18 ianuarie 2014

În așteptarea cantonamentului

Astăzi a fost anunțat lotul Politehnicii pentru cantonamentul local care va avea loc începând cu săptămâna viitoare. Acesta conține în mare jucătorii deja consacrați la club, cărora li se adaugă cei trei jucători înregimentați până acuma. Ce va rămâne în urma trialurilor desfășurate în ultima vreme vom afla în zilele următoare și acești fotbaliști se vor alătura lotului deja stabilit.

Așadar, este vorba despre:

Portari: Nuno Claro, Pap, Kirev
Fundași: Nohai, Belu, Scutaru, Șeroni, Petrovic, Dobrosavlevici, Marovic, Bălace
Mijlocași: Bărbuț, Nanu, Roman, Poparadu, Gorobsov, Trandu, Balaure,Keita
Atacanți: Popovici, Boldea, Himcinschi, Szekely

Vreo surpriză? Poate absența lui Bocșan, al cărui loc presupun că a fost luat de Dobrosavlevici - acesta joacă și în centrul apărării. Poate și absența lui Nicola, de care nu citisem până azi că e dat ca și plecat, însă nu pot spune că miră prea mult.

În continuare, la aproape trei săptămâni de la debutul acestui an, noutățile sunt puține. Și timpul trece. Se pare însă că există câteva nume de interes dintre fotbaliștii aflați în probe, anume: Hrvoje Spahija (25 de ani, ex-Elazigspor) e fundaș central croat, Edon Hasani (22 ani, ex-Ceahlăul) e mijlocaș central albanez iar Esmir Ahmetovic (23 ani, ex-Jagodina) e mijlocaș stânga bosniac.

Hasani numai ce a împlinit 22 de ani la începutul acestui an și e un jucător care a debutat în sezonul 2007/2008 în prima ligă albaneză (!). A părut să se consacreze la Vllaznia după ce a adunat 27 de jocuri în sezonul 2010/2011, însă apoi lucrurile au luat altă turnură, mijlocașul a trecut pe la Litex și Ceahlăul, în așa manieră că n-a mai adunat nici 20 de meciuri între 2011-2013.

Spahija e un fundaș central de 1,90 m cu experiență în liga croată și în Turcia, unde ar fi ajuns pe vreo 200k Euro, însă n-a adunat decât vreo două meciuri în sezonul trecut.

Ahmetovic este și el un jucător de talie la 1,89, ceea ce este mult pentru cineva care evoluează în flanc. Din păcate nu mi se pare că ar fi evoluat prea mult în meciuri la nivel înalt pe parcursul carierei sale, deci nu știu ce ar mai fi de spus despre el.

Pe lângă acești jucători ar mai fi doi brazileni în probe, Rafael și Beda. Dacă despre Rafael mi-e greu să găsesc ceva fără alte informații, Beda a fost crescut de Flamengo, a ajuns la Heerenven pe aproape un milion de Euro la 19 ani, însă n-a prea confirmat, s-a întors la Corinthians în Brazilia și de acolo a cam luat-o în jos. Nu este un jucător foarte înalt, însă îmi imaginez că sângele acela brazilian îi face degetele să plimbe mingea altfel. Rămâne de văzut dacă e așa cum ar trebui - poate cei care au fost la meciul trial de astăzi știu mai bine.

P.S. Cât de bizar este că Boștină a reapărut în trialuri după ce până acuma șase luni și-a petrecut toată cariera în cadrul clubului. Deci nu era destul de bun atunci și după jumătate de an de stat există vreo posibilitate să confirme brusc?

Niciun comentariu :

Google+