31 august 2013

Amical: Metalul Reşiţa - ACS Poli 2:0 (1:0)

Două goluri de chinogramă i-au costat astăzi pe alb-violeţi cele trei puncte.

Ba nu, de la capăt. Deci, două goluri de chinogramă i-au costat astăzi pe alb-violeţi un rezultat relativ umilitor, pe urma unui joc slab şi lipsit de incisivitate. Dacă de la primul unsprezece aş fi putut oarecum înţelege o mobilizare mediocră, mai ales considerând calitatea foarte proastă a gazonului, nu pot să-mi dau seama de ce rezervele care-şi caută locul în echipă nu au arătat măcar o determinare exemplară, dacă nu un joc de calitate.


Cu toate piesele importante prezente de la debut în formaţie, Poli a jucat greoi şi fără precizie ofensivă. Prima ocazie a venit în minutul 25, pentru gazde, când Nohai a degajat într-un adversar şi deodată Enciu era în poziţie ideală pentru a finaliza, dar Coca a reuşit să pareze şutul fostului nostru jucător. Marea parte a reprizei s-a jucat în jurul minutul 35: întâi, o acţiune frumoasă a lui Trandu pe stânga a fost finalizată cu o centrare în faţa porţii pe care Furtado nu a reuşit s-o trimită în poartă. Imediat după, acelaşi Trandu l-a deschis pe Keita în dreapta, acesta a centrat perfect pentru acelaşi Furtado, care doar cu portarul în faţa s-a împiedicat în teren şi minge. Replica gazdelor a venit la fel de repede, căci în minutul 37 Neagoe s-a trezit cu mingea pe la 30 de metri, a avut timp să şi-o plaseze pentru şut fără a fi atacat şi a ţintit vinclul, fără speranţe pentru Coca. Asemănarea cu golul primit de la Botoşani a fost una destul de bună.

Repriza secundă a început tot cu reşiţenii în ofensivă, care după un şut de puţin pe lângă au avut o nouă oportunitate de aur, când un jucător al lor a scăpat spre poartă, Petrovic a putut contribui doar cu tragere de tricou care s-ar fi putut solda cu un penalty şi o eliminare, dar vârful Metalului a preferat să tragă, şutul fiind parat de Pap. Poli a părut puţin mai bine în minutele care au urmat, cea mai mare ocazie sosind în minutul 52, la o recuperare a lui Moldovan care ne-a pus în situaţie de doi contra unu, dar tânărul nostru mijlocaş a greşit complet pasa. Din păcate, cam atât a fost, iar în minutul 64 reşiţenii s-au distanţat pe tabelă: Bocşan a luftat într-o manieră spectaculoasă o minge degajată de portarul gazdelor, posesia a revenit acestora, mingea trimisă la limita careului i-a fost pusă aceluiaşi Neagoe la vreo 20 de metri şi voleul acestuia l-a învins pe Pap, pentru al doilea gol spectaculos al zilei. Mare schimbare n-am zărit în atitudinea echipei nici după acest recul, ba chiar am scăpat ieftin la un alt luft de zile mari al lui Petrovic. Poli şi-a mai trecut în cont doar două ocazii pe final, când întâi Belu a trimis cu capul la un corner şi mingea a fost scoasă de pe linia porţii de un jucător advers, ca apoi şutul lui Poparadu şă fie deviat în corner, cornerul să se soldeze cu o lovitură de cap a lui Ruiz, respinsă peste, şi urmată imediat de fluierul final al meciului.

Ce să mai zici după un asemenea joc? Merge greu să câştigi cu un vârf împotriva echipelor mici, mai ales când faci cadou şi permiţi cu maximă generozitate şuturi de la distanţă. Nu ştiu ce idee se urmăreşte, dar momentan jocul nostru arată foarte rău şi erorile personale în loc să se rărească, devine tot mai dese. E serios de lucru.

Poli (rep 1): Coca - Nohai, Scutaru, Şeroni, Marovic - Bărbuţ, Ov. Petre, Trandu, Popovici - Keita - Furtado

Poli (rep 2): Pap - Belu, Bocşan, Petrovic, Nicola - Moldovan, Poparad, Gorobsov, Dragu - Boldea - Szekely

Schimbări:

Boldea pentru Bărbuţ (min 35)
Ruiz pentru Dragu (min 73)
Dragomir pentru Moldovan (min 83)

Niciun comentariu :

Google+