17 septembrie 2013

FC Vaslui - ACS Poli 1:0 (1:0)

Alb-violeţii nu au putut întoarce pasa proastă care s-a conturat în jurul formaţiei în ultimele etape, în ciuda declaraţiilor tacticoase făcute înainte de meciul din această seară. Mai grav este că echipa noastră nu a dat dovadă de prospeţime fizică pe final şi exceptând un sfert de oră la debutul reprizei secunde, dorinţa de a obţine ceva din această partidă nu a fost evidentă. Ceea ce e păcat, fiindcă se putea obţine ceva.

Jocul a fost destul de echilibrat în debut, chiar de gazdele au avut ceva mai multă iniţiativă, şi exceptând un blocaj ideal al lui Marovic şi o degajare necesară a lui Scutaru, mare lucru nu s-a întâmplat în careul nostru. E drept, nici Poli nu a reuşit să propună pericol la poarta adversă, o singură acţiune destul de agreabilă ochiului a fost finalizată cu şut peste de Gorobsov, de la 25 de metri. După două faze fixe periculoase la poarta noastră, a treia avea să aducă golul, atunci când Ov. Petre a faultat la 35 de metri, Sălăgean a trimis în careu, Szekely nu l-a marcat pe Celeban, Nuno Claro a ieşit cam degeaba şi fundaşul vasluian a marcat cu capul. Replica noastră a întrâziat să apară, singurul semn ofensiv din partea Politehnicii fiind introducerea lui Furtado în locul lui Gorbosv, care a fost şifonat destul de serios în primele 28 de minute. Până atunci însă, Temwanjera a trimis din prima la poartă un balon prins cu siguranţă de Nuno Claro, iar Szekely a trimis peste o minge prelungită cu capul, deşi aflat în poziţie bună (şi în ofsaid). "Grecul" din atacul nostru s-a remarcat cu un henţ mic la o fază fixă soldată cu un gol al lui Şeroni, anulat, înainte ca gazdele să aibă o şansă imensă de a se distanţa pe tabelă, doar intervenţia portarului nostru salvându-ne de un destin tare neplăcut. Exceptând un şut din unghi al lui Popovici, prins de Straton, nu s-a mai întâmplat nimic notabil până la finalul primei reprize.

Precum scriam mai sus, Poli a ieşit bine de la cabine, cu Bărbuţ proaspăt introdus în locul lui Keita, iar după un şut atenuat al lui Szekely, am notat o excelentă ocazie pentru noi, când la centrarea lui Popovici de pe stânga a ajuns Bărbuţ prin alunecare, dar a trimis în plasa laterală. Vasluienii au fost periculoşi la rândul lor, după ce Temwanjera l-a depăşit foarte uşor pe Nohai, a pus mingea la şut în interiorul careului nostru, şi din nou Nuno Claro a intervenit salvator. La o neatenţie a apărării noastre din minutul 60, gazdelor le-au lipsit câţiva centimetri pentru al doilea gol, acelaşi foarte activ Temwanjera trimiţând cu capul în bară. Din păcate Poli n-a reuşit să mai facă mare lucru în minutele următoare şi exceptând un şut firav al lui Trandu, nici n-a mai ameninţat poarta adversă - şi era doar minutul 65! E drept că nici formaţia gazdă n-a mai forţat prea tare, fiind totuşi aproape de gol la o ghiulea de lea 25 de metri, respinsă iarăşi de portughezul dintre buturile noastre, iar la final s-a consemnat scorul stabilit în minutul 15 şi a treia înfrângere la rând pentru Poli.

Vreau doar să notez cât de ridicol mi se pare că alb-violeţii adună galbene meci de meci de parcă ar juca un fotbal de o duritate inestimabilă, deşi nu este aşa! Trecând peste asta, trebuie să ne uităm serios la ce nu facem bine în acest moment şi să luăm nişte decizii care să eleveze jocul nostru dincolo de nimerala inconstanţei ofensive - şi când zic noi mă refer la Velcea. Astăzi am arătat un joc la ofsaid execrabil, care le-a permis în repetate rânduri vasluienilor să ajungă în poziţii extrem de periculoase, am irosit aproape toate fazele fixe, puţine câte au fost, am schimbat sistemul de joc după doar treizeci de minute şi, mai presus de toate, nu am crezut în şansa noastră. Mă întreb, de câte ori va mai fi introdus Poparadu în ultimul sfert de oră, pentru ca jocul echipei să nu reflecte nici măcar un minim de elan? Nu e evident că acela nu este momentul în care Poparadu să facă o diferenţă?

În afară de Şeroni şi Nuno Claro, poate şi Scutaru, nu prea am pe cine să apreciez după jocul de astăzi. Flancurile au fost inconstante, mijlocul n-a reuşit să construiască, Szekely complet izolat, chiar şi după introducerea lui Furtado, care la rândul lui nu s-a remarcat. Dacă ar funcţiona mai bine mijlocaşii de bandă, dacă le-am pune în valoare viteza cu nişte pase la întâlnire, dacă le-am deschide culoare cu un-doi-uri, poate am ajunge mai des în preajma porţii adverse. Dar pentru asta îţi trebuie şi puţină posesie, nu doar mingi aruncate din propria jumătate.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla vineri - nu cred că are rost să menţionez cât de importantă este victoria.

Poli: N. Claro (6,5) - Nohai (5), Scutaru (6), Şeroni (6,5), Marovic (5) -  Trandu (5), Ov. Petre (5,5)  -Keita (5), Gorobsov , Popovici (5,5) - Szekely (5)

Schimbări:

Furtado (5) pentru Gorobsov (min 28)
Bărbuţ (5) pentru Keita (min 45)
Poparadu pentru Ov. Petre (min 75)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Momentele noastre de posesie au fost ceva de genul: Petre-Barbut-Nohai-Petre-Scutaru-Nohai-bum! (Poti inlocui pe Nohai cu Marovic). Lipseste acolo un om care sa vina sa ia mingea si sa lege posesia din terenul nostru cu atacantii nostri. Si acu ca ma gandesc bine, omul asta ar fi Trandu, care ar avea mai multa libertate de miscare. Si sezonul trecut mi se pare ca Boldea facea asta cel mai bine, dar cum acum nu mai e in forma....

Transferurile noi trebuie sa se integreze si pentru asta e nevoie de rabdare, deci nu cred ca ne putem astepta la ceva schimbari (ca lot) in curand.

Poparadu cred ca e introdus ca nu mai poate Petre, nu ca schimbare tactica...

Stefan Carpanu spunea...

Poate asta era rolul lui Gorobsov, dar momentan nu prea functioneaza.

Cat despre Poparadu, e evident ca acesta este motivul introducerii sale, spun doar ca momentan a fost mereu o schimbare fara niciun efect pozitiv asupra echipei.

Google+