4 noiembrie 2013

Petrolul Ploieşti - ACS Poli 0-0

Deşi stimabilului comentator de la acest purice de post care este Dolce Sport îi cam dădeau lacrimile că fotbalul a pierdut două puncte în această seară, nu pot decât să remarc cu satisfacţie faptul că alb-violeţii s-au mobilizat îndeajuns încât să treacă peste favoritismele arătate gazdelor (un penalty lejer acordat şi o eliminare pe măsură) şi chiar au ratat şansa de a da lovitura pe final, în faţa unui adversar mult superior, dar neinspirat la finalizare.

Meciul a fost dominat cam de la un capăt la celălalt de către Petrolul, cu puţine momente în care Poli a ţinut de balon şi a urcat în jumătatea adversă. Această stare de fapt s-a făcut simţită din debut, Nuno Claro fiind solicitat încă din minutul 6, ca apoi gazdele să ceară unsprezece metri la un henţ involuntar al lui Scutaru. După câteva tentative de la distanţă ale ploieştenilor, care au ratat poarta, noi am replicat firav, prin două libere trimise fără precizie. Marile ocazii aveau să vină tot la buturile lui Nuno Claro, care a parat un şut în minutul 21, apoi a respins în corner o minge trimisă din afara careului la rădăcina bării, înainte ca Scutaru să se interpună în două rânduri unor şuturi care altfel ar fi sfârşit în plasa porţii noastre. Aceste faze au populat jocul până la jumătatea meciului.

Cumva am rezistat finalului de repriză, însă nici după pauză lucrurile nu au arătat prea diferit. Chiar dacă nu şi-au creat şanse semnificative de reuşită până în minutul 66, atunci când au făcut-o mi-a venit greu să cred că au ratat. După o respingere a lui Nuno Claro, a fost din nou nevoie de Scutaru care să scoată mingea de pe linia porţii! Nici aşa n-a fost destul, căci la centrarea următoare un ploieştean s-a întins prin careu şi centralul a dictat penalty, dar Nuno Claro a rămas inspirat şi a ghicit colţul. Nimeni n-ar fi putut interveni la şutul din 20 de metri care ţintit bara, aproape de vinclul porţii noastre, şansa ferindu-ne din nou, ca în minutul 85 să rămânem în zece după ce Keita a văzut al doilea galben, acordat la fel de uşor ca şi primul cu zece minute înainte. Culmea, am fi putut termina învingători dacă Belu gestiona corect deschiderea perfectă a lui Popovici, însă deşi a plecat cu un avans de cinci metri asupra urmăritorilor săi, până să ajungă în careul advers a fost prins din urmă şi nu a mai putut finaliza. Evident, meciul s-a terminat în careul nostru, fără alte drame măcar, astfel ca am rămas cu un punct destul de norocos, dar muncit pe brânci.

Poate că într-o lume ideală ne dorim să vedem o echipă care să nu apeleze la apărarea în zece ca să obţină un rezultat pozitiv în faţa unui adversar puternic, însă până atunci trebuie să ne mulţumim şi cu atâta. Jucătorii şi-au dat sufletul pe teren, au alergat în draci, şi chiar de n-au avut precizia ofensivă necesară pentru a şi crea câte ceva, punctul obţinut este deosebit de preţios. Eroică prestaţia lui Nuno Claro, care şi-a răscumpărat puţin din greşelile apărute în ultimul meci, în vreme ce Scutaru are cam la fel de mult merit pentru rezultatul obţinut. În general linia de fund a fost destul de bună, chiar şi cu Petrovic fundaş dreapta, marile dureri de cap venind, ca de obicei, de pe stânga. Nu mi s-a părut că Belu a fost chiar la înălţime, acesta fiind şi unul din motivele pentru care ne-a fost greu să ieşim din apărare în anumite momente, căci alături de el, nici Trandu n-a reuşit recuperările de care am fi avut nevoie. Nanu şi Bărbuţ au făcut tot ce-au putut în izolare, pe flancuri, la fel ca şi Szekely în centru. Remarc revenirea lui Bălace în tricoul Politehnicii, acesta intrând pe final de meci în locul lui Nanu, însă mai mult mi-a plăcut de Popovici, care a adus un oarecare plus după intrarea sa pe teren - şi a oferit o pasă genială lui Belu, precum am menţionat.

Este vital acuma să obţinem toate punctele din meciul următor, cu Oţelul. Şi până atunci, să nu uităm că astăzi au lipsit trei jucători care au prins multe minute până în acest moment al sezonului.

Bravo Poli!

Poli: N. Claro (7,5) - Petrovic (6), Scutaru (7), Şeroni (6), Nicola (5,5) -  Belu (5)  - Bărbuţ (5,5), Trandu (5), Keita (5) , Nanu (5,5) - Szekely (5)

Schimbări:

Furtado (5) pentru Szekely (min 62)
Popovici  pentru Bărbuţ (min 75)
Bălace pentru Nanu (min 81)

Niciun comentariu :

Google+