29 septembrie 2013

Steaua - ACS Poli 3:0 (2:0)

Am fost pus în situația cruntă de a urmări un meci întreg al acestei odioase echipe, numită Steaua, și asta pentru că Poli nu a contat în majoritatea celor 90 de minute. Totuși, primele 10 minute au fost destul de bune pentru noi. După o încercare de schemă arogantă a steliștilor la lovitura de debut, care a fost aproape să se termine penibil pentru ei, am rămas cu impresia că noi construim mai bine. Jucătorii au pasat bine, au deschis flancurile iar prin câteva devieri au ajuns în poziții bune, pe când adversarii au recurs la repetate faulturi. Din păcate, nu am putut profita de cele câteva acțiuni pe care le-am avut la început de meci, ele finalizându-se cu centrări slabe.

Treptat, steliștii au trecut la cârma jocului, iar în minutul 25, Piovaccari ne-a destabilizat apărarea printr-un un-doi cu Stanciu, ce l-a infiltrat pe atacant pe lângă Scutaru și, față în față cu Nuno Claro, a îndeplinit o formalitate. În ciuda cedării posesiei tot mai apăsătoare, parcă nu era așa rău până când Nohai ne-a distrus absolut orice speranță în minutul 40 când execută o intrare total greșită și nenecesară în careu. Se acordă penalty, iar fundașul nostru vede al doilea galben, primul venind tot după un fault aiurea la mijlocul terenului. Stanciu transformă, iar de aici meciul s-a transformat într-un antrenament al steliștilor, foarte crunt de urmărit.

Repriza a doua s-a jucat aproape numai la noi în teren, pentru că într-un cadru vedeam jucătorii noștri degajând, iar în următorul mingea era deja la adversari. Îmi este greu să înțeleg care e problema posesiei la noi, pentru că am văzut că putem juca frumos, chiar și în 10 oameni. Mai exact, în minutul 73, când am legat mai multe pase și am reușit să plimbăm mingea din terenul nostru, până aproape de careul advers, faza încheindu-se printr-un fault. Lovitura liberă ce a urmat a însemnat și singura noastră mare ocazie de gol. Gorobsov a centrat, iar Petre a reluat cu capul puțin peste bară. N-a fost să fie 2-1, dar în schimb s-a făcut 3-0 două minute mai târziu, când același Petre a blocat un șut de la distanță, dar mingea a prins o traiectorie nefericită și l-a lobat pe Nuno Claro.

Nu sunt prea multe de comentat, până la urmă era un rezultat așteptat și putea fi mult mai rău, (cred că nu sunt singurul care la un moment dat a avut o senzație de deja-vu) iar la 2-0, în 10 oameni, dispare orice obiectiv și motivație din jocul echipei. Înainte de meci, visam la un gol, dar n-a fost să fie decât un meci sec, de trecut în catastif și uitat fără prea mare efort.

Totuși, mă întreb oare unde s-au dus pressingul și recuperările din meciurile cu Dinamo sau CFR? De ce nu încercăm (că putem sau nu putem e altă discuție) mereu să ținem de minge în loc să cedăm așa ușor posesia? Am putea discuta și de subțirimea lotului, de transferurile eșuate și mai ales de lipsa altor atacanți și de deciziile luate la început de sezon în privința unor jucători, acum când vedem cât de mult de afectează accidentarea lui Szekely, dar cred că nu are rost.

Mi-a plăcut Belu, care a intrat după eliminarea lui Nohai. S-a descurcat mai bine ca titularul și a și contribuit mai mult în atac. De asemenea, chiar de nu pot să spun dacă au fost bune sau nu schimbările, Popovici, Belu și Boldea au adus parcă ceva nou în joc. Rămâne de văzut cum va evolua echipa pe viitor. Urmează două jocuri extrem de importante, cu ultimele două clasate. Cele 6 puncte sunt imperative, dar ar conta destul de mult și pentru moralul echipei, cât și pentru speranțele noastre, ale spectatorilor.

Poli: N. Claro (5,5) - Nohai (4), Scutaru (5), Şeroni (5,5), Marovic (5) - Bărbuţ (5,5), Ov. Petre (5,5), Gorobsov (5), Nanu (5) - Trandu (5) - Furtado (5)

Schimbări:

Popovici(5,5) pentru Bărbuț (min 62)
Belu (5,5) pentru Trandu(min 41)
Boldea pentru Furtado (min 69)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Mi-a placut finetea comentariului.Nu stiu ce cauta in teren un Furtado total aerian si nu joaca Popovici de la inceput la fel fundasii laterali parca sunt extraterestrii zero barat.Ce greseli la transferuri, sa-l ratezi pe Axente si Mera iar un bun pasator cum a fost Dobricean sa-l dai la Sebis.Pana si Bostina era mai bun ca Furtado.Nu stiu cat o fi cerut Axente si Mera dar chiar asa sa ratezi doi luptatori si sa aduci toti pensionarii care dorm pe teren.Oricum s-a vazut clar ca Bellu nu trebuie sa lipseasca din echipa la fel Popovici iar din iarna sa trimitem acasa toti cei care ne fac de ras prin indolenta .

Anonim spunea...

Desteptarea la Poli.Sa nu patim rusinea campionatului bataie de la Corona.Nu doresc sa-mi amintesc campionatul trecut din liga 2 cand nu prea am facut fata la Corona.Trebuie sa existe o mobilizare exemplara cu jucatorii care doresc sa joace nu sa faca figuratie .Sa speram ca in mintea lui Velcea va apare un declic si va reusi o mobilizare exemplara.

Google+