă într-adevăr poți clama că le-ai văzut pe toate.

Despre joc nu sunt mai mult de cinci faze care să merite discutate. Prima este eliminarea lui Todea din debutul partidei, care l-a lovit cu cotul în figură pe Hasani și l-a lăsat însângerat pe gazon. Just. A doua este un penalty neacordat pe finalul primei reprize, când Bawab a fost ținut și împiedicat de același Hasani. A treia este penalty-ul acordat pentru cum Mera l-a ținut de gât pe un adversar, la o fază fixă pe deasupra, pe care ulterior Nuno Claro l-a apărat plonjând în stânga sa - era minutul  72. Trecem la a patra fază, cinci minute mai târziu, când Gorobsov a fost lovit în mână de minge, din nou în urma unei faze fixe, a fost iar penalty și Nuno Claro a sărit tot bine, în dreapta sa, pentru a para șutul la semi-înălțime a lui Petre. În final, a cincea și ultima acțiune care a și consemnat victoria noastră în minutul 88, Ahmetovic a lăsat mingea pentru Morariju, acesta a centrat aproape ideal pentru Nanu la colțul lung, de unde mijlocașul Politehnicii a înscris acrobatic. Sfârșit.

După ce mulțumim divinităților pentru cele trei puncte esențiale pe care le-am câștigat, propun să contemplăm puțin cât de prost a arătat Poli în această seară. În ciuda avantajului avut din debutul meciului, negrii n-au putut să-și creeze absolut nicio ocazie de poartă timp de aproape nouăzeci de minute. Singurele acțiuni construite au curs pe flancuri și toate mai puțin ultima au fost finalizate cu centrări eșuate. Practic echipa noastră n-a existat de la mijloc în sus și la ce presiune am fost supuși în repriza a doua, respectiv la ce gafe am făcut în defensivă, nu-mi prea vine să spun că am arătat prea bine nici din acest punct de vedere. În afară de Nuno Claro, Șeroni, Scutaru și poate jucătorii implicați la gol, Morariju și Nanu, nu cred că există fotbaliști care să aibă merite demne de menționat.

Și te uiți ca neinițiatul la transferurile efectuate în această iarnă. Normal că nu vreau să etichetez de pe acuma pe unul sau pe altul, dar așa cum am scris și în cronica meciului cu Sebiș, doar Morariju a arătat că ar putea fi util, și acest lucru s-a reconfirmat și astăzi. Staicu n-a existat, Hasani la fel, plus că a și scăpat de un penalty, iar Mera a arătat exact așa cum l-am știut dintotdeauna, bine până când a comis-o de era să-ți piardă meciul.

Greu de zis ce ne așteaptă. Echipele sunt aproape la coada clasamentului, mai toate au câștigat în această etapă, iar noi trebuie să dezvoltăm o întreagă dimensiune a jocului nostru care lipsește cu desăvârșire. Azi am arătat fără idei, fără viteză, fără determinare, fără orientare și nu cred că eram singurul care mă gândeam că merităm să pierdem când gazdele se pregăteau să execute penalty-urile. Șunda este obligat să găsească soluții, fiindcă oricât de scăzută ar fi valoarea unor jucători, nu cred că toate problemele noastre rezidă în acest lucru. Și oricine dă bugetul limitat drept principală cauză a insuccesului admite, din umilul meu punct de vedere, propriile limite, nimic altceva.

Bravo Poli (?)!

Poli: Nuno Claro (7,5) - Mera (5), Scutaru (6), Șeroni (6), Morariju (6) - Bărbuț (5), Hasani (5), Gorobsov (5), Trandu (5) - Staicu (5), Boldea (5)

Schimbări:

Popovici (5) pentru Bărbuț (min 45)
Nanu (6) pentru Trandu (min 60)
Ahmetovic pentru Staicu (min 86)


3 comentarii :

Anonim spunea...

E drept ca jocul nu a stralucit, dar am vazut pe teren o echipa si o tactica de joc. Am incredere in echipa noastra si in Sunda. Hai Poli!

Anonim spunea...

Punctele sunt esentiale dar jocul este cu ingaduinta de nota 5.Lipseste mijlocul cu desavarsire.Mijlocasii nu tin jocul sa protejeze apararea iar alimentarea atacului cu mingi utile este zero absolut.Va fi foarte greu cu Sageata daca nu se schimba ceva.Improvizatii de fundas dreapta nu sunt recomandate.Cred ca Scutaru trebuie avansat ca mijlocas de inchidere pentru a avea in fata portarului un triunghi mai puternic.Oricum fara un decar veritabil slabe sperante intr-un joc cat de cat.

Anonim spunea...

Toate fortele ptr victorie cu Sageata.Viitorul lui Hagi a inceput cu manevrele ptr supravietuire.A luat punctele de la Dinamu si va lua si de la Steaua 3 puncte.Oricum vad ca nu se sezizeaza nimeni la aceste manevre dubioase.

Google+