30 noiembrie 2013

Bonfim, primul transfer al iernii?

Precum scriu şi anumite publicaţii online, fostul nostru jucător, Eder Bonfim, s-a aflat ieri pe Dan Păltinişanu. Chiar l-am remarcat urcând treptele stadionului şi mi-am pus încă de atunci întrebarea dacă e o simplă vizită de curtoazie în drumul spre vest dinspre est sau dacă există şi alte implicaţii.

Încercam să-mi aduc aminte de ce nu aveam aşa multe amintiri pozitive despre fundaşul dreapta brazilian din vremurile pe care le-a petrecut pe aici până prin 2010, înainte de a pleca spre Steaua.  După un tur foarte reuşit în 2009-2010, a urmat un retur dezamăgitor, mai ales datorită unor gafe majore comise în diverse partide. De fapt asta l-a şi definit pe Bonfim, care a oscilat frecvent între bine şi rău, dar a cărui aport ofensiv eclipsează ceea ce face Nohai, respectiv a cărui experienţă este mult superioară lui Belu - care şi aşa are un loc interesant rezervat la mijloc.

Se pare că Bonfim a părăsit pe Khazar Lankran, unde a avut un sezon impresionant ca cifre în 2011-2012, cu cinci goluri în 31 de partide. N-a mai jucat însă la fel de mult în anul următor şi din luna iulie a acestui an este fără contract. Mi-e greu să spun dacă ar fi un transfer oportun, dincolo de evidentul fapt că la subţirimea lotului nostru, orice jucător cu experienţă poate fi util. Sper că dacă într-adevăr se confirmă ipoteza posibilei sale veniri, cei însărcinaţi cu de-ale transferurilor să fie siguri că Bonfim mai are calităţile necesare pentru a evolua la nivelul Ligii 1. Adică să nu trăim din amintiri.

Niciun comentariu :

Google+