2 septembrie 2012

ASU Poli - FC Bazoș 3:1 (0:1)

După două victorii lejere, astăzi am avut parte de ceva dramatism, într-un meci mai captivant, cu un fotbal de calitate superioară, o confruntare din care oricare echipă putea ieșea învingătoare, balanța putându-se înclina în orice clipă în partea cealaltă.

Rotariu a avut o primă ocazie din lovitură liberă în timp ce oaspeții au avut o semi-ocazie, o tentativă de vole spectaculos nereușită. Posesia a alternat des, jucându-se când într-o parte când în cealaltă într-un ritm alert. Ambele echipe și-au încercat schemele, dar fie apărarea adversă s-a opus, fie câte o greșeală - inevitabilă la acest nivel - a pus capăt atacului.

Bazoșul reușește să trimită spre poartă, cu capul, dar e doar un gol turcesc, mingea trecând pe lângă. Poliștii ajung în careu, dar centrarea în fața porții nu e atinsă de nimeni. În minutul 29 însă, Popoviciu este lăsat să-și așeze mingea pe la 20 de metri, în poziție centrală, șutează spectaculos spre vinclu, dar portarul advers se întinde senzațional și respinge în corner! Rotariu execută, mingea este deviată cu capul, portarul nu reține, Bota o împinge în poartă, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Cele două ocazii excelente, ce puteau să-i aducă pe violeți în avantaj, se răzbună însă mai târziu, când fundașul Lazăr, excelent până atunci de altfel, nu se descurcă cu adversarul direct, este depășit, iar atacantul Bazoșului trimite pe lângă portarul Șerban. Era minutul 40, iar cu puțin înainte de pauză scorul putea deveni 0-2 când un atacant trimite din vole din mijlcoul careului, dar printr-un miracol Șerban se află la post și respinge.

Se simte puțină frustrare, dar poliștii intră foarte hotărâți în a doua repriză a cărei erou avea să fie Marchiș. Acesta îl testează mai întâi pe portar cu un șut din lateral, apoi lovitura sa de cap trimite balonul pe lângă, în urma unei faze legate. Ocaziile și jocul bun îi ambiționează pe spectatori și pe jucători, astfel că golul nu s-a lăsat așteptat. După o fază prelungită de atac, Popoviciu șutează în diagonală, mingea s-ar fi dus pe lângă, dar fundașul Obrejan se afla în locul potrivit pentru a trimite cu capul în poartă. Trei minute mai târziu, în minutul 63, Marchiș scapă la limita ofsaid-ului, și deși nu era încă în poziție clară de gol, este doborât de adversar din poziție de ultim apărător și vede roșu direct. Rotariu execută, dar mingea trece puțin pe lângă bară.

Poli trebuie să preseze în continuare, iar în minutul 70, Popoviciu trece în viteză de un fundaș pe partea dreaptă, centrează puternic, iar Marchiș se întâlnește cu mingea în mijlocul careului pentru a-și trimite echipa în avantaj!

Totuși, finalul nu avea să fie unul liniștit, Bazoșul nu renunță la luptă și, cu un om în minus, probabil pe fondul unei relaxări sau căderi fizice ale poliștilor, se mențin în jumătatea acestora. Egalarea putea veni chiar cu un minut înaintea celor 90, dar atacantul advers trimite peste din 7 metri. În loc să fie 2-2, avea să fie 3-1, Marchiș reușind dubla în prelungiri după un corner executat de Rotariu.

Este o victorie mare și foarte importantă pentru Poli, care învinge una dintre echipele puternice ale seriei. Mai mult decât atât, este și o victorie de moral în urma unui meci dificil ce putea chiar să fie pierdut. Cu atât mai mult, este o victorie pentru public, care a putut asista la un adevărat spectacol fotbalistic. Într-adevăr, unele execuții au fost de clasă, atât în atac cât și în apărare, iar duelul a fost unul aprig, demn de un derby adevărat.

În afara lui Marchiș, care a avut o repriză secundă de senzație, trebuie să-l remarc din nou pe Popoviciu, care mi se pare cel mai bun component al echipei. (în afara lui Rotariu, se înțelege) Este foarte muncitor, aleargă pe tot terenul, a contribuit la majoritatea fazelor și în ciuda constituției solide, are și viteză. Când e la minge, e un jucător de urmărit. Ceilalți doi remarcați sunt fundașii centrali. Lazăr, deși a greșit la golul adversarilor, în rest s-a descurcat perfect, și-a blocat bine jucătorul marcat și a dat dovadă de siguranță în intrări la minge, cât și jocul cu mingea la picior. Și colegul său, Obrejan a avut un joc remarcabil, iar golul egalizator vine ca un bonus bine meritat.

Urmează o deplasare la Ictar-Budinț și apoi din nou un meci foarte greu acasă, cu Racovița, care se anunță a fi principala contracandidată la promovare, aceștia învingându-i pe oaspeții noștri de astăzi cu 4-0 chiar la ei acasă.

Bravo Poli!

ASU Poli: Șerban – Mărănescu, Obrejan, Lazăr, Radovanovici – Popoviciu, Bota, Radu, Rotariu – Marchiș, Nicolaie

Au mai intrat: Băcilă (min. 46), Guran (min. 62), Basarab (min. 84)

Niciun comentariu :

Google+