24 noiembrie 2012

ACS Poli - FC Maramureș 1:0 (1:0)

Cumva, atunci când vremea e antipatică și rece, totul pare antipatic și rece. Alb-negrii au avut nițel de furcă astăzi, la revenirea în competiție după trei săptămâni ingrate de pauză, dar în ciuda unei prestații mai puțin convingătoare, au obținut ceea ce era important și s-au menținut în plasa liderului. Acesta din urmă, anume Corona Brașov, va sta în ultima etapă, astfel că Poli va avea posibilitatea să strângă la un punct în spatele brașovenilor, pentru a pune punct unui tur de campionat care s-a prezentat deja peste așteptările tuturor.

Probabil meciul de azi ar fi fost mult mai simplu dacă oportunitățile din primul sfert de oră ar fi fost finalizate cu mai multă șansă/inspirație. Chiar la prima fază, Nanu și cu Enciu au recuperat un balon pe stânga, cel dintâi a înaintat până înspre careu și a șutat frumos, pe lângă portar, însă mingea a lovit bara și a optat să nu intre în poartă. Goge s-a interpus câteva minute mai târziu unui șut periculos expediat de Trandu, ca apoi alb-negrii să scape cu bine la o fază în care Petrovic a primit doar galben, deși a faultat din poziție suspectă de ultim apărător. Oaspeții au amenințat buturile lui Kirev în minutul 7, când un șut de la distanță s-a scurs de puțin pe lângă, și au mai încercat o dată poarta noastră în minutul 12, mingea sfârșind doar în lovitură de la colț. Poli a reușit să deschidă scorul la pragul sfertului de oră, tot în urma unei faze fixe: Trandu a executat un corner, mingea a fost respinsă inițial din careu, Marovic a recentrat și Enciu s-a ridicat peste un adversar, a trimis spre poartă cu capul, iar portarul nu a reușit să rețină! Forcingul nostru a continuat și cu puțină șansă ne puteam desprinde pe tabelă în următoarele cinci minute, însă întâi lovitura de cap a lui Marovic a fost respinsă de pe linia porții și ulterior Enciu a trimis cu ferocitate spre poartă, mingea trecând însă pe lângă.

Din păcate meciul a cam murit după aceste prime douăzeci de minute și ocaziile au dispărut cu totul până când ne-am apropiat de ultimul sfert de oră. E drept că Poli a mai avut câte o tresărire prin Boldea/Goge până atunci, dar fazele promițătoare nu au fost încununate cu servicii de succes, ceea ce aproape că ne-a costat pe final. Primul eveniment curios a fost hențul comis de Kirev la o degajare (nu știu în ce măsură a și fost), care a fost urmat de multă tensiune, un galben pentru Nanu, și executarea de două ori a acelei libere. Din fericire, doar atât, chiar dacă oaspeții au cerut și un henț în careu. În minutul 89 Marovic a fost și el avertizat, deși impresia mea a fost că tot Nanu comisese faultul în cauză, iar apoi am scăpat cu bine la un luft în careu a lui Miculescu. Singurul șut pe poartă al reprizei a sosit în al treilea minute de prelungire, când Szekely a întors un fundaș în careu, a rămas singur cu portarul într-un oarecare unghi, dar șutul său în forță nu a găsit breșa căutată. Fluierul de final a consemnat victoria noastră, fie ea și destul de chinuită, și nu am putut să nu remarc că doar o mână de oameni a așteptat să salute efortul jucătorilor.

Totuși, rezultatul este cel dorit, chiar și cu un prim unsprezece destul de improvizat (Miculescu, Enciu și Nanu nu sunt chiar titulari de drept), deci nu cred că e cazul să fim prea nemulțumiți. E adevărat că nu pot să remarc în mod deosebit pe nimeni, însă exista și un grad avansat de dificultate în a fi conectat la joc după așa o pauză prelungă. Mă îngrijorează puțin neatențiile lui Kirev (azi a mai și degajat o minge direct spre un adversar în prima repriză), dar e bine că apărarea se descurcă chiar și văduvită fiind de două piese importante (Șeroni și Nohai). De la mijloc în sus s-a încercat când un joc de posesie, când un joc de construcție, dar în general n-a fost prea convingător și tot eforturile personale au fost decisive. Aștept încă ceva mai mult de la Goge, în mod anume. În altă ordine de idei, este de bun augur că Enciu a reușit să marcheze, dat fiind că era și singurul vârf, dar m-a mirat puțin să-l văd preferat lui Boștină. O alegere, până la urmă, bună.

Așadar, mai un hop și intrăm la contemplări. Bravo Poli!

Poli: Kirev (5,5) - Sakir (6), Petrovic (6), Miculescu (6), Marovic (6) - Goge (5), Bălace (5,5), Trandu (5,5), Nanu (5,5) - Enciu (6,5), Boldea (5,5)

Schimbări:

Szekely (5,5) pentru Enciu (min 56)
Poparadu (5,5) pentru Bălace (min 58)
Artean pentru Goge (min 75)

4 comentarii :

Anonim spunea...

Asa meci slab nu am mai vazut de mult.Jucatorii parca veneau din vacanta si s-au trezit pe teren.Dupa asa o pauza lunga ma asteptam la un meci dinamic cu multe faze .Cred ca pregatirea in aceasta perioada a fost precara.Cu Bihorul nu e de gluma.Un joc tot atat de slab ne va aduce si prima infrangere.Concluzia este una singura DESTEPTAREA

Sendi spunea...

Eu l-am remarcat pe Enciu azi. Am mai remarcat si o echipa unita care se bucura impreuna cu suporterii la gol si lupta pentru fiecare minge. Victoria de azi nu a fost intamplatoare, ci muncita. Echipa arata coeziune si atitudine, mai are nevoie meciuri impreuna si de o pregatire buna in iarna.

Stefan Carpanu spunea...

Trecand peste faptul ca ceea ce s-a reusit in acest tur este chiar nesperat si reprezinta un succes semnificativ atat pentru jucatori, cat si pentru Velcea, cred ca toata lumea e convinsa ca ne lipseste calitatea de care am avea nevoie pentru a fi capabili sa rezistam in Liga 1.

Este, deci, important sa achizitionam doi-trei jucatori la iarna care sa fie integrati din timp in jurul unui nucleu ce se considera ca ar putea face fata la cel mai inalt nivel, pentru a nu ajunge in situatia in care schimbam tot lotul intre sezoane. Am avut acest exemplu la mai toate echipele nou-promovate in ultimii ani si e clar ca nu e unul de urmat.

Andrei Vajna II spunea...

Enciu si Nanu au fost la prima faza.

Google+