29 aprilie 2013

ASU Poli - Giarmata Vii 2:0 (1:0)

Duminică după-amiază am ajuns pe stadionul Știința, pentru a (re)vedea la lucru formația condusă de Paul Codrea, care luptă în continuare să obțină promovarea în liga a IV-a. Cu această ocazie am trăit și redebutul lui Alin Stoica în tricoul alb-violet, mijlocașul fiind ajuns deja la incredibila vârstă de 33 de ani. Există puține lucruri mai triste pe care le-am întâmpinat în aventurile mele microbistice decât vederea de ansamblu asupra carierei acestui atât de talentat fotbalist, care dintre ultimele șapte cluburi la care a evoluat, nu a reușit să adune decât la unul mai mult de zece prezențe - fără a menționat hiatusului luat în ultimii aproape patru ani. Ar fi o poveste frumoasă dacă ar continua la Poli pentru un final de carieră la fel de spectaculos ca debutul său în fotbal.

Trecând la cele petrecute pe teren, alb-violeții au dat piept cu un adversar puternic, care adunase toate punctele puse în joc în acest retur. N-au trecut însă decât opt minute înainte ca Gălan să deschidă scorul pentru Poli, la capătul unei faze fixe finalizată cu o lovitură de cap. Jocul a fost controlat în mare de către noi, ceea ce s-a concretizat în mai multe ocazii, dar Vișan în două rânduri și Marchiș în altul nu au putut să marcheze. Oaspeții au avut prima faza periculoasă în minutul 38, când Burtic a fost la post și a respins un șut de la distanță.

Repriza secundă nu a fost deosebit de spectaculoasă, jocul desfășurându-se mai mult la centrul terenului. Cei doi portari au parat fiecare câte un șut de la oarecare distanță, Alin Stoica a fost introdus pe teren în minutul 60, dar n-am avut parte de multe ocazii. E drept, s-au arătat două ratări mari la poarta oaspeților, mingea negăsind cadrul porții la doua faze în care portarul era depășit, dar până la urmă alb-violeții au reușit să se desprindă, în urma unei faze la care insistențele lui Panc au fost răsplătite și a Marchiș a împins balonul în poarta goală.

Așadar, Poli s-a impus suficient de clar în acest derby, însă depinde în continuare de un potențial eșec al celor de la Racovița. Rămâne de văzut ce va să fie.

Bravo Poli!

Poli: Burtic – Radovancovici, Gălan, Obrejan, Maranescu – Florea, Varga, Popoviciu (cpt.), Ad. Ilie – Vișan, Marchiș. Au mai intrat A. Stoica, Panc, Făgețan, Mărăndescu.

Schimbări:

Al. Stoica pentru Vișan (min 60)
Panc pentru Florea (min 77)
Făgețean pentru Marchiș (min 90)
Ilie pentru Mărăndescu (min 90)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Oau, ce surpriza placuta! :)

Stefan Carpanu spunea...

sărpraiz sărpraiz :D

Google+