2 mai 2013

Juniori A: Poli - Minerul Motru 2:0 (1:0)

Am dat o fugă până la terenul "Știința" ca să-i văd pe juniorii A împotriva celor de la Minerul Motru. Prima jumătate de repriză a găsit o Poli pragmatică în fața unei echipe cu ceva entuziasm, care a încercat să se apropie de poarta noastră. Fără succes, însă, pentru că Bocșan și Todorov au blocat orice tentativă. Cea mai mare ocazie a oaspeților a fost de fapt o deviere nefericită cu capul unui fundaș de-al nostru la o lovitură liberă executată lung. Portarul Gârlea a fost pe fază și a scos chiar de sub transversală.

A venit și replica poliștilor, la o acțiune a lui Pleșcan pe partea stângă. Acesta a driblat foarte bine doi adversari, iar de pe linia de fund i-a pasat lui Stoichescu în fața porții. Acesta a încercat să plaseze mingea peste portar, dar s-a lăsat prea mult pe spate și a trimis în transversală. A doua mare ocazie i-a aparținut căpitanului Duțu, care a profitat de un spațiu larg la mijlocul terenului, a urcat și a șutat. Mingea a fost un pic deviată, dar portarul a judecat bine și a reușit să respingă de lângă bară. Golul a venit până la urmă chiar înainte de pauză, când același Duțu execută o lovitură liberă direct la vinclu.

A doua repriză a fost controlată copios de Poli, oaspeții nemaiavând nici o ocazie concretă de gol. La noi Stoichescu, Pleșcan și Duțu au trecut de mai multe ori pe lângă mari ocazii, fie pe contraatac, fie din multele faze fixe pe care le-am obținut. Duțu în special a fost foarte bun la mijloc, activ în joc, cu recuperări și driblinguri și e cu siguranță omul meciului. Pleșcan, din păcate, nu se ridică la nivelul așteptat. În afară de faza din prima repriză, nu s-a remarcat cu nimic, uneori dând dovadă de lipsă de concentrare. Pe Stoichescu nu l-am mai văzut până acum și a avut o evoluție contrastantă. Pe deoparte s-a zbătut mult, a ajuns în poziții bune, dar pe de altă parte a greșit câteva execuții sau a luat mai multe decizii greșite, cum ar fi când a scăpat singur cu un coechipier și a finalizat faza cu o pasă aiurea. Nu știu dacă problema e lipsa de experiență sau de valoare.

Golul al doilea a venit tot pe final de repriză. Mureșan a apărut de nicăieri, a driblat doi jucători și a urcat până în apropierea careului, după care a plasat mingea pe lângă portar, încununând o victorie fără prea mult stres. Acesta a fost primul meci din faza play-off, în care primele patru echipe se întâlnesc între ele, iar punctele se adaugă la cele acumulate până acum. Cum Poli e lider detașat, problema calificării în faza următoare e ca și rezolvată.

Niciun comentariu :

Google+