1 iulie 2013

Permutări de vară

Avem astăzi lotul care pleacă spre Slovenia, unde ACS Poli va disputa cantonamentul acestui pre-sezon. Acesta arată după cum urmează:

PORTARI: Pap, Coca, Nuno Claro
FUNDAȘI: Belu, Nohai, Petrovic, Șeroni, Scutaru, Rusu, Bocșan, Marovic, Dragu, Nicola
MIJLOCAȘI: Moldovan, Popovici, Bărbuț, Petre, Poparadu, Trandu, Nanu
ATACANȚI: Ruiz, Boldea, Szekely

Să începem mica noastră analiză cu cei care lipsesc. Este vorba de șapte jucători care au fost anunțați că pot să-și caute alte echipe: Răzvan Dobricean, Andrei Artean, Alexandru Boștină (toți trei la final de contract), Mario Kirev, Silviu Bălace, Eugen Miculescu și Marco Enciu. Selecția pare rezonabilă, singurii jucători cu care nu sunt așa de sigur ar fi Kirev, Artean și Boștină.

Primul pentru că a evoluat rezonabil, dar probabil că n-a fost preferat din rațiuni financiare și fiindcă nu își dorește să fie al treilea portar - dar vreau sa revin asupra acestei chestiuni. Al doilea, fiindcă e foarte tânăr și ar fi putut fi reținut pentru o potențială echipă secundă, însă nici nu pot spune că s-a afirmat cât să merite păstrat în baza a ceea ce a arătat. Al treilea, fiindcă a arătat momente surprinzător de bune de fotbal, însă plătește probabil tribut faptului că nu a reușit să profite de fiecare șansă primită și, totuși, nu mai e junior.
Cât despre restul, stagnarea lui Dobricean era mai mult decât evidentă, Bălace are o vârstă și nivelul său n-a fost strălucitor, Enciu n-a arătat destulă calitate, iar Miculescu evoluează pe un post unde s-au adus destule întăriri.

De adus au fost aduși câțiva jucători "cu experiență" si câțiva tineri promovați de la juniori.

Nuno Claro, la 36 de ani, are în mod cert destulă experiență în Liga 1, dar au trecut vreo trei sezoane de când n-a mai fost titular, iar chiar și în cele mai bune zile ale sale, s-a remarcat prin erori de judecată. Îngrijorarea mea cea mai mare este că avem trei portari în lot și niciunul dintre ei nu a fost titular la un nivel ridicat de multă vreme/niciodată. Să sperăm că nu vom plăti tribut acestui fapt.

Adrian Rusu, care în aceasta lună va împlini 29 de ani, este fundaș central și vine de la vicecampionii Pandurii, unde anul acesta a evoluat sporadic, fiind integralist în doar trei partide. Are peste 100 de meciuri disputate în Liga 1 și probabil că va reprezenta o soluție bună pentru centrul apărării noastre.

Eduard Nicola este fundaș stânga, are 30 de ani, și a evoluat la U Cluj în ultimul sezon, unde a fost o piesă destul de importantă în angrenajul echipei. Îmi aduc aminte de el de când juca la Brănești, însă nu pot spune că știu mare lucru despre calitățile sale din teren.

Jorge Ruiz e atacant, sustras din Venezuela, și are 23 de ani. Mai multe om vedea când îl zărim pe teren.

Au mai revenit la club și trei foști jucători ai Politehnicii, anume Alex Popovici, Cristi Scutaru și Claudiu Belu. Dacă Popovici și Belu au adunat un număr consistent de prezențe la nivelul primei ligi, fie și la o echipă ce a sfârșit prin a retrograda, Scutaru a irosit în mare parte ultimul an, bifând doar puțin peste două sute de minute la Dinamo. Toți trei sunt cantități cunoscute, adică Popovici și Scutaru au fost printre cei mai buni jucători în sezonul 2011/2012 pentru Poli, iar Belu a arătat anumite calități, chiar dacă ansamblul evoluțiilor sale a fost unul mai puțin convingător.

Pe lângă aceștia au fost deplasați Moldovan și Dragu, care sunt încă în faza de verificare.

Aș aprecia că cel mai necesar la acest lot ar fi adăugarea a încă unui atacant, precum și a încă una sau chiar două opțiuni pentru flancurile de la mijloc. În rest, vorba aia cu tutunul și răbdarea, căci ne așteaptă un sezon greu de tot.

Un comentariu :

Anonim spunea...

Scoaterea lui Kirev o mare greseala.In acest moment nu avem portar sa iasa corect la mingile inalte.Coca pe unde a fost praf si pulbere,Pap talent dar fara inaltime iar mos Nuno total pe dinafara.In afara de un portar serios ne mai trebuie un atacant de certa valoare si un decar adevarat un jucator care stie sa faca un dribling si sa paseze unui Barbut sau Popovici.Oricum asa cum arata acum lotul suntem AB adica la coada ca valoare cu tineri care inca nu au confirmat.Sper ca Scutaru sa redevina adevaratul lider din teren al echipei iar Bellu si Popovici sa realizeze saltul mult asteptat caci talent au,experienta au acumulat asa ca....goluri multe.Oricum lotul este ffsubtire iar treaba groasa...

Google+