12 mai 2013

ASU Poli - Boldur 7:1 (3:0)

După ce am ratat mai multe meciuri, am ajuns și eu în sfârșit din nou pe "Știința". Se anunța un meci dificil, având în vedere că Boldur e singura echipă în afară de Racovița, ce a reușit să smulgă puncte Politehnicii. Și chiar așa părea că va fi, căci oaspeții au avut o primă mare ocazie în minutul 5, când Burtic este surprins cam ieșit la un șut puternic din afara careului. Reușește totuși să devieze mingea în transversală și apoi să se arunce peste ea.

Poli și-a revenit repede și a pus control asupra meciului, iar după o liberă a lui Varga și câteva faze periculoase în careu a venit și primul gol, apoi potopul. O surpriză plăcută a fost Florea, ce a jucat mijlocaș stânga. A avut un aport pozitiv în echipă, a avut multe recuperări și a reușit și deschiderea scorului în minutul 26, după un corner executat de Popoviciu.

Din acest moment oaspeții nu au mai contat, doar cu vreo două contraatacuri nefructificate. Al doilea gol a fost înscris de Făgețan, de pe partea dreaptă, când portarul a ieșit total aiurea, iar atacantul nostru l-a lobat lejer. După două execuții defectuoase, a reușit și Marchiș să înscrie spre finalul reprizei, fiind găsit de o pasă excelentă a lui Varga. Veteranul i-a luat de câteva etape locul lui Rotariu ca vârstnicul echipei, dar a fost prima oară când l-am văzut eu jucând. Mi-a plăcut că pe lângă pase și faze fixe, mai și aleargă mult, dând dovadă de o stamină incredibilă la vârsta lui.

Tot Marchiș marchează la puțin timp după debutul mitanului secund, din penalty. Apoi, Varga îl întinde bine de tot pe portar la o lovitură liberă executată direct la rădăcina barei. Ilie face 5-0 după ce întoarce doi fundași și înscrie din demi-vole în stil de mare atacant. La fel face și Popoviciu la ultimul gol al Politehnicii. Acesta pătrunde în careu, fentează fundașii și plasează mingea pe lângă portar.

A jucat și Alin Stoica ultima jumătate de oră și s-a remarcat prin două faze. Mai întâi a recuperat mingea de la un fundaș neatent și a șutat năprasnic, dar portarul reușește să respingă. Apoi, după o fază personală, șutează din nou, iar portarul nu reușește să rețină balonul, care este împins de Vișan în poartă pentru 6-0. În fine, oaspeții sunt cei care închid tabela, chiar în ultimul minut, când un șut este deviat nefericit de către un fundaș în poartă.

Din păcate, Racovița a trecut cu un scor categoric de Giarmata Vii, iar etapele rămase de jucat sunt tot mai puține.

Poli: Burtic - Radovancovici, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Popoviciu, Varga, Florea – Făgețan, Marchiș.

Schimbări:

Stoica pentru Făgețan (min 59)
Panc pentru Florea (min 65)
Vișan pentru Ilie (min 69)
Șerban pentru Burtic (min 73)

Niciun comentariu :

Google+