7 aprilie 2013

ASU Poli - Ictar-Budinț 5:2 (2:0)

Meciul din această zi a fost foarte palpitant, adversarul fiind unul pe măsură. Primele 40 de minute în special, au fost foarte echilibrate, cu faze de la o poartă la alta. Chiar de Poli a controlat jocul și a avut câteva ocazii bunicele prin Marchiș, oaspeții au avut contra-atacuri tăioase, profitând de neînțelegerile cuplului de fundași centrali Obrejan-Hușanu. Astfel s-a produs cea mai mare ocazie, la mijlocul primei reprize. Burtic parează în fața unui atcant scăpat singur, mingea ajunge tot la un adversar, iar șutul acestuia este scos in extremis de pe linia porții!

Violeții se răzbună, dar mai întâi Marchiș ratează chiar la faza următoare, pentru ca apoi Nicolaie să trimită pe lângă dintr-o poziție bună. Emoțiile sunt descătușate în minutul 34. Burtic prinde o minge pe atacul advers și degajează excelent. Marchiș își face mingea perfect și scapă singur spre primul gol. Poli își continuă jocul foarte bun și până la pauză reușesc să își dubleze avantajul, trecând de puțin să înscrie chiar și golul 3. Golul al doilea vine după o centrare a lui Popoviciu. Ilie trimite foarte bine cu capul, dar transversala se opune. Nicolaie însă e pe fază și înscrie.

La reluarea meciului în repriza secundă, vine și al treilea gol, Popoviciu plasând o minge în plasa porții, ce i-a revenit după un șut blocat al lui Marchiș. Meciul părea deja câștigat mai ușor decât ne-am fi așteptat, dar istoria acestuia se complică un pic. La un atac prelungit al oaspeților, Hușanu are o reacție inexplicabilă și oprește mingea cu mâna, lăsându-și astfel echipa în 10 oameni și cu un penalty transformat de către adversari.

Aceștia puteau profita de situație, dar egalitatea numerică se restabilește destul de repede. La o combinație frumoasă între Ilie și Rotariu, portarul iese la întâmpinarea primului, dar atinge și el mingea cu mâna, în afara careului, în postură de ultim apărător. Ba mai mult, și portarul de rezervă este eliminat până la urmă, agățându-i picioarele lui Marchiș care a scăpat singur (la fel ca la primul gol) și l-a driblat. Tot el transformă penalty-ul rezultat.



Ilie, care a jucat excelent azi, a avut onoarea de a înscrie ultimul gol al Politehnicii. Scorul, însă a fost definitivat de oaspeți, din cauza unei greșeli a lui Burtic, care a alunecat în momentul în care a încercat să dribleze jucătorul venit la întâmpinare.

Poli a jucat foarte bine astăzi și și-a creat multe ocazii prin combinațiile mijlocașilor și valoarea tehnică a golgheterului Marchiș care a destabilizat apărarea adversă prin preluările sale. Singura slăbiciune a fost mijlocul apărării. Cel mai mult mi-a plăcut Ilie, care chiar azi și-a aniversat ziua de naștere, purtând și banderola de căpitan. Împreună cu Lazăr au format un flanc stâng de excepție, iar în atac a contribuit foarte bine la construcție. Mi-a plăcut în repriza a doua și de Florea, care a urcat în atac. Rotariu, Popoviciu și Marchiș deja nu mai au nevoie de nici o laudă, având aceleași prestații bune meci de meci. Nicolaie a fost un pic cam șubred în atac.

Jocul de azi a fost un bun antrenament pentru meciul cel mai important al returului, la liderul Racovița, de etapa viitoare.

ASU Poli: Burtic - Florea, Hușanu, Obrejan, Lazăr - Popoviciu, Gălan, Rotariu, Ilie - Marchiș , Nicolaie

Schimbări:

Radovancovici pentru Obrejan
Maranescu pentru Lazăr
Chizoșan pentru Nicolaie
Luchin pentru Marchiș

Niciun comentariu :

Google+