21 septembrie 2012

ASU Poli - Racovița 3:5 (0:2)

După ce a trecut cu brio de două meciuri grele cu Bazoș și Ictar-Budinț, studenții au avut de dat un examen și mai greu cu Racovița, cea care se anunță a fi una dintre cele mai puternice candidate la promovare. Din păcate, violeții au picat acest test, la care s-au prezentat cam slab pregătiți.

Primul gol a venit destul de repede, în minutul 13, în urma unei greșeli a portarului Șerban. Acesta a ieșit prost la o centrare și în loc să respingă mingea, a mângâiat-o doar, lăsând-o să cadă în fața unui jucător advers care a împins-o în poartă.

Poli a încercat să revină, dar nu a reușit să se apropie foarte periculos de poarta adversă, din două motive. În primul rând racovițenii, deși mi-au lăsat impresia că nu au forțat prea mult, au rămas foarte bine organizați și au oprit mai multe din atacuri. În al doilea rând, încercările noastre ofensive au fost drastic afectate de lipsa de inspirație a jucătorilor. Chiar și Rotariu a prestat un joc mai slab, nesincronizându-se cu coechipierii lui și dând pase aiurea.

Iar atunci când s-a ajuns în fața porții, portarul Sfetescu a fost mai mereu la post. Adversarii au profitat și au mai trimis o altă lovitură, foarte dureroasă, cu un minut înaintea pauzei când la un șut din lateralul careului pe colțul lung, Șerban nu s-a poziționat destul de bine ca să ajungă la minge. Astfel, oaspeții intrau la vestiare cu un avantaj de două goluri.

Repriza a doua a fost mult mai plină de evenimente. În primul rând, în poartă a intrat Mitelea, care a și avut două ieșiri în afara careului foarte oportune, ducându-ne cu gândul că schimbarea a fost una foarte bună.

Dacă l-am tot lăudat pe Popoviciu în ultimele două cronici, de data aceasta a fost unul din remarcații negativi, fiind mereu inferior adversarilor direcți. Mai mult, golul din minutul 57 a apărut după ce acesta a pierdut mingea aproape de propriul careu, iar Obrejan n-a reușit să recupereze decât prin fault. Penalty-ul a fost transformat fără emoții, iar scorul devenea 0-3.

Totuși, deși meciul părea pierdut, Poli sparge gheața după ce Rotariu oferă o pasă lungă pe lateral, Nicolaie centrează în fața porții, iar Marchiș înscrie. Mai era o jumătate de oră și speranța începea să reapară. Bucurie mare când doar două minute mai târziu se obține un penalty. Același Marchiș execută, dar slab și portarul reține.

Studenții continuă atacurile, dar într-un mod foarte haotic. Principalul protagonist al următoarelor minute este fundașul Obrejan, care, plin de voință, urcă de mai multe ori în atac. Din păcate mai mult obosește și uită să revină în defensivă. Frustrarea în fața neputinței întregii echipe s-au regăsit în exprimarea acestui jucător, revelând lipsa unei minți limpezi, iar lipsa de inspirație a fotbaliștilor s-a regăsit și în rândurile galeriei, a cărei eforturi nesincronizate cu ce era în teren nu au putut readuce echipa în joc.

Speranțele au fost înnăbușite complet în minutul 72 când Mitelea scapă în poartă un șut la întâmplare de pe la vreo 30 de metri din lateral, ce era ușor de reținut. Chiar de Poli revine 3 minute mai târziu prin Băcilă, nimeni nu mai credea în revenire. După încă 10 minute Laczko, antrenorul-jucător al oaspeților execută o lovitură liberă peste zid, destul de bine plasată. Mitelea e pe minge dar, inexplicabil, nu reușește decât să o împingă în poartă. E clar că acesta l-a schimbat pe Șerban doar din nevoie, portarul titular acuzând dureri la pauză, ce după meci s-au transformat din păcate în accidentare.

Marchiș mai înscrie o dată pe finalul reprizei, consfințind rezultatul final. De altfel singurele lucruri pozitive din acest meci sunt faptul că decarul nostru a marcat o dublă, păstrând o constanță în fața porții, precum și aportul lui Băcilă, intrat în repriza a doua. Chiar de Racovița e în mod cert o echipă superioară, rezultatul putea fi altul de nu erau gravele greșeli ale portarilor, precum și ziua mai slabă a restului de jucători.

E o înfrângere grea, ce reprezintă o piedică în drumul spre promovare. E clar că la acest nivel nu pot fi prea mulți pași greșiți, așa că trebuie trecut repede peste acest moment, învățat din greșeli, iar la restanță să fie mai bine pregătiți. Cum următorul meci e tot acasă și cu o adversară mai facilă, poate fi o oportunitate bună de a redresa moralul echipei.

ASU Poli: Șerban – Maranescu, Lazăr, Obrejan, Radu – Bota, Rotariu, Guran, Popoviciu – Marchiș, Nicolaie

Au mai intrat: Mitelea, Băcilă, Iovițu și Szabo

Niciun comentariu :

Google+