3 septembrie 2012

ACS Poli - UTA 1:1 (0:0)

N-a fost nici cel mai bun, nici cel mai rău meci imaginabil pentru debutul noii echipe în liga secundă. În fața a peste 5000 de spectatori, cele două formații nu au etalat un fotbal de mare calitate și ocaziile de poartă au lipsit, dar cu această ocazie am putut să ne formăm o primă impresie mai serioasă despre clubul încropit peste vară pe Dan Păltinișanu.

Prima șansă de gol ne-a aparținut în minutul 7, când Bălace a trimis o centrare bună de pe stânga, Artean a lovit cu capul, dar nu a reușit să cadreze balonul. Poli a menținut o oarecare presiune pe poarta adversă și s-a mai apropiat de deschiderea scorului în două rânduri, întâi la lovitura de cap mai puțin decisă a lui Enciu (?) și apoi la șutul de puțin pe lângă al aceluiași jucător, fază pregătită de către Szekely. O mare netanție în defensiva noastră la un corner arădean putea să ne coste scump, după ce Marovic a rașchetat o minge și a plasat-o periculos în careu, dar arădenii au trimis pe plasa porții apărate de Kirev. Până la pauză nu am mai notat șanse de gol, jocul devenind destul de monoton în a doua parte a reprizei.

Mitanul secund a continuat cam în același ritm, iar singura oportunitate bună a fost ratată de către Dobricean, care a trimis peste dintr-o liberă de la 25 metri. UTA a evoluat ceva mai decisă în debutul reprizei, dar tot nu a reușit nicicum să pună în pericol poarta noastră. După o rundă amplă de schimbări, de ambele părți, între minutele 65 și 75, a căzut ca din nimic golul deschiderii de scor. O minge înaltă a fost deviată de către Boștină spre nou intratul Boldea, acesta a preluat și a tras degrabă, cu boltă, direct în plasa porții arădene! O reușită chiar deosebită. Din păcate, avantajul n-a ținut nici zece minute, căci în minutul 84, o minge înaltă a fost bâlbâită de fundașii noștri centrali (care făcuseră un joc chiar bunicel până atunci), și oaspeții au profitat prin Mitron, care a înscris în stânga lui Kirev. Finalul nu a mai adus nicio modificare pe tabelă, astfel că Poli a debutat în acest nou sezon cu un egal care reflectă oarecum echilibru de pe teren.

Precum am scris de la bun început însă, mă așteptam la ceva chiar mai rău. Din fericire, jucătorii s-au ambiționat și au evoluat destul de solid, chiar dacă există semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea fotbalistică a unora dintre ei. Este încă prea devreme să emitem multe judecăți în acest sens, dar nu cred că cineva își imaginează că acest lot are o forță asemănătoare cu echipa care a evoluat anul trecut pe Dan Păltinișanu.

Dacă Kirev n-a avut mult de lucru, apărarea a fost destul de bună, numai că nici n-a avut de-a face cu prea multă presiune de la adversari. Când ar fi fost mai important, Petrovic și Sakir nu au dovedit inspirația necesară, chiar dacă în rest nu mi-au displăcut - în special Petrovic. Nohai și Marovic au fost decenți, dar jucătorii de bandă de la mijloc m-au impresionat - Bălace s-a prezentat cu maturitate, în ciuda faptului că a venit de abia acuma câteva zile, în timp ce Artean m-a surprins cu un joc determinat și nu lipsit de reușite. Poparadu și Dobricean nu au strălucit, fiind în nota evoluțiilor de anul trecut, dar problemele principale s-au prezentat în atac, precum era și de așteptat. Szekely și Enciu nu s-au ridicat la înălțimea jocului, având însă și de lucrat doar cu mingi lungi, în timp ce Boștină, intrat pe parcurs, a fost un pivot util, dar în rest nu a profitat de câteva poziții bune.

Dintre ceilalți jucători introduși, Boldea, marcatorului golului, a părut chiar ager cât a jucat. Nu vreau să sar la concluzii, dar ar fi de urmărit în continuare. Iar Trandu a jucat cam puțin.

Ce ar rămâne de zis? Mai e mult de lucru ca echipa această să poată spera la vreo luptă pentru vârful ierarhie, în special considerând că nu vor mai avea parte de suportul pe care l-au avut astăzi de-a lungul acestui sezon. Atmosfera n-a fost rea azi, un grup de tineri a încercat să anime o mică galerie, iar lumea s-a bucurat la gol și nu a huiduit pe nimeni. Multe lucruri de care mă temeam puțin înainte de debut. Cred că e destul de clar că dacă această echipă va confirma, are toate șansele să fie port-drapelul fotbalului timișorean, în ciuda controverselor care au marcat-o încă din naștere. Dacă e bine sau rău, e prea devreme de spus.

Poli: Kirev (5,5) - Nohai (5,5), Sakir (5,5), Petrovic (5,5), Marovic (5,5) - Artean (6), Dobricean (5,5), Poparadu (5,5), Bălace (6) - Szekely (5), Enciu (5)

Au mai intrat:

Boștină (5,5) pentru Enciu (min 59)
Boldea (6,5) pentru Marovic (min 67)
Trandu pentru Artean (min 75)

P.S. Și am uitat să menționez un șut frumos al lui Bălace din repriza a doua, chiar singurul șut pe poartă înainte de goluri cred, care a fost parat de către portar!

Niciun comentariu :

Google+